Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за подгряване на NISSAN Terrano 2.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за подгряване на NISSAN Terrano 2.

Четох ръководството, и гледам че по подгряването (подгревните свещи) има разни чуесии - не ти е работа.

Като дам контакт, лампата ми свети дори и при минус 10 градуса, максимум 4-5 секунди. Нормално ли е това?

Ако веднага след като загасне, тръгна да паля, пали с една идея по-трудно. Като запали леко прекъсва за няколко секунди. Това общо взето не зависи от температурата. И при минус 10, и при 4-5-6 градуса, колкото беше днес сутринта, лампата свети все толкова - 4-5-6 секунди.

Ако обаче изключа, и дам пак контакт, за второ подгряване, пали от четвърт, независимо от температурата - и при минус 10, и при 10 градуса. Не прекъсва изобщо. Не пуши изобщо. Въобще, както трябва да е.

Като чета ръководството, има PreGlow time, което е между 1.4 и 60 секунди, после, ако двигателя не се стартира, има intermediate glow - 2-60 секунди, свещите се пускат на пресекулки. След това като се стартира двигателя, има afterglow, докато не загрее до 50 градуса, като свещите се държат постоянно включени.

Та, като гледам какъв е автомат, не би трябвало да има нужда от второ подгряване. Явно при мен след него изключва, и трябва да правя процедурата наново, след което пали от четвърт.

Та, някой борил ли се е с тая система? Съмнява ме данеби да има скапан температурен датчик или реше за време някакво някъде.

Не че ми пречи особено. Аз свикнах да я подгрявам 2 пъти, ама ми се ще ако нещо не е така, да взема да я оправя, ако ремонта не е безумно скъп.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

До: Въпрос за подгряване на NISSAN Terrano 2.

не знам как е на тераното но принципно имат термореле за предпусковото греене и още едно за средпусковото
    продполагам знаеш как се ревизира реле

освен ако не са измислили нещо безумно сложно с термодатчик и управление през компира

а свещите ти наред ли са?
    щото може някъде да има лош конкат по тях
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Свещите не съм ги мерил, но не виждам нужда. Няма корозия и всичко е стегнато. Държи напрежение на шината като това на акумулатора.

Просто ми е неестествено при минус 10 и при 10 градуса лампата да пали почти за еднакво време - не повече от 5 сокунди.

А свещите съм 99.9% сигурен че са в ред, понеже след второ подгряване (считай общо около 10 секунди), пали с едно докосване на ключа, и нито прекъсва, нито пуши.

Съмнява ме някакъв термодатчик, ама не го знам къде е.

Иначе, да, компютъра пуска свещите. Няма компютър - няма свещи.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

нда
        престарали са се братята японци
        но пак е много вероятно греенето да се регулира с реле, а не с термодатчик

трябва да се чете

иначе свещите стареят и започват да не греят добре и може от това да е
        виж дали всичките имат еднакво съпротивление
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ще почна от по-лесното. Намерих къде е датчика, и ще го замеря. В ръководството си пише с какво съпротивление трябва да е. Мастото е отгоре до термостата - супер удобно.

После ще меря как подава ток към свещите - в ръководството е описано какво трябва да подава.

Само никъде не пише при каква температура колко трябва да свети лампата.

За да замеря свещите, трябва да махам интеркулера, което хич не ми се ще, щото все пак е играчка. Ако всичко друго е както трябва - тогава ще го махам и ще меря свещи.

Въпроса е дали и при други колеги се държи така.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Свещите не съм ги мерил, но не виждам нужда. Няма корозия и всичко е стегнато. Държи напрежение на шината като това на акумулатора.

Просто ми е неестествено при минус 10 и при 10 градуса лампата да пали почти за еднакво време - не повече от 5 сокунди.

А свещите съм 99.9% сигурен че са в ред, понеже след второ подгряване (считай общо около 10 секунди), пали с едно докосване на ключа, и нито прекъсва, нито пуши.

Съмнява ме някакъв термодатчик, ама не го знам къде е.

Иначе, да, компютъра пуска свещите. Няма компютър - няма свещи.
            99% е някой термистор, но от друга страна времето за достигане на работна температура на свеща, не би трябвало, кой знае колко, да зависи от околната температура (все пак е обикновен реотан). То си зависи от конкретната свещ. При една и съща темп. Пасата ми грее около 30сек, а Спортиджа 5-6.
            На по-студено ( под -10) винаги подгрявам 2 пъти. И двете нямат компютри. Защо ли?

Коментар

Ми то термистора е един единствен. Релето сега гледам че и то е единствено. Излиза че не е сложна система. След малко ще проверя поне термистора.

Не знам дали стрелката за температура вътре се ръководи от същата джаджа, но тя си показва вярно. Вероятно си има неин си датчик някъде, като на другата ми джипка.

Коментар

Спарки, така както описваш нещата с паленето, всичко си е наред по колата.И моето Терано се държи по същия начин.С една дума - не се затормозявай излишно- японците са го мислили вече....
                Един съвет - изчакай да изгасне и лампата "чек енджин" , тогава стартирай.Ще видиш ,че пали по-лесно и веднага двигателя тръгва със стабилни обороти.Ако свещите са здрави.
                А иначе за управлението на подгревните свещи си прав- те са специални (и скъпи ) бързонагряващи и се управляват от компютъра по определен алгоритъм в зависимост от различни фактори, на принципа "он-офф".(подобно на бързонагряващите керамични котлони)
                Във всички случаи можеш да подгряваш колкото си искаш-не можеш да "надхитриш" компютъра -японците и за това са помислили ..

Коментар

[quote=sparkybg;561717]Ми то термистора е един единствен. Релето сега гледам че и то е единствено. Излиза че не е сложна система. След малко ще проверя поне термистора.

Не знам дали стрелката за температура вътре се ръководи от същата джаджа, но тя си показва вярно. Вероятно си има неин си датчик някъде, като на другата ми джипка.[/quote
                  Не би трябвало да има нещо общо. Това вътре показва температурата на антифриза, ама казва ли ти някой? Схема няма ли?

Коментар

Сензора е в норма. И за стрелката вътре е отделен. Един до друг са, близо до термостата.

Утре сутринта, ей-така, за експеримента, ще премеря как подава ток. Щото в ръководството пише че продължава да подава и след като изгаси лампата.

Коментар

Сензора е в норма. И за стрелката вътре е отделен. Един до друг са, близо до термостата.

Утре сутринта, ей-така, за експеримента, ще премеря как подава ток. Щото в ръководството пише че продължава да подава и след като изгаси лампата.
                      Работата на подгряващите свещи след запалването на двигателя е само поради еко мурафети- по -малко пуши, ако пуши.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Работата на подгряващите свещи след запалването на двигателя е само поради еко мурафети- по -малко пуши, ако пуши.
                        Абе, да ти кажа, при ниски температури и двигател на границата на изправността, точно това подгряване му помага да запали. Иначе пуши, пуши, и като отпуснеш ключа, пак спира.

На бившия ми транзит си бях сложик копче вътре. Като припали лекичко, включвам пак свещите. Палеше осезаемо по-лесно и по-бързо спираше да пуши.

В случая няма индикации нещо да не е в ред. Затова и питах колегите как се държат техните. Явно е нормално.

Коментар

Колега това с двойното подгряване се получава когато смениш оргиналните свещи с не оргинални. Аз ги смених и тогава почнах да подгрявам по два пъти, но оргинални има само при вносителя на Нисан и са безумно скъпи.
                          Nissan Terrano R20 2.7TDI
                          Toyota RAV 4 2.2 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от Botev Преглед на мнение
                            Колега това с двойното подгряване се получава когато смениш оргиналните свещи с не оргинални. Аз ги смених и тогава почнах да подгрявам по два пъти, но оргинални има само при вносителя на Нисан и са безумно скъпи.
                            Има интернет за тая работа. Аз от официални вносители - кожодери, нищо не купувам.

А и така не ми пречи. просто ще я изчаквам повече.

Коментар

...

На бившия ми транзит си бях сложик копче вътре. Като припали лекичко, включвам пак свещите. Палеше осезаемо по-лесно и по-бързо спираше да пуши...
                              Така съм и аз с Патрула.
                              А Паджерото го чаках 15-20 сек. след като изгаси лампата и тогава палех.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X