Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Opel Frontera 3.2 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ако не си чистил дросела и IAC клапана, разглабяй и цялостно почистване.
    Резултата е "Уау" поне при мен, това на Тойота.
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      От как имам Фронтерата, никога не е чистен дросела и IAC клапана, има ли някакви особености при чистенето и WD 40 става ли за тази цел?

• cnc82
      cnc82 коментира
      Редактиране на коментар
      WD-40 не става за тази цел, трябва ти спрей за почистване на карбуратори или дросел клапа.
      Почистваш старателно със спрея, парцал и сгъстен въздух ако имаш.
      Не знам какъв тип е клапана при теб, но ако има достъп до лагерчетата, качваш по една две капки тънко масло (хидравлично, за шевни машини, нещо такова).
      Сглобяваш по обратния ред и трябва обучение на ЕКУ-то.
      Обикновено е достатъчно да откачиш акумулатора за 15-20 минути, палиш и без консуматори чакаш да загрее на място и да включи перката.

П. П. Хубаво е да смениш гарнитурите на дросела и клапана, ако има такива при теб.

• Въпреки супер-дупер модерните методи за диагностика като Гогол, Изкуствените Идиоти и т.н. какво казва остарелия начин за диагностика - OBD кабел и съответния софтуер?
    'Щото не е необходимо да е светвала "лампата на моторетката" за да запише ЕКУ на двигателя грешки.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
      Привет колеги, получих проблем с гаснене на Фронтерата 3.2 V6, автоматик:

Проблема с гасненето се проявява винаги след дълго каране и много добре загряла, от град до град, значи в момента в който съм изминал на магистралата - 100, 300 километра, на първия светофар щом спра, джипката гасне, пали веднага и така до следващия светофар, гасне и после пали веднага щом завъртя ключа.

Когато карам само в града без да съм пътувал на дълъг път, не се проявява този проблем, а винаги само след дълъг път поне 100 километра, какво може да е и да погледна, само бензин, никога не е имала и няма газ?

При приближаване към светофар пуснах веднъж на N неутрална и пак изгасна, значи не е от автоматика!

Чека не е светвал нито веднъж, нито по време на гасненето, нито след, изобщо не е светило каквато и да е лампичка за грешка!

И още нещо, след дългия път като спрях за 10 минути за кафе на бензиностанцията, след това проблема не се прояви повече и така до следващото дълго каране, явно когато колата е добре загряла тогава го прави този номер?

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Въпреки супер-дупер модерните методи за диагностика като Гогол, Изкуствените Идиоти и т.н. какво казва остарелия начин за диагностика - OBD кабел и съответния софтуер?
      'Щото не е необходимо да е светвала "лампата на моторетката" за да запише ЕКУ на двигателя грешки.

В крайна сметка реших и я закарах при моя майстор, направи и почистване на EGR клапана, провери я за грешки и въпреки че не е светил чека, нямало никакви записани грешки, при следващото ни семейно пътуване ще се разбере дали се е оправил проблема.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на Вчера.

Зареждам...
      X