Здравейте, купих си Витарка и започнах с обслужването, направи ми впечатление че стрелката на температурата не мърда повече от 1-2 мм от първата четичка в ляво. Смених датчик, термостат и накрая и таблото положението не се промени. Иначе има парно и температурата на водата е нормална за загрял двигател.Каква може да е причината да не достига стрелката до нормално положение в средата или близко до нея?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Стрелката на температурата на Витара 1.6 16 клапана
Свий
X
-
От: Стрелката на температурата на Витара 1.6 16 клапана
Колега, щом имаш парно и си направил профилактика на охладителната система не се занимавай повече. Проблем е ако зема да ти загрява над средата. Имам 2-3 приятели с такива джипки и всички се оплакват от твоите болежки, но те нямат парно, а товоето работи тъй, че всичко си е наред.
Поздрави !
-
Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнениеКолега, щом имаш парно и си направил профилактика на охладителната система не се занимавай повече. Проблем е ако зема да ти загрява над средата. Имам 2-3 приятели с такива джипки и всички се оплакват от твоите болежки, но те нямат парно, а товоето работи тъй, че всичко си е наред.
Поздрави !
Коментар
-
Колега и аз съм от Пловдив.Ела да видиш как съм направил БУКИТО .Иска се малко знание,малко технически умения и малко пари.С поздрав Борислав 0888788178
Виското да не е блокирано?
Коментар
-
Явно това е нормалното полжение за Витарата, щом си сменил всичко и все така показва. А и при други хора е така. И при мене така показва. Е, не седи само там фиксиран, а когато попрегрее тръгва и нагоре. Но тръгне ли занм че вече има нещо и я наблюдавам. Рядко се случва, но все пак.
Коментар
-
Така, за да не отварям друга тема нека да пиша тук, ако не е проблем. Имам проблем с моята Витара. Започна за загрява доста, като казвам доста около средата на скалата и ако я напъна повечко отива доста на дясно. Днеска смених ремъка защото беше направо ужасен, мислех си че приплъзва и не може да завърти виското или водната помпа достатъчно че да охлажда. Но греда, след теста пак си стига средата, не посмях да я помъча още че да не би да отиде много към червеното. Та.... какво да гледам? Термостат? Водната помпа е нова на 700км.TT-Tuning Team
АСК Добрич
Коментар
-
А опита ли моя варварски метод за пробване на виското? С телта...
Към колегата с въпроса за стрелката-ето къде стои стрелката на всички витари. В загряло положение. Парно-баня. Зима-лято-все там. При изправна система де.
Червената зона си е там където е червено. До там нямаш никакви грижи.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Ами не съм го пробвал това с телта, даже не се сещам какво точно ми каза. Сещам се че трябваше да направя отвор на перката и да я зацепя... Другото което. При загряло положение на мотора, след подаване на газ около 3500-4000 оборота примерно видимо стрелката се мърда към охлаждане така да го кажа.TT-Tuning Team
АСК Добрич
Коментар
-
Според мен е виското. Като дадеш газ и малко увлича, та прави поток през радиатора, и температурата пада.
Моят начин:
На корпуса на перката правиш дупка колкото да прокараш тел. Развиваш едната 6 мм гайка(те са 4 и държат виското към оста), и увиваш телта около болтчето . Другия край прекарваш през дупката в пластмасата на перката. Стягаш гайката и бегом по баира на проба.
Смисъла на упражнението е да се застопори перката към вала. Имитираш напълно зацепило виско, перката се върти с оборотите на вала. При това дава сериозен поток през радиатора, и охлаждането трябва да е повече от супер.
Ако пак грее-ще го мислим по-нататък.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Преди да пробиеш виското свали радиатора.Лесно се сваля.Ако си карал през жита радиатора отпред е пълен с осили.С водоструйката отзад напред и след това на ръка едно по едно защото всичко не излиза.Успех.Борислав Аз съм без перка и стрелката не може да отиде до средата(пред радиатора сложих вентилатор от Ситроен) датчик 87-92градуса и реле.Вентилатора (релето)закачен директно на акумулатора.В най големите жеги в Пловдив спирам и вентилатора работи докато заключа Букито.Термостат 88гр.
Коментар
-
Смених виското, разликата в "духането" е огромна сравнение със старото. Излязох за проба, стрелката не минава средата, 3-4мм до средата стой при "ръчка".
Ама вече ме е страх да я настъпя максимално, че да не вдигне още. Вероятност термостата да е задържал и той да дава проблем?TT-Tuning Team
АСК Добрич
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар