Първоначално публикуван от sparkybg
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Терано 1 2.4 wd21
Свий
X
-
Днеска смених тампони на компресионния прът. Доста лесна процедура, старите тампони в общи линии ги нямаше, беше на метал положението.
Смених и един кормилен накрайник, който беше готов да се счупи. Другите шарнири и тампони за щастие са добре.
Остават втулки на хебела че имат малко луфт, ама не ги намирам при обичайните магазини за части.
Още едно нещо-и от двете страни лагерите на главините имат луфт, но мисля първо да пробвам да им сменя греста и затегна. Щото са абсолютно тихи и не ми се занимава сега да разглобявам цялата главина..
Коментар
-
Оня ден сменях - писал съм ти на лични от къде намерихПървоначално публикуван от nuclear944 Преглед на мнениеОстават втулки на хебела че имат малко луфт, ама не ги намирам при обичайните магазини за части.
Коментар
-
Много благодаря, точно това търсех-със семерингите.
Днеска притегнах и гресирах главините, резултата е прекрасен. Вече не се опитва да кривне от пътя при всяка неравност. Остана хебела и вече ще се престраша да карам със над 70...
Следващ проблем-някой рециклирал ли е успешно спирачната помпа със ремонтен комплект или е загубена кауза?
Коментар
-
Има теми за терано един куп. Почти всичко от 2-ката важи и за единица. Моделът е изчезнал поради една проста причина - да намериш неизгнило е като да спечелиш от тотото. То 2-ка едвам се намира вече.
И да, рециклирал съм спирачна помпа с комплактче на Frenkit. Няма грижи. Но нямаше изядено по стените на помпата.
За главините съм го обяснявал 10-ина пъти из форума, а е описана и в сервизното. Сервизно съм качил и за 1-ка даже. Ако не си спазил процедурата (регулират се с натяг, не като на жигула с луфт), ефекта е краткотраен, ако лагерите са тръгнали, също. Ако са били толкова хлабави че е кривила от пътя, ще те разочаровам, но най-вероятно лагерите са си заминали и много скоро пак ще придобие луфт - черупките са износени на овал. Това се проверява минимум по веднъж годишно, ако искаш да не сменаш лагери. И нормално мнооого лек луфт се появява около 20000км след реглаж, при спазена процедура и лагери в ред.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 1 like
Коментар
-
Ами уж са същите със 2ката но със времето откривам все повече разлики, ако ще и малки, но достатъчни за да объркат и затруднят намирането на точните части.
Истината е че точно заради факта че почти всички в бг са изгнили, са евтини и ги карат предимно мърлячи на последни издихания, колкото изкара. Има група в фейса конкретно за wd21 в БГ-трагедия е.
Има Американски групи за d21 пикап, който е абсолютно същото животно, само че е на ресори отзад. Много ги карат. Там се е предлагал и със модерния KA24 двигател. Всъщност d21 се е произвеждал до 2008 във Мексико и до 2014 във Венецуела, ако може да се вярва на уикипедия.
Коментар
-
Спарки, имай предвид че съм си свалил 1300 стр. Ръководство за d21 и wd21. Всичко което правя първо го чета и сверявам. Дори има форум за нисан патфиндер (npora) с който си помагам.
Трябваше да уточня че кривенето от пътя беше преди смяната на кормилен накрайник, двата тампона на шишовете, и накрая лагерите. Реално луфта се усещаше на ръка, но не беше нещо драматично.
Ще видим какво ще стане до лятото със същите. Може и да си прав, но в момента целта ми е да е в движение, а не да сменям всичко от-до наведнъж. Просто няма такъв бюджет.
Иначе, в момента изглежда така, след боядисване на булбара.
Ако наистина има интерес ще продължа темата, но нещо не съм убеден..
- 2 likes
Коментар
-
Това е редовен номер на газаджиите. Предполагаме бил с обикновена газова уредба, не инжекцион.
После разправят колко икономичен бил на газ. А то умрял кон.Последно редактирано от sparkybg; 24-01-23, 10:38.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар