Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новото" Terrano на sparkybg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: "Новото" Terrano на sparkybg

Изхонинговах го. Те ви клипчета:

Ситен клец в горната част:

Резултата видимо е екстра. Малко е трудно за снимане, ама ето 2 опита:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20180409_232847.jpg
Прегледи:1
Размер:197.6 КБ
ID:5785545

Име:20180409_232858.jpg
Размер:312.1 КБ
ID:5785546

ПП: Добре че по съвет на Mais от другата тема си взех камъни на Draper. На светлинни години са от китайските, дето си дойдоха с инструмента.

ППП: За да съкна примерно стотна с тоя инструмент ще трябват към 600-1000 паса. За резултата на снимката бяха достатъчни около 300 паса с камъни 180, след които 10 паса с четка 600, за платата. Всякакво полирание и прочие вече го няма. Остана тук-там по някоя дребна резка, вероятно ако бях по-настоятелен щях и повечето от тях да махна, ама прецених че няма смисъл да продължавам да махам мат'рял.
    Последно редактирано от sparkybg; 10-04-18, 01:20.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Гледам и чета колко педантично решаваш всеки изникнал проблем и съм сигурен че в реалната си работа , си още по-педантичен . Възхитен съм ! Браво !
      По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Адмирации,справил си се повече от перфектно!

P.S.И на мен ми трябва такава джаджа.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
          P.S.И на мен ми трябва такава джаджа.
          Ако не правиш по 10-ина двигателя годищно поне, ценово не се връзва никак. То и при мен не се връзва, въпреки че съм дал пряко за машината около 100-ина лева. Мотори, захранвания и управления имах, всичката механика без ремъка и една ремъчна шайба също. Поръчал съм едни ламарини на лазер и съм стъкмил предното панелче с компоненти от чекмеджето.

е... и си направих охлаждане, най-накрая. Ама за хонинг трябва с фин филтър. Не става само с груб филтър и утайник. Но пък него ще си го ползвам за струга и фрезата, та не се брои - помпа за 70 кинта, 2 кутии за храна съмарно около 15, и филтър + фитинги около 50.

На първо четене:
          1. Шпиндела е слаб за четката. 60W е, а трябва нещо поне около 200. В краищата, където обръща имаше "мяуууууу.....уУУУУ" докато развърти. Понеже са синхронизирани с мотора за хода не е проблем, но е факт - слабичък е.
          2. Заради енкодера (вероятно и заради софтуера) изпускаше стъпки - примерно за 50 паса се разместваше със половин сантиметър в посока нагоре. Търпи доста оптимизация в това отношение.
          3. Задължително е финно филтриране. На последния цилиндър трябваше да правя разни еквилибристики и корекции в натиска, заради насъбралия се в течността абразив. Абразив се отделя предимно от четката. Тоест по-добре е първо да се мине грубото с трираменния инструмент на всички цилиндри, и после с четката.
          4. Ползвах нафта и масло 5W40 в съотношение 2:1, около 6 литра общо. Тук вероятно също има върху какво да се поработи. Има си масла за тая работа, а казват и че ATF е добър вариант.
          5. Захващането на машината към блока е с 6 болта и се ползват щатните дупки в блока. Губи се време при преместването. Трябва някакво по-хитро и бързо захващане
          6. Машината се получи около 25-30 кила. Ненужно много е . Вертикалите са ненужно големи (25мм, а вероятно и 15 ще вършат работа). Всичко това прави шейната ненужно тежка, и заедно с прекалено големия мотор за хода (мотор наполовина би бил достатъчен) се получава система с доста голяма инерция, която трябва да се клати нагоре-надолу. Щейната вероятно тежи околи 5 кила и заедно с инерцията на мотора, ако не бях сложил в софтуера плавно обръщане на посоката, получаваха се доволно неприятни удари при обръщане, а от една скорост нагоре не смогваше да обърне.
          7. Макар ремъка да удържа абсолютно безгрижно, редно е да е 15мм вместо 9.
          8. Трираменния инструмент си е компромис. 10-сантиметровите камъни не винаги са най-доброто, ако искаш да "охлабваш" само определени места. Хубаво е да имаш по-къси под ръка.

...и не на последно място - за да оакаш положението трябва дооооста да се постараеш. 1 стотна от цилинсър с тоя размер и с тоя инструмент не се сваля никак лесно и бързо. Човек трябва наистина да не е в час, да не гледа, да не мисли, да не мери, за да изпусне нещата необратимо. След първия цилиндър и по-честото му мерене, Дори чисто визуален контрол много добре показва какво се случва.

...но пък.... кеф цена няма. На мен цялата работа по тоя мотор ми е за разтоварване. А тепърва започва най-големия кеф - сглобяването. Няма чернилка, всичко е чисто и измито - може и с бели ръкавички да се работи.
          Последно редактирано от sparkybg; 10-04-18, 09:30.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Луд човек !

Стискам палци механично всичко да е У ред, и по-скоро да почнеш да разказваш за резултатите от заиграването със софтуера.
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              ...но пък.... кеф цена няма. На мен цялата работа по тоя мотор ми е за разтоварване. А тепърва започва най-големия кеф - сглобяването. Няма чернилка, всичко е чисто и измито - може и с бели ръкавички да се работи.
              Добре де, поигра си, накефи се... Като го завършиш няма ли да го продаваш?
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Не. Продава се завършен продукт. Нямам време И за това.

Коментар

Аз питах за Тераното бре.
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Аз питах за Тераното бре.
                    Категорично тсъ! Няма кой да ми плати парите, за които бих го продал.

Коментар

Новото от днес - нагласих хлабините на клапаните. Ето и "домашната" установка за целта. Оказа се че работи доволно добре и с малко търпение се докарва и стотна точност:

Име:pilene klapani.jpg
Размер:317.6 КБ
ID:5787594

Впоследствие вместо с диамантения диск установих че нещата се получават по-добре с такъв за шлифоване. отбива по-малко, до никак, и по-лесно се получава гладка и точна повърхност:

Име:2615S541JA.jpg
Размер:38.5 КБ
ID:5787595

Клапаните имаха нужда от скъсяване средно с около 0.10 - 0.15мм. Само един с 0.20мм.

Коментар

...почти...

Име:20180511_222548.jpg
Размер:320.7 КБ
ID:5788696

Име:20180511_222557.jpg
Размер:359.8 КБ
ID:5788697

Коментар

Браво!
                          Ford Maverick II 2.3 XLT
                          Ford Mondeo MK5

Коментар

...почти...

[ATTACH=CONFIG]956981[/ATTACH]
                            [ATTACH=CONFIG]956982[/ATTACH]
                            Еха, шапка ти свалям Спарки, ти го направи по-добре от завода, всяко болтче свети, успешен финал ти желая

Коментар

...почти...
                              Без почерпка не е.
                              В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                              В. Иванов

Коментар

Почерпката като бръмне

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X