Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Миграция от виско-муфа към ел. вентилатори на 3.2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Миграция от виско-муфа към ел. вентилатори на 3.2

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
    ...
    Защо?
    Щото не мериш, където трябва.
    За да сравниш показанията на таблото с тези от пойнтера, трябва да мериш там, където е датчикът за температура - някъде по главата.
    Това което си измерил е по-ниска от действителната стойност, тъй като охл. течност вече е минала през част от радиатора.
    Ако пък искаш, можеш да измериш температурите на входа и изхода на радиатора и така ще добиеш представа за работата му.
    Опитът с Фронтери ми е относително малък, но ако имат Исузув генезис, не би трябвало да имат никаква склонност към прегряване, дори при сериозни натоварвания.
    Пробвай се на газопровода при Мургаш. Ако не хвърли антифриза - не я мисли. Вискосъединителят, според теста ти с парцала се държи адекватно. Не го заменяй с глупави ел.вентилатори.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Щото не мериш, където трябва.
      За да сравниш показанията на таблото с тези от пойнтера, трябва да мериш там, където е датчикът за температура - някъде по главата.
      Това което си измерил е по-ниска от действителната стойност, тъй като охл. течност вече е минала през част от радиатора.
      Ако пък искаш, можеш да измериш температурите на входа и изхода на радиатора и така ще добиеш представа за работата му.
      Опитът с Фронтери ми е относително малък, но ако имат Исузув генезис, не би трябвало да имат никаква склонност към прегряване, дори при сериозни натоварвания.
      Пробвай се на газопровода при Мургаш. Ако не хвърли антифриза - не я мисли. Вискосъединителят, според теста ти с парцала се държи адекватно. Не го заменяй с глупави ел.вентилатори.
      Е нали точно преминаващият през радиатора въздух втвърдява виското?!? Иначе аз не се опасявам от прегравяне, но това леко заиграване на стрелката, коеро наблюдавам ме изнервя, а и искам да съм 100% сигурен.

п.п. Точно този мотор е слабо казано с исузув генезис - направо си е исузо.
      п.п. 2 хвърлянето на антифриз не е ли прекалено рисков тест
      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Е нали точно преминаващият през радиатора въздух втвърдява виското?!? Иначе аз не се опасявам от прегравяне, но това леко заиграване на стрелката, коеро наблюдавам ме изнервя, а и искам да съм 100% сигурен.

п.п. 2 хвърлянето на антифриз не е ли прекалено рисков тест
        тия съвети на чужд гръб най-добре се дават или от сорта "карай си бе не го мисли" и после като думне я кутия я гарнитура я и двете и ще настане тишина в темата
        no signature no problems

Коментар

Ееее, никой не казва да се кара докрай с прегрят двигател, който хвърля антифриз.
          Достатъчно е да се натовари сериозно, да му се наложи да се охлажда интензивно, като се внимава за облаци пара от двигателния отсек, и ако се появят-знае се как се процедира.
          И ако на този тест не се появи нещо кой знае колко фрапантно-джипа може да се кара без страх от прегряване.

Повечето проблеми с охладителната система идват от небрежността на собственика да проверява колко течност има, да профилактира и отстранява забележките... Ако всичко това се прави-почти няма да има прегрети двигатели. То от завода си излиза с достатъчно голям запас за да не се случват изненади по пътя.

Разбира се-винаги може нещо да се скапе, и трябва да се ремонтира...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
            Дa бе нa Фронтиерите рядко се случвaло.Товa е гоуемa немско-японскa уaзкa ,сaмо дето не се троши толковa често кaто тaкaвa!Инaче с рaпидкa труднa рaботa, пробвaно .Вътре във вискосъединителя имa стомaненa демпфер шaйбa и нямa пробивaне с кобaлтовa,нaрезвaх с резбa в aлуминиевaтa стенa нa външния корпус,пробвaх и с рaпидкa и нaкрaя се врътнa нa стугa един нож ,изкормих всичко виско и всичко излишно остaнa сaмо дупкaтa зa болтa в средътъ и вентилaторa ,демек олекотенa яко ,вее тa се пушек вдигa под Фронтиерaтa охлaждa перфектно и си зaгрявa бързо и нормaлно .Тa с рaпидкaтa ден до плaдне и почвa пaк дa си буксувa .Виско зaцепи ли кaкто трябвa при обороти трябвa дa се чувa нaрaвно с двигaтеля,яко фучене ,товa е ,не се ли чувa знaчи е aут!
            Както вече упоменах, решението е евтино - силикон. Не е 20 стинки, два-три лева е. Но пък вече 4 години държи. Вие си сменяйте виско към ел. перки...
            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

E! по слух по-сериозно ли е да съдиш за с-ето на виското?!? То си имаше няакквъ стандартен тест, ама не мога да се сетя къде го гледах и как се правеше...

Защо?
              Не го правя само по слух, гледам как реагира виското при продължителна работа на празен ход, ако виското е неизправно, то при продължителна работа на празен ход е въпрос на време да качи стрелката към червения сектор, на Фронти преди да сменя виското, на празен ход почна да не охлажда и да загрява, взех тогава ново виско и заспа, та затова теста с работата на празен ход е достатъчно доказателство за работещо виско.

Коментар

...Силно се съмнявам, че масрафа насаждане на ел. вентилатори може да струва 100 лв!...
                Комплект перки от дизелак - пасват 1:1 на радиатора на V6 - от морга : 110 кинта .
                Тройник за датчика за висока температура - на изхода на двигателя - безплатен . Във фирмата ни имаме достатъчно стругове и електрожени
                Коруба за термостат от Мерцедес- на изхода на радиатора ( щото ориджииналът е заврян на м...та си ) - пак безплатна по горната причина .
                Плюс 2-30 кинта за работа при кварталния майстор и едно реле.
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                  Както вече упоменах, решението е евтино - силикон. Не е 20 стинки, два-три лева е. Но пък вече 4 години държи. Вие си сменяйте виско към ел. перки...
                  Не бе Алекс ,аз не съм сменял виско перка с електрическа.Електрическата е допълнителна отпред пред радиатора,другата е за лятото с отсранено на струг виско ,демек стегаш с болта и забравяш.За зимният сезон слагам една с лабаво буксуващо диско ,дето си върши работа при температури+10до-15-20 градуса и това е,нещата са прости и си работят вече години наред ,това е .Няма датчици ,няма контролери и квото там се сетиш експериментално ,къде работещо ,къде не!Докато си направиш пробите и експериментите ,понякога все си караш на ръба на евентуален ремонт,особено в жегите ,независимо в града или планината ,в планината нещата трябва да са ти сигурни ,щото там авариите са кофти работа,по принцип,ако си сам!
                  Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                    Комплект перки от дизелак - пасват 1:1 на радиатора на V6 - от морга : 110 кинта .
                    Тройник за датчика за висока температура - на изхода на двигателя - безплатен . Във фирмата ни имаме достатъчно стругове и електрожени
                    Коруба за термостат от Мерцедес- на изхода на радиатора ( щото ориджииналът е заврян на м...та си ) - пак безплатна по горната причина .
                    Плюс 2-30 кинта за работа при кварталния майстор и едно реле.
                    Знам, че пасват, но 100-те лева свършват до тях. Май стана като в ония виц, дето жените ни раждали през г@зо

Alexfield - това със силикона си признавам, че не го разбрах как става!
                    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Отваряш, сменяш силикона, затваряш
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Отваряш, сменяш силикона, затваряш
                        Tи като манго за хляба: "Кво толкова - ори, мели, яж!"
                        Този силикон е толкова гъст и лепкав, че не знам как ще се източи докрай за да се премери нужното количество и да се "налее"...или набута, де да знам как. И противно на ширещото се мнение не става по-рядък като се нагрее. Голяма гадост е.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                          Този силикон е толкова гъст и лепкав, че не знам как ще се източи докрай за да се премери нужното количество и да се "налее"...или набута, де да знам как. И противно на ширещото се мнение не става по-рядък като се нагрее. Голяма гадост е.
                          А не, това е отговора на въпроса как се прави. Аз лично бих си купил ново от магазина, предвид че вървят по стотина-двеста лева. А и ако не бъркам на фруктиерата не е предвиден да се отваря и трябва малко тнтм.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Тия по 100-на лв. не са като ония дето работят Китайски са и 3 от 5 зацепваха при различна температура с разлика от 10 градуса.
                            Същото е и с китайския радиатор по 240 лв. Единия побра 1.5 литра по-малко, другия половината стоеше студен, решили че няма нужда от вертикални тръбички в края на питата.
                            Та, аз за това съм с оригинален стар радиатор и електрически вентилатори с датчик от Лада и 2 релета с 2 скорости, и друг термостат. Та всеки си решава сам
                            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                              Всъщност трябва да е обратното: на студено да е по-течен, а на топло да е по-гъст и да задържа (увлича) перката.

Знам, че пасват, но 100-те лева свършват до тях. Май стана като в ония виц, дето жените ни раждали през г@зо

Не съм го правил собственоръчно - признавам си. Просто я купих така. После Ники ми обясни какво е правил:
                              - пробиваш дупка в корпуса на виското и източваш течността.
                              - пълниш със строителен силикон колкото може повече.

Резултатът е, че перката почти винаги върти с оборотите на двигателя. Все пак зацепването не е твърдо. При запалване на стартер перката приплъзва и догонва оборотите няколко секунди по-късно като по-този начин не товари стартера. Като дадеш рязко газ, перката догонва оборотите след няколко секунди. Като скочиш във водно препятствие перката се забавя или спира от водата и по този начин се избягва риска от счупване на лопатка. През останалото време върти 1:1 с двигателя.
                              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                                Всъщност трябва да е обратното: на студено да е по-течен, а на топло да е по-гъст и да задържа (увлича) перката.
                                Всъщност не - има биметална пластина, която отваря клапан.

За цедес е, но всичките са на тоя принцип:
                                http://www.w124performance.com/servi...int/20-310.pdf

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X