Моят ръждата го е пропуснала за сега, освен на горният ръб на предното стъкло. Той беше в гараж последните 10 години, не се караше докато не попадна в моите ръце.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Терано 1 2.4 wd21
Свий
X
-
Първоначално публикуван от vklisarov Преглед на мнениеМоят ръждата го е пропуснала за сега, освен на горният ръб на предното стъкло. Той беше в гараж последните 10 години, не се караше докато не попадна в моите ръце.Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
Вчера настройвайки ръчната и задните накладки, забелязах че като повдигна едната гума във въздуха, на свободна, има сериозно съпротивление. Вдигнах целия заден мост и какво да видя-и двете колела се въртят заедно в една посока. Явно ЛСД-то се е посъбудило.
Тъй като съм сигурен че предишните не са сложили правилното масло с добавка, има ли в БГ заместител или нещо, с което мога да се подсигуря че ще продължи да работи? Вие на 2ката какво ползвате в задния Диф?
Коментар
-
Това което Спарки ти е написал е най-доброто, все пак е пълна синтетика, но цената е висока.
Ползвал съм по-евтини варианти като Comma LS80w90 , Motul SAE 90 PA, Ravenol LS 90, също вършат работа, просто са минерални.Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
Абе, то може да св събуди ЛСД-то, ама зависи ,
Ако не са износени прекалено фрикционните дискове, ремонтен комплект пружинни шайби. Друг е въпросът, дали и как се намират.
Във всеки случай, добре е че показва признаци на работа.
Пробвай някое с вградена добавка.
ПП: ЛСД е хубава екстра, но си има и недостатъци в определени случаи.Последно редактирано от TigerHunter; 21-05-23, 21:16.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Уж в началото го тествах, въртяха се и двете гуми на хлъзгаво, после няколко пъти ми се стори че само едната буксува. Вече и аз не съм сигурен. Скоро катерих в планината след дъжд и ми се стори че се справя доста добре само на задно. Но определено много трудно превърта колелото на ръка без да е повдигнато противоположното. Може би просто е отслабнал.
Коментар
-
Имам го наръчника, много е детайлен и полезен. Значи вариянта е разглабяне на дифа, чистене, и евентуална смяна на дискчета. Това е задача за далечно бъдеще, когато ми доскучее..
Последно редактирано от nuclear944; 23-05-23, 22:53.
Коментар
-
Сдават най-често пружинните шайби, особено на C200 дифовете. Не знам поради каква причина, при положение че пакетите са еднакви (буквално, пластините са еднакъв брой и с еднакъв парт номер), но факт - на H233 диф се чупят по-рядко.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Изкърпих пода със 2мм ламарина + шина между праговете и кожуха около скоростите. Не съм снимал щото стана много грозно и съм сигурен че заварчиците във форума ще ме хейтят. Но е здраво, всичко минах със температурна боя+ силикон на самите заварки отдолу+отгоре.
Реално на повечето места беше чисто козметично кърпенето, но на района около предните тампони (във краката на шофъора и пасажера) е и структурално, защото при движение купето се движи и пода почва да играе. След заварките + шиниране пода няма грам мърдане. Тука нисан е можело малко повече материял да сложат+ някое друго оребряване. Заварих и разпънка между монтажните греди на предните седалки зад скоростните лостове, защото и там забелязах че е малко слабо.
Чудя се сега дали да не обработя отдолу със битум или някъв спрей undercoating. Поне на местата където най много хвърля кал.
Следват праговете. За щастие отдолу не са изгнили още, само странично. Мисля пак 2мм там. По същото време ще сваля и веждите за малко освежаване.
Вече имам интериор, което е плюс..
Пране на килим + всички седалки. 20г мръсотия излезе. Но са в прилична форма, няма много скъсано/протрито.
- 2 likes
Коментар
-
Правиш прототии с тоя силикон и "температурна боя", каквото и да означава последното. Същата простотия ще направиш и с битума + "екстрата" че няма и да се залепи към въпросната основа от силикон и "температурна боя" и в един момент ще се окажеш без ламарина, а само с битум.
Битума (най-голямата безсмислица в днешно време) и есякакво друго дебело защотно покритие искат перфектна основа с напълно елиминирана (химически включително) ръжда и максимално добра подготовка. В противен случай между покритието и основата започва да гние зверски.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Силикона е нужен щото като кърпиш под или багажник е почти невъзможно да направиш водонепропусклива заварка. Или аз поне не мога със моя телоподаващ и умения. Температурна боя ще рече издържаща на високи температури боя, защото около скоростите и ауспуха пода се загрява яко. Силикона също е температурен.
За битума бях писал че се чудя.
Какво предлагаш да бях направил- да си купя нов под или цяло купе?
-
Над/около кюнците оригинално има термозащита, където е нужна. Около скоростите не е нужна. Пак оригинално целия под е боядисан с епоксиден грунд и върху него където има нужда.полиуретан срещу камъчета/абразия. Сувсем новите сегашни коли от магазина също идват така. Битум, ако се ползва някъде, е по интериора за виброизолация и е на листове.
И да, "температурната" боя е за печки и кюнци. Тя не пази от корозия. А силиконът направо предизвиква такава, асфалтът се спича, напуква и пропуска слага под себе си.
Писано е до втръсване, за който иска да чете. Ключови думи "епоксид", "полиуретан", "ръждопреобразувател", "вакса", "парафин". Както си го свършил, до 2 години си в изходна позиция, ако караш колата активно.
-
-
Абе, какво толкова им се връзвате на тия стари ръждилници?
Укрепваш. където има структурна нужда. Другото, каквото и да направиш, няма да я закрепиш за 20 години.
Ферозата ми хвърляше кал отвътре на задното стъкло от дясното бомбе. Бегло забърсване, един парцал и силикон и така кара над 10 години. Вероятно и Кико сега не се е занимавал да я кърпи. Японците умеят да правят коли, ама с купетата са гола вода. Сякащ там никога не вали.
Ситроените ми имат 12 годишна гаранция за пробивна корозия. Малката не я броя, че е почти на 30, ама другите два са чукове.Your conscience is all you can take to your grave.
- 1 like
Коментар
-
Терито вече има и нови прагове. Смених още няколко тампона и заварих планка за хебела.
Проблема е че нещо не успявам да падна под 15-14 извънградско, което е много за 28" гуми. А и няма мощност нещо в средни/високи обороти.
След което осъзнах че този дистрибутор няма нито механичен, нито вакумен аванс. А еку-то е забило на статично предварение. Тоест нямам предварение.
Ще разкарвам туин спарк системата и дистрибутора и ще търся такъв от карбураторен модел. Накрая може и да опра до стария ми дистрибутор от ах-а. По принцип по ибей и Амазон се предлагат разни заместители ама не знам дали може да им се доверя.
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар