Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Patrol Y60 - подмяна на двигател с друг?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Patrol Y60 - подмяна на двигател с друг?

Не знам но аз съм чел предимно отрицателни впечетления наистина за периферни възли турбина, гнп, дюзи, охладителна система и др.
    Имам приятел с такъв който така и не може да се справи с много бавното му загряване (Иван Вазов - аерогара едвам е почнал да загрява зимата)
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Не съм има проблем със бавното загряване. Каквато температура държеше през зимата, такава и лятото. И си я достигаше за еднакво разстояние. Другия вариант, за който се сещам е TD27Ti. Не е нещо кой знае какво, но пък е много елементарен и само на чипосване може да се докара на 150 коня, че и на по силов тунинг подлежи сякаш. Недостатъка е, че с се тракалница голяма Чука, трака....но пък е надежден. Лично аз ги харесвам много.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
        Че джипа не струва толкова.Какво му оскъпява цялата разправия?
        Двигател,обслужване на дв./цялостно/,компютър/+настройка/ ,окабеляване,нова изпускателна система,2бр бензинови помпи+труд+още доста дреболй
        ,

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
          Td5 е отличен двигател. Предават го възли около него. Много от Малтийците, които познавам, карат с този двигател, след като са карали много време с 200/300tdi, V8 и т.н.

Ако говорим за къс Y60 сравнително популярно решение е и 1KZ от тойота.
          Здравей Яро, можели да дадеш линк или някаква тема за това решение.
          0898532785-КИКО

Коментар

От Тойота в Нисан бих пробвал само 1UZ или съответно 2UZ,което без никой да се обижда е далече от маломощните екземпляри споменати по горе(изключвам БМВ 3.0Д тъй като е приличен агрегат пробван в Патрол)4.2 турбо дизела на Нисан се ползва доста на един друг континент ,но май не е много разпространен да не кажем че е рядкост да попаднеш на цял такъв джип,а за двигател да не говорим.Най добре и бързо май остава РБ решението,но си има своята цена.Накрая опираме до личен избор и вкус,защото някой може да реши да ползва и 1,9ТДИ щото е евтин,има го навсякъде и с чип става 170-180 коня примерно
            Борис 0888 999 едно едно9
            PATROL Y260 RB30S

Коментар

Маломощния 1kz на Тойота , модифициран разбира се, беше шампионски автомобил на Траян в години, когато вече се караха яки бензини, да не говорим че е Доста използван и при трофийни тойоти из Европа. 4.2 тд на Патрол заводски го има официално само в Япония и Австралия, аз за последните 8г видях един в Европа. Заводски е около 150 коня а теглото му е впечатляващо.

Коментар

Td5 е отличен двигател. Предават го възли около него. Много от Малтийците, които познавам, карат с този двигател, след като са карали много време с 200/300tdi, V8 и т.н...
                Малтийците най вероятно ги качват тия Тд5 на стария Дифендър, където конструкцията, СК, РК и мостове са същите като на новия. Тоест, взимат ДВГ, горивна система и инсталация къде от Диско, къде от Дифендър и само монтират. При Патрула работата ще е далеч по сложна. Отделно тоя Тд5 е не-особенно надежден от към периферия на горивна система и управлението и. А и вървенето му не е впечетляващо, за да си заслужава да се влиза в подобни приключения.
                Изобщо темата е много неясна, някой иска да сменя ДВГ на Патрул, ама с каква цел не е ясно - бегачка ли иска, по надежден ДВГ ли иска, къде ще ходи, какво ще прави, нищо не е ясно.
                Спред мен, когато се каже каква е целта и какъв бюджет може да се отдели, има смисъл да се разисква.

Коментар

TD5 е много удачен мотор за този който знае какво да го направи... В оригиналния си вид определено си има кусури и не върви както се очаква, но ако се вземе екземпляр след 2002 година, ремап-не се, сложи се друга турбина- хибрид, друг интеркулер, друг кабелен сноп от ДВГ до ECU а и самото ECU се сложи на по-друго място, изрежат се не нужните системи... и тн и тн  става доста приятен мотор с впечатляващи данни. Скоростите му не става от нищо друго въпреки че кутията е R380, но пък автомат много му ходи В форума вече има успешен опит за насаждане на ЛР мотор, скорости и раздатка в Патрул- само че е V8- справка Кокочоли и доколкото знам сега Пламен Тенев.
                  Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    Малтийците най вероятно ги качват тия Тд5 на стария Дифендър, където конструкцията, СК, РК и мостове са същите като на новия. Тоест, взимат ДВГ, горивна система и инсталация къде от Диско, къде от Дифендър и само монтират.
                    Точно така, двигател от дискавъри 2 от 2002г и насам, както е писал Симо по-горе в Дифендър и Рейндж Класик, там това се кара. За концепция с редукторни мостове от Волво или Унимог и гуми 37-44, този двигател се справя отлично.

Коментар

Извинявай Симо, ама не виждам смисъла от такава работа.
                      Тоест, ше останат някакви ламарини, рама и мостове от Патрул, като за целта ще трябва цял джип донор Д2 след 2002 г. !? А и трябва да е читав!?
                      Звучи ми като залудо работи, залудо не стой, че и залудо харчи пари!

Коментар

Въпросът е, че много държа да е бензинов двг и искам да видя какви бензини се слагат.
                        Върнах се малко назад в темата и открих този цитат. Задължително ли трябва да е 4.4i? А защо не M60B40? Още от втората седмица (E32) го има, малко стар като концепция обаче. Някой по-запознат в детайли може да обясни по-подробно предимствата и недостатъците спрямо N62B44. До колкото си спомням на М60В40 покритието на цилиндрите e с алусилово покритие. Или бъркам?

Коментар

Маломощния 1kz на Тойота , модифициран разбира се, беше шампионски автомобил на Траян в години, когато вече се караха яки бензини, да не говорим че е Доста използван и при трофийни тойоти из Европа. 4.2 тд на Патрол заводски го има официално само в Япония и Австралия, аз за последните 8г видях един в Европа. Заводски е около 150 коня а теглото му е впечатляващо.
                          1kz в Патрол без никой да се обижда даже не си го и помислям.А за шампионските му години откакто се появиха турбо бензините в нашия шампионат за дизелите нещата са почти недостижими.А и съм пристрастен към РБ двигателя което е съвсем друга бира на фона на горните предложения.
                          Борис 0888 999 едно едно9
                          PATROL Y260 RB30S

Коментар

Първоначално публикуван от bobkata16v Преглед на мнение
                            1kz в Патрол без никой да се обижда даже не си го и помислям.А за шампионските му години откакто се появиха турбо бензините в нашия шампионат за дизелите нещата са почти недостижими.А и съм пристрастен към РБ двигателя което е съвсем друга бира на фона на горните предложения.
                            Аз съм виждал няколко не лоши проекта с 1KZ но с къси Y60. 4 цилиндров дизел в дълга база като патрол за мен е недоразумение.
                            За останалото съм съгласен.
                            Поздрав относно RB ;-)
                            https://www.youtube.com/watch?v=WdE-...eature=related

Коментар

ТД5 е корав мотор, който с леки движения става 200к.с.
                              Твърденията на Андро не ги приемам, зашото съм имал такъв автомобил.
                              Между другото ако е в заводски вариант този двигател е много икономичен. Дълъг дефендър не минава 10л/100км.
                              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Руси, айде стига с тая фенщина! Не ти отива, а и на мен не ми отива да споря кой колко е "корав", като ги знам всичките колко са "корави"!
                                Аз никъде не съм казал, че не е "корав"! По причина, че определението "корав" е твърде разтегливо и е меко казано не-сериозно за тоя форум и тоя раздел, който все пак се води "технически"!
                                Казах, че стария Тд5 не върви особенно - в стандартен вид. И има периферни възли - НЕ-надеждни - според направена статистика на откази и продажби на резервни части, от които зависи да запали, най-малкото!
                                С кое не си съгласен?
                                Че новия (след 2002г.) можел да се чипосва и не знам си какво ... ми като е толкова подходящ, защо да се прави франкенщайн между Патрол и Д2!?
                                Направо да се взима едно Д2 и да се пуска в боя и ще се види кое колко ще устиска!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X