Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новото" Terrano на sparkybg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: "Новото" Terrano на sparkybg

Пожелавам на Спарки заниманието да продължи по възможно най-баналния начин - банален монтаж на двигателя, банално завъртане на стартера, банално запалване и банална и традиционна употреба, без излишни вълнения.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Аз съм му обещал тестов маршрут
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Аз съм му обещал тестов маршрут
        Шоколадът само го меришем.
        В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
        В. Иванов

Коментар

...още малко почти....

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20180512_204618.jpg
Прегледи:1
Размер:313.4 КБ
ID:5788727

Име:20180512_204632.jpg
Размер:326.2 КБ
ID:5788728
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Един дриймтим - Спарки и Русев . Спец по двг и спец по ходова част и купета .......... Респект за ентусиазма и реализацията ......
            По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Ааа, никакъв спец по двигатели не съм. До сега не съм правил това никогИШ. Съответно никак не е сигурно че не съм оакал нещо, нищо че спазвах стриктно всичко по сервизно ръководство и прочетох още доста за това или онова.

Двигателя всъщност е доволно проЗд, без никакви екзотики из себе си.

ПП: Впрочем, нещо, което не се вижда на снимките - побаях малко входящия колектор отвътре. Отливката беше доста грубовата на места. Не чак полиране (то и няма смисъл) - само минаване с телена четка на бормашина, до където може.
              Последно редактирано от sparkybg; 13-05-18, 11:23.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Можеш да бъдеш спокоен . При теб всичко ще бъде точно защото нямаш рутина и не си изпуснал нито една малка подробност от поглед . След 10-ят двг вече може да се притесняваш .
                По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                  Можеш да бъдеш спокоен . При теб всичко ще бъде точно защото нямаш рутина и не си изпуснал нито една малка подробност от поглед . След 10-ят двг вече може да се притесняваш .
                  И това го има. Никак не съм бързал, уж съм гледал, ама съм съм добре известен със заплесията си.

Ще видим де. Каквото - такова.
                  Последно редактирано от sparkybg; 13-05-18, 13:44.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Байкушев Преглед на мнение
                    Без почерпка не е.
                    Ми, отидох при Дядо Владо вчера. Почерпи.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Ми, отидох при Дядо Владо вчера. Почерпи.
                      Днес, след Еврован, мислех и аз да мина покрай него, че и без това му е ден за преместване на макарите.
                      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

...почти съвсем...

Име:20180518_003339.jpg
Размер:325.3 КБ
ID:5789085

Име:20180518_003347.jpg
Размер:340.2 КБ
ID:5789086

Коментар

Вече е съвсем сглобен.

А междувременно пробвах как ще е със софтуерно запушен EGR - еми държи се доста "по-естествено".
                          Докато преди между 2000 и 3000 оборота имаше нещо като дупка и рязко тръгваше след 3000, сега всичкото това го няма и се държи точно както се очаква. Няма го и едно колебание и бавно развъртане при тръгване, когато рано отпуснеш съединителя. Въобще респонса като цяло е доста по-естествен и директен.

И в режимите, където по принцип има отворен EGR сега работи с една идея по-твърдо.

Иначе от 3000 оборота нагоре и педала до метала разлика няма или поне за 20 километра каране при добре познат пътен участък, не можах да установя такава. Не е изпадал и в "limp mode", тоест не пренадува.

При смяната на мотора ще му сложа и ограничителя, и уред за показване на налягането, та ще гледам какво реално се случва.

Сега прилича точно на старата ми джипка, но с добавени кончета и въртящ момент.

Коментар

Ай честитутка.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Ай честитутка.
                              Ааа още не е монтиран. Не съм чак такъв бързак. Просто си чака кротко реда върху палето.

Коментар

Да те попитам какво стана със съединителя... нали беше писал, че новия мотор е с едномасов маховик! Това преработка ли е или е оригинално така? Въпросът е свързан с това дали по принцип при смяна на съединител на 3.0 мотор се налага да се сменя двумасовия маховик, ако е с такъв, който си е цифра или може да се направи с едномасов? Тука по англуйския остров, ми искат едни 850 паунда за смяна на съединител на X-trаil, защото казват на 95% се сменя и двумасовия маховик... как ще да е с 3.0 тераното ?
                                Последно редактирано от afgany; 07-07-18, 12:22.
                                Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
                                X-trail 2.2 Di 2003
                                Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X