Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terrano full-time или part-time 4x4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Terrano full-time или part-time 4x4

Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
    Бързаш. Първо смени маслото, после ще го мислим и останалото.
    Освен цената на самите пластини имаш и труд и то доста, евентуално и лагери.
    Започни от лесното - и евтиното.
    мм, така е. Поне издирих доста материал по въпроса. Ето, и руска тема излезе.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Прочети пак какво съм написал, ама мислейки. После си купи джипка с автоматични хъбове, вкарай я няколко пъти в голямата кал, и като цъфне автоматичния хъб (ако имаш късмет, щото понякога цъфва предния диф), може да ми се обадиш да ти кажа от къде да си вземеш най-бързо ръчни (или преден диф де - и тях знам къде ги продават)

А 4L и блокаж нямат нищо общо. Блокаж се пуска отделно и далеч не всяка джипка го има, а по-скоро 80% от джипките го нямат. LSD-то е друго, и не е блокаж, и си е "пуснато" постоянно.

При завой има разлика между оборотите на предния и задниа мост, освен между лява и дясна гума на всеки мост. Това значи товар върху трансмисията, при това не малък, ако сцеплението е добро. А като изключиш от скорост и оставиш по инерция, джипката започва да спира, все едно си натиснал спирачка. Цялото това усилие го поема трансмисията, или по-точно всичко от раздатката нататък.
      Колега можеш ли да ми кажеш от каде да си взема ръчни хъбове.Скоро си купих Терано 2,4 и искам да сменя автоматичните.Колко струват?
      тел.0879292900 Калин Костадинов

Коментар

Първоначално публикуван от катерано Преглед на мнение
        Колега можеш ли да ми кажеш от каде да си взема ръчни хъбове.Скоро си купих Терано 2,4 и искам да сменя автоматичните.Колко струват?
        Погледни и тая тема:
        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...27#post1161927

Кажи речи всички фирми, внасящи offroad аксесоари ги продават.

Ако няма налични, тук има: www.milneroffroad.com Мойте са купуваки от там.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да добавя и аз малко инфо към темата
          http://www.nissan-4x4.ru/Razdeluy/Te...opencat=147090

Може и да съм пропуснал но не видях да се споменава един от ефектите на LSD дифа а именно стремежа при движение по диагонал на наклонен и хлъзгав терен / например катерейки по заснежен склон / да те "изправи" фронтално срещу наклона. Това може да ти изграе лоша шега в някакъв момент ако ти предстой да изкачиш по-стръмен терен и фронтално не е възможно.
          Terrano II R20 TD27Ti

Коментар

Първоначално публикуван от hr.zlatarev Преглед на мнение
            Да добавя и аз малко инфо към темата
            http://www.nissan-4x4.ru/Razdeluy/Te...opencat=147090

Може и да съм пропуснал но не видях да се споменава един от ефектите на LSD дифа а именно стремежа при движение по диагонал на наклонен и хлъзгав терен / например катерейки по заснежен склон / да те "изправи" фронтално срещу наклона. Това може да ти изграе лоша шега в някакъв момент ако ти предстой да изкачиш по-стръмен терен и фронтално не е възможно.
            Ефекта е споменаван сигурно хиляди пъти из форума.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Точно тук /във форума/ прочетох всичко за 4х4, LSD диф и т.н. вкл. и линка към руския форум, който пуснах. Извинявам се ако спамя но уважих желанието на jja да събере максимум информация за Тераното си. Знам каква тръпка е да научаваш повече за възможностите на колата си пък и после да "се пробваш" на терена. Затова съм благодарен на всички съфорумници, които не ги мързи и споделят знанията си с нас - по-начинаещите.
              Terrano II R20 TD27Ti

Коментар

• От: Terrano full-time или part-time 4x4

Да налея малко масло в спора за разхода в по-предишни мнения. Смесен разход на 2.7ТДИ, късо, без икономии (извънградското обикновено е с над 100, а когато може и със 130), след засиачния на 3 пълни резервоара, от гърло до гърло, ни повече, ни по-малко от 12/100. Това с кални гуми 31/10.5/15. Извънградската част е София-Драгичево (и по Е79, и през Владая) и София - Драговищица (близо до Костинброд). Демек, извънградско е, ама с едно на ум.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Да налея малко масло в спора за разхода в по-предишни мнения. Смесен разход на 2.7ТДИ, късо, без икономии (извънградското обикновено е с над 100, а когато може и със 130), след засиачния на 3 пълни резервоара, от гърло до гърло, ни повече, ни по-малко от 12/100. Това с кални гуми 31/10.5/15. Извънградската част е София-Драгичево (и по Е79, и през Владая) и София - Драговищица (близо до Костинброд). Демек, извънградско е, ама с едно на ум.
                  Много, бе Спарки. Това заради гумите ли е? Ти самият си споделял, че твоето (дълга база) прави чисто извънградско някъде около 9 - 9.5. Верно, има и разлика между 100 и 130 км/ч., но чак пък толкова?...
                  Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Първоначално публикуван от zippel Преглед на мнение
                    Много, бе Спарки. Това заради гумите ли е? Ти самият си споделял, че твоето (дълга база) прави чисто извънградско някъде около 9 - 9.5. Верно, има и разлика между 100 и 130 км/ч., но чак пък толкова?...
                    С оригиналните асфалтови гуми и каране със 100-110 даваше 9-9.5 с пуснат климатик (по скоростомер показва повече, ама при 130 по скоростомер, с оригиналните гуми, реалната скорост е около 110-115).

...и моето е къса база. При това каране с тая скорост и тоя двигател, си е напълно нормален разход, според мен. горе-долу толкова харчи и по магистралата със 130. Ако го карам с 90-100км/ч сигурно ще харчи под 10. Високата скорост влиае сериозно на разхода, особено на джипка с практически никаква аеродинамика. Затова и на 140-145 му е предела - въздушното съпротивление му гълта силиците. Големите и рошави гуми - още повече, А това че е вдигнато - още повече.

130 (реални, по GPS) държи безгрижно. До 140 все пак има някаква динамика, а от там нагоре все още набира, но му се вдигат оборотите и започва да се мъчи, а и не е правено за тия скорости. При нашите пътища с над 140 става някак тегаво за каране. Няма я лекотата и доброто поведение, както при 120-130. Реагира някак по-лошо на пътните неравности.

Коментар

Така е, високата скорост влияе на разхода. Доколкото си спомням скоростта участваше на квадрат, а не линейно във формулата за съпротивлението на въздуха. С други думи ако скоростта се увеличи с 10%, съпротивлението ще се увеличи с повече от 10% Но в края на краищата тези джипки не са правени за високи скорости, а за нещо друго. Да, ама до другото все пак трябва да се отиде. А понякога то е на 300 км от къщи. Така, че отново всеизвестното правило : няма пълно щастие...
                      Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Първоначално публикуван от zippel Преглед на мнение
                        Така е, високата скорост влияе на разхода. Доколкото си спомням скоростта участваше на квадрат, а не линейно във формулата за съпротивлението на въздуха. С други думи ако скоростта се увеличи с 10%, съпротивлението ще се увеличи с повече от 10% Но в края на краищата тези джипки не са правени за високи скорости, а за нещо друго. Да, ама до другото все пак трябва да се отиде. А понякога то е на 300 км от къщи. Така, че отново всеизвестното правило : няма пълно щастие...
                        Що да няма бре. Аз си го карам редовно със 130-140. Разликата е 6/8лв на 100км между това, и карането с 90-100. На тия скорости си се държи добре, и не прегрява дори в жегите и с пуснат климатик. Хем върви достатъчно за дълго пътуване, хем имам свободата ако дойде случай да се гмурна в някой сокак, хем има и климатик, хем побира достатъчно за нуждите ми багаж, а ако реша мога да му стъкмя и един багажник отгоре. Не съм палаткаджия и рибар, че да мъкна половината покъщнина от вкъщи.

...пък в крайна сметка има и ремаркета, ако стане нужда. Ще ги дърпа като бръмбар сламка.

Коментар

Хм, какво да ти кажа, нямам забележки към отиването "дотам". И багаж взема, и хора и комфортно се пътува. Единствено скоростта. При 90-100 машината е спокойна, безшумна и се пътува спокойно. При 110-120 става малко по-шумно, но не чак толкова. Почти не го практикувам извън магистрала, защото предпочитам да не се натоварвам като карам, а да си почивам. При 130 вече усещам, че на двигателя не му е много хубаво, а при 140 направо си реве. Не загрява и не трепва на пътя, но на самия мен не ми е комфортно. Най-вече заради шума. Вдигал съм максималлно 150 и веднага отнех газта. Пък и два тона засилени със 150... малко страшничко ми се видя.
                          Но в никакъв случй не се оплаквам. Обикновено с джипката пътувам когато не бързам. Тогава дали караш със 130 или със 100 не е чак токова съществено. Така или иначе си разглеждаш наоколо, спираш на кафе и т.н. Ако трябва да бързам от А до В ползвам Голфчето. Пък и по-евтино излиза...

Коментар

И аз да се включа в темата- моя Нисан терано 2 2002 дълга база 2.7тди на дълго даде 7.5-8л/100 като скороста беше средно 90-100км/ч измерено по пътя за сандански.Относно скороста на правия участък след дупница вдигна (за да го пробвам )150-160 и можеше още,но аз не съм привърженик на тия скорости.За мен нисанчето е перфектно и повече не мога да искам от него.

Коментар

Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнение
                              И аз да се включа в темата- моя Нисан терано 2 2002 дълга база 2.7тди на дълго даде 7.5-8л/100 като скороста беше средно 90-100км/ч измерено по пътя за сандански.Относно скороста на правия участък след дупница вдигна (за да го пробвам )150-160 и можеше още,но аз не съм привърженик на тия скорости.За мен нисанчето е перфектно и повече не мога да искам от него.
                              Пробега ти е бил тоя. Скоростта обаче - с 15% надолу. При 160 си карал реално с около 140. Ако искаш провери по GPS, и сам ще се убедиш.

Коментар

Спарки знам за разликата в показанията и казвам реалните скорости,но това не толкова от значение.ААА исках да те питам нещо:Газих доста вода в продължение на около 30-40км(много валеше като изведро и пътя беше река) и като минах кофти участъка придърпа на 2пъти светна лампичката за проблем в двигателя(все едно влизаше въздух в помпата за гориво) и след 1-2км всичко се нормализира лампичката изгасна.Имаш ли идея от какво може да бъде?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X