Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Patrol Y60 - подмяна на двигател с друг?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Patrol Y60 - подмяна на двигател с друг?

Здравейте,

върти ми се една идея от доста време насам, да съживя мъртвородения камион с трансплантация.

Нека да обсъдим, дайте съвети по въпросите:

1. Какъв двигател може да му се присади най-лесно
    2. В комплект със скорости предполагам?
    3. Кой може да го направи (тука имам едни идеи)
    4. Кой го е правил
    5.
    Кой може да предложи качествен 'перформанс' на стоковия - подмяна на всички карантии с 'тунингови'. (говорим за София)

В момента с малко надуване на турбото и пускане на повече гориво нещо май се поразтропа, с предположение за всмукателен клапан (щото се чува като да е в шнорхела, променливо потропване-почукване в различните обороти, без загуба на мощност или излишно греене повече от нормалното))) и като изходим от ситуацията, че работа по двг така или иначе ще има - мисля за най-добро решение на казуса.

Бюджет не е определен към момента. Не се търси състезателен тунинг, а просто наливане на малко силица.

Скайлайнов двг ми е прекалено екзотично, по-си мисля за bmw 4.4...освен ако някой не предложи добро решение за подоброения на стоковия.

От: Patrol Y60 - подмяна на двигател с друг?

БМВ 3,0Д е твоят мотор. А кой да го монтира е друга тема..
    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

4,4 на БМВ хубаво, ама ако не уцелиш на читав и го счупиш отива за скрап. Тоест, не подлежи на ремонт.

Коментар

Всъщност се оказа ,че се продават резервни части за него но беше нещо от сорта гарнитура на глава 300 лева едната сегменти на дупка 80 лева биелните и те там някъде и просто се обезсмисля ремонта .
        ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ

Коментар

4,4 на БМВ не е кой знае колко мощен, но за сметка на това понагорява и е много здрав. По вървене няма да е по-добър от 3,0 дизела.
          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Определено е по добрия избор .
            ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ

Коментар

Първоначално публикуван от koko_s Преглед на мнение
              Всъщност се оказа ,че се продават резервни части за него но беше нещо от сорта гарнитура на глава 300 лева едната сегменти на дупка 80 лева биелните и те там някъде и просто се обезсмисля ремонта .
              За блока говоря. Алуминиев корпус е с отляти в него гилзи с никасилово покритие. Надере ли цилиндър, няма ремонт. А такива работи се случват на старите ДВГ, не толкова , че ДВГ е "слаб" - обикновенно ги предава периферията - спукан маркуч, или пробит радиатор и остава без вода, или масло ...
              Мисля, че за тежка експлоатация трябва по здраво желязо.

Коментар

М62б44 не са ли с алусилови блокове?Никасил са м60б40 ако не ме лъже паметта.И интересно с каква кутия може да се вгради в патрол.С оригиналните 5 или 6 степенни ръчки или ще се наложи преработка на камбаната и монтаж на друга кутия?
                Няма страшно в умирачката...
                Страшното е да си жив!...

Коментар

И аз съм чувам, че двигател от БМВ 3.0 дизел, се представя доста добре. До колкото знам във Варна в момента се присажда такъв двигател на два Патрола, но повече информация нямам. Очаквам като излязат да видя как се представят и да стане ясно на всички заинтересувани.

Иначе в y*otube има доста клипове на Патроли с такива мотори.
                  Клик
                  TT-Tuning Team
                  АСК Добрич

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    4,4 на БМВ хубаво, ама ако не уцелиш на читав и го счупиш отива за скрап. Тоест, не подлежи на ремонт.
                    Най-лесно се намират, най-евтино решение е сякаш и понавървяват, но това че не подлежат на ремонт за сефте го чувам ...

3.0Д имам впечатления, че по-трудно ще влезе и по-трудно ще се намери, ама ако не се намери друго решение ...

Коментар

От известно време monkata го играе този филм с осмака с кутията на Патрола.Нов картер,маслена помпа и т.н.
                      Послушай Руси.

Коментар

Първоначално публикуван от basson Преглед на мнение

3.0Д имам впечатления, че по-трудно ще влезе и по-трудно ще се намери, ама ако не се намери друго решение ...
                        Патрола си е предвиден за редови шестак

Коментар

Първоначално публикуван от basson Преглед на мнение
                          ... но това че не подлежат на ремонт за сефте го чувам ...
                          Ами и аз не го бях чувал, докато на мой колега не му се наложи да ремонтира личния си такъв 4,4. Вярно, че го направи, ама като знам през какви перипети мина, не вярвам да повтори.
                          И не е необходимо да се открива топлата вода, тоест гледай на такива машини какво слагат хората.
                          Тоя филм, където пусна Давидов е показателен.

Коментар

Точно това правя в момента - гледам какво слагат хората. Въпросът е, че много държа да е бензинов двг и искам да видя какви бензини се слагат.

А ако някой, който е извършвал тази процедура би искал да повтори - можем да обсъдим нещата))

Коментар

Основното е да търсиш масов ДВГ - разбирай достъпен на цена, с налични и достъпни пак на цена части. Да е здрав и мощен се приема по презумпция. Да има такава модификация с ръчни скорости, ама не само на хартия - на пазара да има такава машина, пак достъпна на цена.
                              Почвай да се ровиш по сайтовете какво има на пазара, което да отговаря на тия условия.
                              Като се изясни ситуацията с пазара, казваш и почва да се дискутира.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X