Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 1 2.4 wd21

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Както вече ти писах, има цяла тема във форума за японски части, с телефони и всичко останало. Не боли да им звъннеш.
    Но всичко в темата е от преди поне 7 - 8 години. Имам съмнения доколко са актуални телефонните номера. Но ще пробвам, благодаря.

Коментар

Май разбрах защо са големи ходовете- няма предна стаб. Щанга...
      Прикачени файлове

Коментар

• TigerHunter
        TigerHunter коментира
        Редактиране на коментар
        То е имало някога. Ма ти няма да ходиш на рали с него.

Имам предна щанга за единичка, ако решиш. Даже и биалетки може да имам.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да ви кажа честно, засега не виждам нужда от щангата. На завоите е ок, а на черно се флексва много добре. На страничен наклон не съм пробвал, ама не го чувствам опасен.

Коментар

Абе не е ок, но като гледам много държиш да си направиш грешките докато стигнеш до истината. Правил съм пряко сравнение със/без. Скоростта в завой пада с минимум 20км/ч и се клати като пате.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Идеално ми е така. Допълнителния флекс си струва, но благодаря за загрижеността..
            Днеска малко разходка над Куклен, нищо тежко, с другото терано което карах миналата година. Точно преди месец му правихме главата, още разработваме клапаните.
            Последва фотосесия на двата труженика.
            Прикачени файлове

Коментар

Днеска смених тампони на компресионния прът. Доста лесна процедура, старите тампони в общи линии ги нямаше, беше на метал положението.
              Смених и един кормилен накрайник, който беше готов да се счупи. Другите шарнири и тампони за щастие са добре.
              Остават втулки на хебела че имат малко луфт, ама не ги намирам при обичайните магазини за части.
              Още едно нещо-и от двете страни лагерите на главините имат луфт, но мисля първо да пробвам да им сменя греста и затегна. Щото са абсолютно тихи и не ми се занимава сега да разглобявам цялата главина..

​​​​​
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от nuclear944 Преглед на мнение
                Остават втулки на хебела че имат малко луфт, ама не ги намирам при обичайните магазини за части.

​​​​​
                Оня ден сменях - писал съм ти на лични от къде намерих

Коментар

Много благодаря, точно това търсех-със семерингите.
                  Днеска притегнах и гресирах главините, резултата е прекрасен. Вече не се опитва да кривне от пътя при всяка неравност. Остана хебела и вече ще се престраша да карам със над 70...
                  Следващ проблем-някой рециклирал ли е успешно спирачната помпа със ремонтен комплект или е загубена кауза?
                  ​​​​​​
                  ​​​​​

Коментар

Мисля че темата няма особена стойност и нужда от нея така че модераторите ако може да я изтрият...

Коментар

• TigerHunter
                      TigerHunter коментира
                      Редактиране на коментар
                      Радо, всяка тема е полезна .
                      Не са изчезнали този модел, В Дупница съм засичал поне 2-3.
                      Признавам, че и аз съм ги заглеждал преди години.

Има теми за терано един куп. Почти всичко от 2-ката важи и за единица. Моделът е изчезнал поради една проста причина - да намериш неизгнило е като да спечелиш от тотото. То 2-ка едвам се намира вече.

И да, рециклирал съм спирачна помпа с комплактче на Frenkit. Няма грижи. Но нямаше изядено по стените на помпата.

За главините съм го обяснявал 10-ина пъти из форума, а е описана и в сервизното. Сервизно съм качил и за 1-ка даже. Ако не си спазил процедурата (регулират се с натяг, не като на жигула с луфт), ефекта е краткотраен, ако лагерите са тръгнали, също. Ако са били толкова хлабави че е кривила от пътя, ще те разочаровам, но най-вероятно лагерите са си заминали и много скоро пак ще придобие луфт - черупките са износени на овал. Това се проверява минимум по веднъж годишно, ако искаш да не сменаш лагери. И нормално мнооого лек луфт се появява около 20000км след реглаж, при спазена процедура и лагери в ред.

Коментар

Ами уж са същите със 2ката но със времето откривам все повече разлики, ако ще и малки, но достатъчни за да объркат и затруднят намирането на точните части.
                      Истината е че точно заради факта че почти всички в бг са изгнили, са евтини и ги карат предимно мърлячи на последни издихания, колкото изкара. Има група в фейса конкретно за wd21 в БГ-трагедия е.
                      Има Американски групи за d21 пикап, който е абсолютно същото животно, само че е на ресори отзад. Много ги карат. Там се е предлагал и със модерния KA24 двигател. Всъщност d21 се е произвеждал до 2008 във Мексико и до 2014 във Венецуела, ако може да се вярва на уикипедия.

Коментар

Спарки, имай предвид че съм си свалил 1300 стр. Ръководство за d21 и wd21. Всичко което правя първо го чета и сверявам. Дори има форум за нисан патфиндер (npora) с който си помагам.

​​​​​​Трябваше да уточня че кривенето от пътя беше преди смяната на кормилен накрайник, двата тампона на шишовете, и накрая лагерите. Реално луфта се усещаше на ръка, но не беше нещо драматично.
                        ​​​​​​Ще видим какво ще стане до лятото със същите. Може и да си прав, но в момента целта ми е да е в движение, а не да сменям всичко от-до наведнъж. Просто няма такъв бюджет.

​​​​​​Иначе, в момента изглежда така, след боядисване на булбара.

Ако наистина има интерес ще продължа темата, но нещо не съм убеден..
                        Прикачени файлове

Коментар

И едно забавно нещо което си струва да се спомене. Това обяснява невъзможността да сваля разхода и ускорението сравнимо с натоварен запорожец...поредния подарък от предишните собственици..
                          Прикачени файлове

Коментар

Това е редовен номер на газаджиите. Предполагаме бил с обикновена газова уредба, не инжекцион.

После разправят колко икономичен бил на газ. А то умрял кон.
                            Последно редактирано от sparkybg; 24-01-23, 09:38.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X