Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Opel Frontera 3.2 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Re: Opel Frontera 3.2 V6

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
    Благодаря. А дизела толкова ли е с по нисък разход, че да си заслужава евентуален ремонт на турбо, дюзи, помпа?
    Зависи.При дизела няма толкова големи отклонения в разхода ако го караш на ръчка,или спокойно.При бензина тези стойности понякога са двойни.
    Дизела за да върви,не се изисква толкова натискане,още от 1800 оборота имаш достатъчно NM, за да се движиш спокойно.При изпреварване,не ти трябва да връщаш две скорости надолу за да може да направиш маневрата.
    Това с евентуалните ремонти,е много съмнително.Ако си вземеш убита от каране таратайка(без значение горивото),пак ще си в разходи.
    При бензиновите с АГУ,да не би да се по-евтини свещи,кабели,бензинови помпи,датчици и некадърни майстори?
    При бензин с газ,задължително караш и на двете горива,зареждаш и от двете.Трябва сериозен пробег за да избиеш газовата уредба,и пак разликата не е толкова голяма.

Коментар

• Re: От: Re: Opel Frontera 3.2 V6

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
      Зависи.При дизела няма толкова големи отклонения в разхода ако го караш на ръчка,или спокойно.При бензина тези стойности понякога са двойни.
      Дизела за да върви,не се изисква толкова натискане,още от 1800 оборота имаш достатъчно NM, за да се движиш спокойно.При изпреварване,не ти трябва да връщаш две скорости надолу за да може да направиш маневрата.
      Това с евентуалните ремонти,е много съмнително.Ако си вземеш убита от каране таратайка(без значение горивото),пак ще си в разходи.
      При бензиновите с АГУ,да не би да се по-евтини свещи,кабели,бензинови помпи,датчици и некадърни майстори?
      При бензин с газ,задължително караш и на двете горива,зареждаш и от двете.Трябва сериозен пробег за да избиеш газовата уредба,и пак разликата не е толкова голяма.
      Аз нямам голям опит, карал съм на баща ми санта фе то, 2.2 црди. Не съм останал с впечатление да на се налага да свалям предавка. Също и за разхода на гориво на ръчка или икономично, ами има си голяма разлика. От София до варненската магистрала го свалих по компютър до 6 на 100, по магистралата се поглезих 160 тук там 180 и разхода стана 11 на 100, което ме води до простата сметка, че по това време е харчело над 20.

Също да попитам какъв е шанса да купя стар дизел и той да не е каран половин милион километра, и ако случайно купя хайде да речем поддържан на 200 000, колко, ще го карам преди да се наложи да правя турбо, дюзи и останалите дизел благинки.

Наистина ме интересува във времето дали си заслужава печката.
      Последно редактирано от Daniel; 24-05-16, 19:18.

Коментар

• От: Re: От: Re: Opel Frontera 3.2 V6

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
        Аз нямам голям опит, карал съм на баща ми санта фе то, 2.2 црди. Не съм останал с впечатление да на се налага да свалям предавка. Също и за разхода на гориво на ръчка или икономично, ами има си голяма разлика. От София до варненската магистрала го свалих по компютър до 6 на 100, по магистралата се поглезих 160 тук там 180 и разхода стана 11 на 100, което ме води до простата сметка, че по това време е харчело над 20.

Също да попитам какъв е шанса да купя стар дизел и той да не е каран половин милион километра, и ако случайно купя хайде да речем поддържан на 200 000, колко, ще го карам преди да се наложи да правя турбо, дюзи и останалите дизел благинки.

Наистина ме интересува във времето дали си заслужава печката.
        Чак 20 не е,но около 11 ги изгорило корееца.Пробвай с някоя бензинка да се движиш с същите скорости,и ще се уплашиш.Споменатата бензинова фронтера гори около 13 при 130.Дизелова съща при тази скорост повече от 7,5-8 няма да качи.
        Разход не го гледай по-борд,и само за един преход.Направи няколко зареждания,и тогава смятай.
        Забелязъл съм че една кола до 350 000км е напълно безпроблемна.От там нагоре започват ремонтите,всеки месец се внася в нея.
        За ТД най-важно е качественото маслото и редовна смяна.Да не се напъва студен.Не са му проблем да подържа максимални обороти продължтелно време,с поносим разход.
        Уви,при бензина разхода става двоен и нагоре.Отделно шума от двигателя при бензина,мен лично ме дразни когато се настъпва.На дълъг път ме изморява.Над 3500 об/м си е личен тормоз.Дизела при 3000 об изобщо не е шумен.Напълно в оборотен режим,и подържа добра скорост(130-160км/ч).

p.s Става дума за еднакви двигатели като кубатура.Няма как да се сравнява 2.0д с 3.7 бензин.
        При еднакви стойности,дизела за мен е много по приятен за каране.
        Последно редактирано от FiveFinger; 24-05-16, 19:42.

Коментар

• От: Opel Frontera 3.2 V6

Из многото теми тук и по други форуми, където се е обсъждало дизел или бензин, най-често за хора на които им е все едно дали да е дизел или бензин, казват така - избирай дизел ако е чисто нов или върнат лизингово с гаранция от даден представител и с реални километри, при стари коли на по много и незнайни километри, по-малкото зло е избора на бензинка..., разбира се че от една страна си е и до късмет, можеш и от магазина да купиш чисто нова кола и да дефектира...

Всичко друго по отношение например, шума при дизела или нещо по бензина, това е въпрос вече на лично предпочитание
          Последно редактирано от Еделвайс; 24-05-16, 19:49. Причина: Пояснение

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
            Из многото теми тук и по други форуми, където се е обсъждало дизел или бензин, най-често за хора на които им е все едно дали да е дизел или бензин, казват така - избирай дизел ако е чисто нов или върнат лизингово с гаранция от даден представител и с реални километри, при стари коли на по много и незнайни километри, по-малкото зло е избора на бензинка..., разбира се че от една страна си е и до късмет, можеш и от магазина да купиш чисто нова кола и да дефектира...
            Съгасен съм.Нямаш ли гаранция за пробега,по-малкото зло е бензинката.

Коментар

На моята "бензинка" на 250 000 км по километраж, уж 350 000 км според Цецо, когато отвориха двигателя за шлайфане на глава и смяна на клапани...
              Когато ги накарах да отворят надолу (20 000 км по-късно във времето), се хванаха за главите и двамата с Лозан:
              Тотално разбити цилиндри и бутала с неравномерно но за сметка на това криво износване.
              Както и да е - прави се. А колко си струва е друг въпрос.
              Та... мисълта ми беше: Купуваме котка в чувал, незвисимо дали е дизел или бензин.
              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

...Споменатата бензинова фронтера гори около 13 при 130.Дизелова съща при тази скорост повече от 7,5-8 няма да качи...
                Арее - не мога да ти смогна бе човек - освен от мегани, короли и кво беше друго, явно разбираш и от фронтери?!? Кога ми намериш фронтера да харчи с константна скорост от 130 км/ч под 8 л/100 км. ме викни да те черпим едно виски!
                В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                  Арее - не мога да ти смогна бе човек - освен от мегани, короли и кво беше друго, явно разбираш и от фронтери?!? Кога ми намериш фронтера да харчи с константна скорост от 130 км/ч под 8 л/100 км. ме викни да те черпим едно виски!
                  Да не повярваш,и Фронтера А съм имал.Почети малко по-старите теми в този раздел.Споделям мнения за всички коли които съм притежавал/шофирал,не за едно возене.Щом ти пречи,просто не чети това което съм написал.

Коментар

Да не повярваш,и Фронтера А съм имал.Почети малко по-старите теми в този раздел.Споделям мнения за всички коли които съм притежавал/шофирал,не за едно возене.Щом ти пречи,просто не чети това което съм написал.
                    Нямам нужда от съвети какво да чета! Просто когато някой се изявява като спец по всичкознание не мога да го пропусна

Впрочем ще ми покажеш ли фронтера която харчи под 8л/100 км при постоянна скорост от 130 км/ч?

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                      Нямам нужда от съвети какво да чета! Просто когато някой се изявява като спец по всичкознание не мога да го пропусна
                      Конкуренция ли те притеснява?Споко,няма да мога да отнема първото място,резервирано е за теб
                      Последно редактирано от FiveFinger; 25-05-16, 11:01.

Коментар

Преди да си сложа бордкомпютър и аз си мислех, че дизела има нисък разход при висока скорост, защото мерих разхода винаги на цял резервоар и там наистина се получаваше 8-8.5 при смесено градско/извънградско + магистрала София-Бургас. Сега, обаче, като вече имам моментен разход се вижда, че при 130 е около 10, а при 150 е 11! Явно дизела е много икономичен при спокойно каране и успява в рамките на един резервоар да компенсира по-високия разход от магистралата. Затова и питах по-нагоре колко харчи V6 на място за да си обясня откъде идва тази лакомия при бензина - той просто си го гълта в тези цилиндри! Същото важи и при офроуда: при резервоар включващ Пороминово - Благоевград през Царев връх и х.Македония /там си се кара основно на първа и бавни/ пак даде 8, но миналата неделя по едни камъни в Конявската планина на същия режим си беше 20-22 моментно!
                        Honda XL600LM, 1987
                        Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                        Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                          Преди да си сложа бордкомпютър и аз си мислех, че дизела има нисък разход при висока скорост, защото мерих разхода винаги на цял резервоар и там наистина се получаваше 8-8.5 при смесено градско/извънградско + магистрала София-Бургас. Сега, обаче, като вече имам моментен разход се вижда, че при 130 е около 10, а при 150 е 11! Явно дизела е много икономичен при спокойно каране и успява в рамките на един резервоар да компенсира по-високия разход от магистралата. Затова и питах по-нагоре колко харчи V6 на място за да си обясня откъде идва тази лакомия при бензина - той просто си го гълта в тези цилиндри! Същото важи и при офроуда: при резервоар включващ Пороминово - Благоевград през Царев връх и х.Македония /там си се кара основно на първа и бавни/ пак даде 8, но миналата неделя по едни камъни в Конявската планина на същия режим си беше 20-22 моментно!
                          Не,няма дизелова фронтера която да гори 8 литра на 100км,и никога не е имало. (по повод Bushido).
                          Както и да е!
                          Разхода много зависи от стил на шофиране,терен и качество на горивото.

Коментар

Ей,много икономични тези Фронтери. Как постигате тези цифри не знам.Наскоро карах една бензинка 3.2 автомат 1400км само магистрала,скорост между 100 и 130км и под 14.1л среден разход по комп. не можах да го сваля.Имам и една снимчица на моментен разход от 32л при скорост 100км на баира след Солун.
                            Вярвам, че българското правосъдие ще намери всеки крадец и ще го накара да делят!
                            Внос на автомобили от Швейцария по поръчка.

Коментар

Хм. Абре момци , 120 , 130 , 140 км/ч , демек : газ до ламарините ! .. и търсите икономия от тЕя сандъци ?!
                              Нещо да сте чули за коефициент на челно съпротивление ?

Аре отворете кое да е ръководство за експлоатация на кой да е модел "Фронтера" и вижте дали някъде има посочен "Разход на гориво" при скорост над 100 км/ч . , хеле пък при 130 . И що ли така ?
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

...Споменатата бензинова фронтера гори около 13 при 130.Дизелова съща при тази скорост повече от 7,5-8 няма да качи...
                                Не,няма дизелова фронтера която да гори 8 литра на 100км,и никога не е имало. (по повод Bushido).
                                Както и да е!
                                Разхода много зависи от стил на шофиране,терен и качество на горивото.
                                Последно - има или не?!?

Конкуренция ли те притеснява?Споко,няма да мога да отнема първото място,резервирано е за теб
                                Недостижим си!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X