Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Миграция от виско-муфа към ел. вентилатори на 3.2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Миграция от виско-муфа към ел. вентилатори на 3.2

Бушидо, я най-напред пробвай да оправиш радиатора. Защото затапването на ламелите има двояк ефект-едно, че не охлажда водата, и друго, че не може да пропусне потока горещ въздух за да "разбере" виското, че радиатора е топъл, и трябва да се задейства.
    Ако обаче примачканите ламели не са на голяма площ-най-вероятно няма да е от това.
    А за изправянето не се тревожи, правил съм го няколко пъти с обикновена отвертка, хем заострена, че да ми е по-лесно. И това на камионски радиатор, който е бая по-голям, и бая по-скъп, та ако го скапя... Иска се малко сръчност и много търпение. Тръбичките изобщо не се пипат, само подхващаш огънатата ламела и я изправяш. И така няколкостотин пъти...
    Обаче трябва да ти е удобно. Ако не може на място-свали го пустия радиатор. И не вярвай на това което виждаш през капачка за наливане, там обикновено винаги е чисто. Няколко сантиметра встрани може да е много по-различно.
    Ако сваляш радиатора-добре е да му пуснеш обилна струя вода наобратно, все ще ма полза, ако и да не е от това проблема ти.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      То става и рапидка за 20 стотинки да се фиксира виското.
      Иначе космическото идва когато почнеш да караш колата сериозно офроуд. Което на фруктиерите рядко се случва де
      Тъй де ! Нали затова ми е тезата , че въпросните трансплантации по тази причина са излишни.
      Не че нещо му забранявам на човека да си ръчка по колата де ....негова си е
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        Бушидо, я най-напред пробвай да оправиш радиатора. Защото затапването на ламелите има двояк ефект-едно, че не охлажда водата, и друго, че не може да пропусне потока горещ въздух за да "разбере" виското, че радиатора е топъл, и трябва да се задейства. ...
        Много на място е тази забележка.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          Моя колега си купи Фронтерата със скапано виско и мотора грееше. Една седмица по- късно (щот естествено така не може да се кара), без да пуска теми във форума (не се засягай - имам предвид без да пита публично и да чака 100 акъла) ,отиде при кварталния монтьор и онзи му реши проблема с ел перки от морга за стотина кинта със все дудуците , плюс работата.
          Нищо космическо няма .

Гледам , че са ти отговорили вече . Само да уточня нещо : перката за охлаждане , независимо от начина на задвижването и , се изчислява така че да осигури определен дебит на преминаващия през радиатора въздух , достатъчен за охлаждането му . При това - в в доста широк диапазон на оборотите , започващ още от 700-800 нагоре .
          С други думи : дали с виско муфа , дали с ел перки , електромагнитен съединител или просто зацепване с ремък , ако е изправна , фабрично перката би трябвало да осигурява нормално охлаждане на мотора .

Ако последният все пак грее , то кучето е заровено някъде другаде .
          Силно се съмнявам, че масрафа насаждане на ел. вентилатори може да струва 100 лв!Иначе освен, че публично съм питал, публично и доста хора са ми отговорили, повечето ценни съвети идеи, опит - ходенето на майстор не е измежду тези неща, обаче не рабрах защо очакващ да се засегна?!?
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Иначе космическото идва когато почнеш да караш колата сериозно офроуд. Което на фруктиерите рядко се случва де
            Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
            Тъй де ! Нали затова ми е тезата , че въпросните трансплантации по тази причина са излишни.
            Не че нещо му забранявам на човека да си ръчка по колата де ....негова си е
            Понякога простите решения са..... най-прости!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Бушидо, я най-напред пробвай да оправиш радиатора. Защото затапването на ламелите има двояк ефект-едно, че не охлажда водата, и друго, че не може да пропусне потока горещ въздух за да "разбере" виското, че радиатора е топъл, и трябва да се задейства.
              Ако обаче примачканите ламели не са на голяма площ-най-вероятно няма да е от това.
              А за изправянето не се тревожи, правил съм го няколко пъти с обикновена отвертка, хем заострена, че да ми е по-лесно. И това на камионски радиатор, който е бая по-голям, и бая по-скъп, та ако го скапя... Иска се малко сръчност и много търпение. Тръбичките изобщо не се пипат, само подхващаш огънатата ламела и я изправяш. И така няколкостотин пъти...
              Обаче трябва да ти е удобно. Ако не може на място-свали го пустия радиатор. И не вярвай на това което виждаш през капачка за наливане, там обикновено винаги е чисто. Няколко сантиметра встрани може да е много по-различно.
              Ако сваляш радиатора-добре е да му пуснеш обилна струя вода наобратно, все ще ма полза, ако и да не е от това проблема ти.
              Абе и аз това си мислех, но мерих с инфраред термометър и показва 85гр. на въздухът удащ към виското. М/у другото то си се върти и следва оборотите на двигателя, но при 85-6 гр. го спирам с дебело намотан парцал на ръката, а май не би трябвали да мога, ако е изправно... трябва да сравня на някой със 100% работещо...

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                Абе и аз това си мислех, но мерих с инфраред термометър и показва 85гр. на въздухът удащ към виското. М/у другото то си се върти и следва оборотите на двигателя, но при 85-6 гр. го спирам с дебело намотан парцал на ръката, а май не би трябвали да мога, ако е изправно... трябва да сравня на някой със 100% работещо...
                С дебело намотан парцал ще спреш и ел вентилатор,ако не вярваш пробвай.
                Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                Враца

Коментар

Виското никога не зацепва „твърдо“ и може да се спре.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

С този термометър няма как да измериш температурата на въздуха,можеш да мериш t на предметите! Измери радиатора дали е еднакво топъл в ширина, мериш на една височина три пъти, горе в средата и долу!
                    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Виското никога не зацепва „твърдо“ и може да се спре.
                      Да бе ясно, ама колко силно зацепва изпрвното виско е въпроса?

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                      С този термометър няма как да измериш температурата на въздуха,можеш да мериш t на предметите! Измери радиатора дали е еднакво топъл в ширина, мериш на една височина три пъти, горе в средата и долу!
                      Мерих с пойнтера насочен пред вискомуфата, към радиатора...
                      Последно редактирано от bushiDO; 05-06-16, 11:44.

Коментар

С ръка всяко, дори напълно изправно ще спреш, а и не е здравословно. Да загрее повче и с един дебело скънат вестник трябва да е зор спирането. И разните модели са доста различни.
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Виското на Фронти и на Фронтака съм ги тествал вече по най-лесния начин, при достигане на работна температура, оставям да работи докато се отвори и големия кръг и при напълно отворен термостат, и както съм над двигателя усещам по едно време как почва да фучи виското и да духа яко на пулсации в началото, после постоянно силно за кратко и по някое време като поохлади пак почва да фучи, при Фронтака освен при работа на място, включих нарочно и климатика и пак по същия начин я тествах успешно, всички опити с вестници и спиране на виското за проверка на съпротивлението му е несериозно според мен.

Коментар

Мерих с пойнтера насочен пред вискомуфата, към радиатора...
                            Нищо не си измерил.

Коментар

Дa бе нa Фронтиерите рядко се случвaло.Товa е гоуемa немско-японскa уaзкa ,сaмо дето не се троши толковa често кaто тaкaвa!Инaче с рaпидкa труднa рaботa, пробвaно .Вътре във вискосъединителя имa стомaненa демпфер шaйбa и нямa пробивaне с кобaлтовa,нaрезвaх с резбa в aлуминиевaтa стенa нa външния корпус,пробвaх и с рaпидкa и нaкрaя се врътнa нa стугa един нож ,изкормих всичко виско и всичко излишно остaнa сaмо дупкaтa зa болтa в средътъ и вентилaторa ,демек олекотенa яко ,вее тa се пушек вдигa под Фронтиерaтa охлaждa перфектно и си зaгрявa бързо и нормaлно .Тa с рaпидкaтa ден до плaдне и почвa пaк дa си буксувa .Виско зaцепи ли кaкто трябвa при обороти трябвa дa се чувa нaрaвно с двигaтеля,яко фучене ,товa е ,не се ли чувa знaчи е aут!
                              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                                Виското на Фронти и на Фронтака съм ги тествал вече по най-лесния начин, при достигане на работна температура, оставям да работи докато се отвори и големия кръг и при напълно отворен термостат, и както съм над двигателя усещам по едно време как почва да фучи виското и да духа яко на пулсации в началото, после постоянно силно за кратко и по някое време като поохлади пак почва да фучи, при Фронтака освен при работа на място, включих нарочно и климатика и пак по същия начин я тествах успешно, всички опити с вестници и спиране на виското за проверка на съпротивлението му е несериозно според мен.
                                E! по слух по-сериозно ли е да съдиш за с-ето на виското?!? То си имаше няакквъ стандартен тест, ама не мога да се сетя къде го гледах и как се правеше...

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Нищо не си измерил.
                                Защо?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X