Първоначално публикуван от sparkybg
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Терано 1 2.4 wd21
Свий
X
-
Днеска смених тампони на компресионния прът. Доста лесна процедура, старите тампони в общи линии ги нямаше, беше на метал положението.
Смених и един кормилен накрайник, който беше готов да се счупи. Другите шарнири и тампони за щастие са добре.
Остават втулки на хебела че имат малко луфт, ама не ги намирам при обичайните магазини за части.
Още едно нещо-и от двете страни лагерите на главините имат луфт, но мисля първо да пробвам да им сменя греста и затегна. Щото са абсолютно тихи и не ми се занимава сега да разглобявам цялата главина..
Коментар
-
Първоначално публикуван от nuclear944 Преглед на мнениеОстават втулки на хебела че имат малко луфт, ама не ги намирам при обичайните магазини за части.
Коментар
-
Много благодаря, точно това търсех-със семерингите.
Днеска притегнах и гресирах главините, резултата е прекрасен. Вече не се опитва да кривне от пътя при всяка неравност. Остана хебела и вече ще се престраша да карам със над 70...
Следващ проблем-някой рециклирал ли е успешно спирачната помпа със ремонтен комплект или е загубена кауза?
Коментар
-
Има теми за терано един куп. Почти всичко от 2-ката важи и за единица. Моделът е изчезнал поради една проста причина - да намериш неизгнило е като да спечелиш от тотото. То 2-ка едвам се намира вече.
И да, рециклирал съм спирачна помпа с комплактче на Frenkit. Няма грижи. Но нямаше изядено по стените на помпата.
За главините съм го обяснявал 10-ина пъти из форума, а е описана и в сервизното. Сервизно съм качил и за 1-ка даже. Ако не си спазил процедурата (регулират се с натяг, не като на жигула с луфт), ефекта е краткотраен, ако лагерите са тръгнали, също. Ако са били толкова хлабави че е кривила от пътя, ще те разочаровам, но най-вероятно лагерите са си заминали и много скоро пак ще придобие луфт - черупките са износени на овал. Това се проверява минимум по веднъж годишно, ако искаш да не сменаш лагери. И нормално мнооого лек луфт се появява около 20000км след реглаж, при спазена процедура и лагери в ред.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 1 like
Коментар
-
Ами уж са същите със 2ката но със времето откривам все повече разлики, ако ще и малки, но достатъчни за да объркат и затруднят намирането на точните части.
Истината е че точно заради факта че почти всички в бг са изгнили, са евтини и ги карат предимно мърлячи на последни издихания, колкото изкара. Има група в фейса конкретно за wd21 в БГ-трагедия е.
Има Американски групи за d21 пикап, който е абсолютно същото животно, само че е на ресори отзад. Много ги карат. Там се е предлагал и със модерния KA24 двигател. Всъщност d21 се е произвеждал до 2008 във Мексико и до 2014 във Венецуела, ако може да се вярва на уикипедия.
Коментар
-
Спарки, имай предвид че съм си свалил 1300 стр. Ръководство за d21 и wd21. Всичко което правя първо го чета и сверявам. Дори има форум за нисан патфиндер (npora) с който си помагам.
Трябваше да уточня че кривенето от пътя беше преди смяната на кормилен накрайник, двата тампона на шишовете, и накрая лагерите. Реално луфта се усещаше на ръка, но не беше нещо драматично.
Ще видим какво ще стане до лятото със същите. Може и да си прав, но в момента целта ми е да е в движение, а не да сменям всичко от-до наведнъж. Просто няма такъв бюджет.
Иначе, в момента изглежда така, след боядисване на булбара.
Ако наистина има интерес ще продължа темата, но нещо не съм убеден..
- 2 likes
Коментар
-
Това е редовен номер на газаджиите. Предполагаме бил с обикновена газова уредба, не инжекцион.
После разправят колко икономичен бил на газ. А то умрял кон.Последно редактирано от sparkybg; 24-01-23, 09:38.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар