Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нямам мощност на Витарата или искам прекалено много?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нямам мощност на Витарата или искам прекалено много?

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Да бе, да, и да пуснеш обява,ч е продаваш овъргаляна витара...
    стой си на гъзо, поне докато се върна от събора, че съм се писал за участие в траяла... Да не строша жиба преди събора.
    Смяна на две предни стъкла за по-малко от месец са ми предостатъчни като финансово натоварване...
    Като се върна от събора ще направим един уикенд на полигона-ще имаме и гости, та ще си изкараме добре.
    Даже си мисля дали да не поканим колеги от цялата старана да дойдат да пробват препятствията, може да си направим и едно имповизирано състезанийце...
    Ей това е приказка, пък дори и да не е с конкретни дати
    До тогава ще имем време за ролкейдж.................................и едно турбо
    TG

Коментар

Заеби турбото...
      Дава мощност, но скапва мотора. Особено когато е слагано от ентусиасти, а не е заводско. Нямаш проблем с мощността, на леката витара този мотор се равнява на 3 литра на някой патрол или "Г".

Ролкейджа не е лошо, но утежнява консрукцията. Ама май на тебе ти трябва

Когато дойде времето ще се разберем кога и как.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Витарите с тоя мотор си вървят с доста повече от 120 на пета. Пробвал съм с нормални гуми. Сравнено с GPS дава около 4% повече (показанието на стрелката).
        Ама не е добра идея, повече няма да опитвам. Просто това купе и окачване не е правено за скорост. Много по-опасно е от нормална лека кола.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
          Витарите с тоя мотор си вървят с доста повече от 120 на пета. Пробвал съм с нормални гуми. Сравнено с GPS дава около 4% повече (показанието на стрелката).
          Ама не е добра идея, повече няма да опитвам. Просто това купе и окачване не е правено за скорост. Много по-опасно е от нормална лека кола.
          Вярвай, 160км/ч й понасят доста добре на витарката, возил съм се в леки коли, страшно е още на 140км/час, тия малките от рода на клио и да не изброявам марки, че да няма обидени

Коментар

Верно ли това за 160?
            Дупе давам за да видя такова нещо-витара със 160 и по-стабилна от кола на пътя...
            Трифоне, не ебавай се с нас бе...

За страшното в леките коли от по 800 кила с тази скорост съм съгласен, ама с витарата 160, и да и понасят добре?
            Виж, някой МЛ, или Х5 нямат проблем и при доста по-високи скорости, но витарата?..
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Е те за този Трифон - TRENT ви говорих .................................дето ме зариби че Витарата трябва да върви по-вече................
              TG

Коментар

Ако искаш да върви или трябва да стане турбо или друг мотор няма пълно щастие.Твойта е кам 100 коня, а тия колеги със 8 клапановите какво да кажат там с големи гуми се чувства доста
                Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
                Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Карал съм със 145 по магистралата. Имаше още малко мъгел, ама ме фана и шубето. Поддържа тая скорост около 20-тина км. Жега като сегашната следобедно време. Компа сякаш ми поотряза временно мощността, вероятно прецени, че му е горещо, отряза ме на около 135. Повече не ще - все едно, че не давам газ. Стрелка за температура не съм виждал над половината. Като си "почина" малко със 100 - пак си върви като в началото. Усеща се стабилно на пътя докато кривнеш малко. После може да се чудиш отде ти е дошло, изведнъж става неконтролируемо. Балонни високопрофилни гуми, двигателят е високо над предния мост, купето е високо, аеродинамика кат на чук...
                  Не бих се возил пак с такава скорост, да карам - абсурд.
                  Иначе на пета и сега си качва баири, ама не като този на Кольо
                  Последно редактирано от Rabin; 26-08-10, 23:07.

Коментар

Миналата година, като се прибирах от морето вътре с 4 човека , багаж колкото може и отделно доста багаж на тавана (палатка от едно време , маса, столoве и др.) гуми 215/70/15 1.6 16V дълга база на газ , като се разсея по магистралата и на моменти поглеждах километража 150 . Не съм ги вдигал нарочно просто от блеене без да се усетя , но можеше и още.
                    Сега съм с 235/75/15 и е малко по-мудна , но почти не съм я карал по магистралата и нямам впечатления.
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

На газ-толкова.На бензин-повече . Това преди лифта с гуми 255/60/15 .Държи си ги без проблем.Над 140,според мен се чувства доста нестабилна спрямо лек автомобил.Зависи какъв де .Според мен максималната приятна скорост с дълга Витара е 120.
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:03082008410.jpg
Прегледи:1
Размер:89.1 КБ
ID:5204646
                      Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Това е със старата, дето беше гнила на магистралата, пълна с багаж отзад, мацката ми до мен, един с голфетка(H....РВ) ме изпревари и взе да се влачи, а аз гледам да поддържам 120-130км/час, мигач и вляво, оня газ и аз газ, яд ме че вече я няма Баба Джета(170км/час на 3 скорост) и на 150км/час оня се отказа, стигнах 160км/ч и сякаш май имаше мегдан, ама карах така 2-3 мин да го откъсна и намалих. Много вървеше, ама на, тая сега повече от 150км/час не ще, ама ще и побая малко, стига да намеря време, че с тоя карбуратор, и това го напарви надолу в баира за Обзор, бях кабрио и отивахме с Ник16 на лятната среща, с гуми 195/70/15 зимна шаркаДЕРЗАЙТЕ, има начини, и луди има

Коментар

Забравих да добавя-много е шумно, все едно си на концерт на DEATH или нещо подобно

Коментар

Мъъъничко спам, ама пък по темата: отива един дядо на доктор и вика: "Докторе комшията е.е всяка вечер, а аз не мога веднъж в месеца ... какво да правя?". Доктора отговаря: Ми лъжи и ти бе....

8V, късак, без лифт, 150 си ги вдига и на газ и на бензин, но ме е шубе, въпреки новите гуми и новите амортисьори. С 800 килограмова колица (хайде 868 по кантар) с 1.6 литров мотор съм карал с над 200 без проблем. Ама не беше нито Витара, нито Клио

Сега сериозно: Ако имаш газова с "плочка", разкарай "плочката". Откачи шнорхела. Намери си читав бензин (че нещо напоследък доста често попадам на някакви бесни бози с аромат и цвят на къпана бояджийска четка). Провери си налягането и дебита на помпата. И пробвай пак.
                            Размера гуми, който даваш не е чак пък толкова голям (аз съм със 195/80/15), би трябвало да можеш да вдигнеш поне 140. Не, че ти го препоръчвам, само за теста.
                            Ако нищо от това не помогне, смени си майсторите

П.П. от друга стрна, щом си качил оня "красив" баир, за който спомена Кольо ... спокойно може и да не се занимаваш

П.П. Сега се сетих: с какви дифове си? В смисъл - предавателните числа?
                            Последно редактирано от tef4o; 27-08-10, 09:08. Причина: допълване
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                              Мъъъничко спам, ама пък по темата: отива един дядо на доктор и вика: "Докторе комшията е.е всяка вечер, а аз не мога веднъж в месеца ... какво да правя?". Доктора отговаря: Ми лъжи и ти бе....

8V, късак, без лифт, 150 си ги вдига и на газ и на бензин, но ме е шубе, въпреки новите гуми и новите амортисьори. С 800 килограмова колица (хайде 868 по кантар) с 1.6 литров мотор съм карал с над 200 без проблем. Ама не беше нито Витара, нито Клио

Сега сериозно: Ако имаш газова с "плочка", разкарай "плочката". Откачи шнорхела. Намери си читав бензин (че нещо напоследък доста често попадам на някакви бесни бози с аромат и цвят на къпана бояджийска четка). Провери си налягането и дебита на помпата. И пробвай пак.
                              Размера гуми, който даваш не е чак пък толкова голям (аз съм със 195/80/15), би трябвало да можеш да вдигнеш поне 140. Не, че ти го препоръчвам, само за теста.
                              Ако нищо от това не помогне, смени си майсторите

П.П. от друга стрна, щом си качил оня "красив" баир, за който спомена Кольо ... спокойно може и да не се занимаваш

П.П. Сега се сетих: с какви дифове си? В смисъл - предавателните числа?
                              Е за Диференциалите ме хвана по без гащи.
                              Не знам, ама Витарата ми е тази на DJ Иван Тодоров и той май ще каже най-бързо. Само знам че отзад съм с нормален не ЛСД диф.
                              Споменал си обаче нещо много важно което не съм проверявал и може да има отношение - налягане и дебит на бенз. помпа.
                              Имаш ли идея как бих могъл да го направя при гаражни условия или да ходя на "майсторите" ми?
                              Иначе нямам газ, карам само на бензин от Шел нормален 95.
                              Но пък ако няма дебит помпата на 4-та ще мога ли да вдигна 140?
                              TG

Коментар

Пак се вкара във филми, вие в Шумен нямате ли си друга работа, ако искаш да си направиш инжекционна започни с датчици и ламбда-сонда, те бъркат компа, това с наляганията ти е последна грижа, а за гаражните можеш, руснаците са написали как, ако не се справиш, пиши да ти пратя едни документи, отделно смени всички важни ел. възли и ги опръскай хубаво с някой технически спрей, но повече няма да стане по-мощна отколкото е, ще подобриш динамиката и ако гониш добра работа на двигателят зареждай 98, той е колкото 95, ама в чужбина

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X