Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питания за Фронтера Б ДБ 2,2 дти 1999 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Питания за Фронтера Б ДБ 2,2 дти 1999 г.

На подемник също се вижда, че изключва предното. При буксата - нищо съмнително...
    OPEL FRONTERA B 2.2DTI -> NISSAN TERRANO II 2,7TDI

Коментар

Тъй като проблема с трудното набиране взе връх и заприличах на пълен бетоновоз при набирането, днес имах слука при поредния майстор. Човека определено е на "ти" с електрониката и диагностиката. Трябваше му малко да покара с лаптопа в скута, за да види, че стойностите на МАП-сензора отговарят на движение с 4000 об/мин. После намери от една морга друг МАП-сензор, сложи го и ... това не е моята Фронтерка Не помня досега да е вървяла така, направо не стъпва по земята Цял ден я шпорих напред-назад. По едно време пак светна чек-а, но като върнах газта изгасна, така няколко пъти. Върнах се при майстора да прочете грешките. Основния проблем се оказа, че има по-голям аванс на помпата и ще ми трябва реглаж на ГНП. Другата грешка беше ЕГР-а, но там човека каза, че ще го оправи чрез компютъра.
      В тази връзка някой може ли да ме насочи за място, където да ми направят читав реглаж на ГНП, което да е изпитано.
      OPEL FRONTERA B 2.2DTI -> NISSAN TERRANO II 2,7TDI

Коментар

Kiki, прочети темата ремонт гнп Бош VP44, Кики е изпитван многократно и винаги е завършвал с отличен :-)
        LZ1RED

Коментар

Здравеите колеги, имам един малко глупав въпрос,но като не съм запознат много ,питам .Та въпроса ми е следния.Къде се намира нафтовата помпа на Фронтера 2.2 дти 99г.И с колко букси е.

Коментар

Първоначално публикуван от tsani Преглед на мнение
            Здравеите колеги, имам един малко глупав въпрос,но като не съм запознат много ,питам .Та въпроса ми е следния.Къде се намира нафтовата помпа на Фронтера 2.2 дти 99г.И с колко букси е.
            като вдигнеш капака в дясно зад акомулатора. С няколко букси една голяма с много кабели и още 2 малки. Влизат тръби в нея квадратна метална сравннително голяма е
            no signature no problems

Коментар

Мерси

Коментар

Здравейте колеги имам малък проблем с фронтерката (2,2ДТИ 16в 99г). Когато е студено времето и съм в режим подържане на скорост, колата адски пуши синкав пушек сякаш гори масло здравата а вече минах към 1000км. а като вдигна щеката и нивото си е все там. Това го прави най вече когато съм по нанадонлище и галя гъста. Отварях егр-а за да го почистя имаше малко нагар по него и колекторите но нищо фрапиращо пробвах да изолирам егр-а но сутрин едвам ми запали и като запали изпуши здравата . Разхода ми е в нормите върви много добре турбото си работи незнам каде да се целя а съм от тези които сами си решават проблема с колите поради известни на всички причини.. Ако някой има инфо къде да се целя и това дали е нормално да каже много ви благодаря. Забравих да кажа че катализатор няма само голямото гърне.

Коментар

Като за начало ще е добре да прочетеш, че тоя ЕГР не се елиминира с ламаринка. И метода за решаване на проблемите чрез "самозадоволяване" няма да ти върши работа в конкретния случай. Иска се диагностика на двигателя и помпата, а в домашни условия подозирам, че няма да стане.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Колега това се получава горе долу между 2000-2500 оборота ли ? А има ли странен шум на мотора (като силно чукане на клапаните) ?
                    Ако е така мисля ,че има много елегантен лек за тази болка .
                    Напред и нагоре
                    Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
                    0886769809-Юлиян
                    kiko00@abv.bg

Коментар

Първоначално публикуван от kiko00 Преглед на мнение
                      Колега това се получава горе долу между 2000-2500 оборота ли ? А има ли странен шум на мотора (като силно чукане на клапаните) ?
                      Ако е така мисля ,че има много елегантен лек за тази болка .
                      Да колега точно както го описа проблема точно така става едно странно работи мотора и точно на тези обороти го прави. Благодаря на колегата куздов за съвета в краен случай ще прибегна до услугите на майстор аз съм от Карлово имам един тук един в предвид.. Ако може да ми кажеш какъв е елегантния лек за мойта болка?

Коментар

Между другото аз съм от скоро със ОФБ купих си я преди един месец и съм много доволен до момента. Изчетох из форума как и със какво да я обслужа как да си отстраня детските болести като визирам скоростомера и вакумите и всичко друго си е наред,но това припушване ме притеснява и точно при подържане на 2 предавка между 2000-2500 оборота отзад хората сигурно доста ме ругаят от кълбетата дим. Притежавам и ОФА 2,4 бензин от 2 години много съм доволен от изпълнението на опел от части и исузо.

Коментар

Първоначално публикуван от mehanika33 Преглед на мнение
                          Да колега точно както го описа проблема точно така става едно странно работи мотора и точно на тези обороти го прави. Благодаря на колегата куздов за съвета в краен случай ще прибегна до услугите на майстор аз съм от Карлово имам един тук един в предвид.. Ако може да ми кажеш какъв е елегантния лек за мойта болка?
                          Аз така излекувах моята . Като погледнеш зад въздушния филтър ще видиш вакум клапани с много маркучета . Проследяваш кое от тях отива от задната страна на смукателния колектор .На самия колектор имаш черна пластмасова плоча в ,която влиза вакума. Това е управлението на вихровите клапи в колектора . Така като откриеш точно този вакум маркуч, го проследяваш до въпросните клапани зад филтъра и някъде близо до клапаните го запушваш.(аз съм го прегънал и стегнал със свинска опашка ) не го вади от клапана ,само го запуши .Проблема изчезва мигновено . Ако не се справиш утре мога да ти снимам нагледно.

П.П Това за Фронтера Б 2,2 DTI / 116к.с 1998-2003 година

За малко да забравя като направиш това ,после се сети да напишеш тук как се държи Фронтерата.
                          Последно редактирано от kiko00; 07-01-15, 20:04. Причина: Допълнение
                          Напред и нагоре
                          Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
                          0886769809-Юлиян
                          kiko00@abv.bg

Коментар

Първоначално публикуван от kiko00 Преглед на мнение
                            Аз така излекувах моята . Като погледнеш зад въздушния филтър ще видиш вакум клапани с много маркучета . Проследяваш кое от тях отива от задната страна на смукателния колектор .На самия колектор имаш черна пластмасова плоча в ,която влиза вакума. Това е управлението на вихровите клапи в колектора . Така като откриеш точно този вакум маркуч, го проследяваш до въпросните клапани зад филтъра и някъде близо до клапаните го запушваш.(аз съм го прегънал и стегнал със свинска опашка ) не го вади от клапана ,само го запуши .Проблема изчезва мигновено . Ако не се справиш утре мога да ти снимам нагледно.

П.П Това за Фронтера Б 2,2 DTI / 116к.с 1998-2003 година
                            Е човече тъкмо седях днес и си мисля когато свалих ЕГР за почистване и видях тези клапи със общ лост които ги активира и си мисля когато спускам стръмно и тези клапи трябва да затворят отворите също както "пеперудките" в колекторите на бмв с цел екология до колкото знам се прави това. и си мисля ако по някакъв начин ги елиминирам и не затварят би трябвало пушека да спре. Добре утре ще го направя този вакум влиза в едно черно цилиндрично тяло което е отдясно на колектора. Ще го прегъна и утре ще пиша как е повлияло. Благодаря за съвета

Коментар

С метода на Юлиян трябва да стане. Аз имах същия проблем и го реших по същият начин! Поздрави!

Коментар

Здравейте, днес запуших вакума на управлението на вихровите клапи и пушека спря както каза колегата Юлиян мигновено. Благодаря Юлияне за метода който ми каза и като цяло за помоща живи и здрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X