Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за подгряване на NISSAN Terrano 2.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Въпрос за подгряване на NISSAN Terrano 2.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    NGK CY58 им е номера. Най-евтино за 50лв едната ги намерих.
    Сега ги видях. Купувал съм NGK. От 20 до 30лв. Най евтини са в "Евро 07". Арабите от тях ги купуват и продават по скъпо. В Княжево има голям магазин. В понеделник мога да проверя.

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
      Сега ги видях. Купувал съм NGK. От 20 до 30лв. Най евтини са в "Евро 07". Арабите от тях ги купуват и продават по скъпо. В Княжево има голям магазин. В понеделник мога да проверя.
      В Евро07 има HKT, или нещо такова. Уж пак японски. 30лв парчето. Проверих.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В Евро07 има HKT, или нещо такова. Уж пак японски. 30лв парчето. Проверих.
        Може и НКТ да са. Читави са. Ще ги вземеме по евтино. Ама първо по добре ги свали и проба. Що не ги вържеш и 4-те на шината, навързваш им една маса и ток от АК на шината?

Коментар

Може и НКТ да са. Читави са. Ще ги вземеме по евтино. Ама първо по добре ги свали и проба. Що не ги вържеш и 4-те на шината, навързваш им една маса и ток от АК на шината?
          До шината стига 11.7 волта. Премерено. Маса също има - пак премерено. Остава да има клеясало между шината и свещите, макар и малко вероятно, защото няма нищо видимо.

Просто трябва да ги сваля и премеря една по една. Само да си сглобя ТИГ-а, че изпуши един диод, от недоглеждане днес.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

До шината стига 11.7 волта. Премерено. Маса също има - пак премерено. Остава да има клеясало между шината и свещите, макар и малко вероятно, защото няма нищо видимо.

Просто трябва да ги сваля и премеря една по една. Само да си сглобя ТИГ-а, че изпуши един диод, от недоглеждане днес.
            Не бе, вместо да ги пробваш една по една, всичките подредени на шината, навън и ги гледаш.

Коментар

Не бе, вместо да ги пробваш една по една, всичките подредени на шината, навън и ги гледаш.
              E. Та аз ако разхвърлям всичко за да стикна до тях, вече ще е все едно. Ще мога и на място да ги премеря. Една по една, за да видя всяка по отделно дали е читава.

Коментар

E. Та аз ако разхвърлям всичко за да стикна до тях, вече ще е все едно. Ще мога и на място да ги премеря. Една по една, за да видя всяка по отделно дали е читава.
                Май ептен изфирясахме. Нали искаш да свалиш свещите и да ги пробваш? Нали и шината трябва да свалиш. Вадиш шината и свещите навън. Качваш ги на шината, навързваш им маса и им даваш ток. Гледаш ги дали греят едновременно и колко.

Коментар

Смених ги снощи. Старите бяха, едната 2.2ома една 1.5 ома, другите 2 по 1.1-1.2 ома.

Това при норма по книга 0.5 ома. Новите HKT са по 0.7 ома.

Сутринта запали вендга след изгасването на лампата, без прекъсване и чудене.

Явно козата си сака пръч.

Работа за около час при светлината между 17:30-18:30. След стъмването имах осветление само от лампата в кабината и отражение в снега от улична лампа и светлини на жилищен блок на 100-ина метра.

Героре 12 - дълга вложка за свещите и разни скоби, и гедоре 14 с карданче - за единия заден болт на интеркулера, без да се маха допълнителната ламарина отгоре, както и за скобите на маркучите на парното. Звездогаечен ключ 14 - за едната гайка на интеркулера - друго не може да се завре там. Широка и тънка права отвертка - поне 8 мм ширина - за отвиване и завиване на гайките на свещите - отгоре са пластмасови, изолирани, с прорез в пластмасата за права отвертка. Клещи за едната скоба на маркуча на интеркулера - откъм колектора, и права отвертка или малка вложка за скобата на другия маркуч - откъм турбото.

Нямах никакви изненади и зорове по разглабянето и сглабянето. Старите свещи се отвъртяха лесно, с малък върток - коло 10-12 см дълъг (това е дръжката, с която въртиш).

Успех, на който ще се заема.

Някой да знае дали маслоотделящото пластмасово филтърче е устойчиво на ацетон? Ще ми се да го промия с нещо повече от нафта.
                  Последно редактирано от sparkybg; 08-01-09, 09:59.

Коментар

Ееее честито! Най - накрая.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      Ееее честито! Най - накрая.
                      Е, мерси. То можеше и така да я карам, докато съвсем откаже някоя свещ. Палеше си. Ама като мога да я оправя, що па не?!

Коментар

Я сега кажи колко е консумацията??
                        Важно е !
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Някой да знае дали маслоотделящото пластмасово филтърче е устойчиво на ацетон? Ще ми се да го промия с нещо повече от нафта.
                          обезмаслител нямаш ли? ще разтвори мизериите, без да повреди пластмасата

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                            обезмаслител нямаш ли? ще разтвори мизериите, без да повреди пластмасата
                            Всичко, дето съм купувал за това, съдържа ацетон, или нещо близко.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                              Я сега кажи колко е консумацията??
                              Важно е !
                              Ще премеря, тръгвайки от работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                                Това е положението. Козата си сака пръч.
                                Сака пръч-друг път.Купи си словенски свещи на ИСКРА по 12 лева парчето-карам вече 8 години с един комплект-72 лева комплекта-24волта(патрул К160,4.2ТД.Никакви проблеми,зарежи ен-джи-кей-я.Правят ги в Китай и сложих на Мерцедеса си от тях-пълна измама,за жалост скъпа.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X