Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стрелката на температурата на Витара 1.6 16 клапана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Стрелката на температурата на Витара 1.6 16 клапана

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
    Тапа, трябваше лятото да си смениш антифриза, изтегли си в едно бурканче и виж на колко замръзва в камерата, успех.
    Каква тапа имаш предвид?

Коментар

От: Стрелката на температурата на Витара 1.6 16 клапана

Ако е тапа от замръзване трябваше все да се е размразила след 15км каране. Ако ли пък не - щеше да направи други проблеми. Т'ва което описват по-горе като проблем прилича на заминал термостат.

Я да споделя и аз за един мой проблем дето е доста странен . Та всичко изглежда да си работи добре - държи се температура, парно има, загрява уж нормално. Обаче като се кача на магистралата и я подкарам на 120км/ч и пусна парното почва да изстива (парното захладнява, стрелката се мести на ляво). Т'ва с парно на максимум. Ако намаля парното или затворя клапите почва да си загрява обратно. Ако карам със 90/100км/ч - проблем няма (даже и да карам на 4та).

Под изстиване имам в предвид, че парното става хладно и стрелката се мести няколко милиметра в ляво (към 5-6-7 милиметра). Остава си в скалата иначе, ама факта, че парното изстива говори достатъчно.

Според мен не е виското, щото при каране с 90/100 на 4та предполагам пак щеше да се случва тая работа. Та може би отивам на термостат дето не затваря добре... Някакви съвети какъв да взема за проба (градуси, марка)? Има ли шанс да е заради алуминиевият блок и студеното време (макар че не помня миналата година да го е правила, ама и не знам дали съм я карал така тогава).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X