Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Patrol Y60 - подмяна на двигател с друг?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Patrol Y60 - подмяна на двигател с друг?

И по двата начина става и с фланец и с камбана, маховик слагат обикновен.
    Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Аз пък си мисля, че адва ли ще е голяма драма да се остави двумасовия маховик. Що ли са го измислили германците?
      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Резултата в крайна сметка е БМВ 3.0д с кутията от рд28,което ще рече че става.Е да не е болт он,но не мисля че някой тук се заблуждава че ще куплира мотор от нещо си към неговата си кутия и тая целата работа за 1 ден и 20лв примерно.Въпроса е че не може да кажем че няма начин да стане при положение че е правено и то не някъде,а тук при нас.
        Борис 0888 999 едно едно9
        PATROL Y260 RB30S

Коментар

Сложете снимките ,колкото е възможно,и пред какви проблеми са се сблъскали при поставянето.
          Благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
            И по двата начина става и с фланец и с камбана, маховик слагат обикновен.
            Ник , със обикновен маховик от бензиново БМВ съединителя идва малък и не издържа на простотиите . Като слагах такъв двигател на Патролска кутия доста си играх да му измисля фланец , ама ставаше много сложен - фланец , втори дистанционен фланец , удължаване на амбреажната ос изобщо голяма играчка . Затова резнах двете камбани и ги заварих , така куплирах кутията към двигателя . Така че ако може дай инфо какъв е фланеца с който става кутията на RD28T

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
            Аз пък си мисля, че адва ли ще е голяма драма да се остави двумасовия маховик. Що ли са го измислили германците?
            Не само че не е драма ами това е и правилния начин , сложих му оригиналния двумасов маховик и човека си кара без никакви проблеми . Мисълта ми беше че и това трябва да се вземе предвид като се почва такъв проект .
            VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от bobkata16v Преглед на мнение
              Резултата в крайна сметка е БМВ 3.0д с кутията от рд28,което ще рече че става.Е да не е болт он,но не мисля че някой тук се заблуждава че ще куплира мотор от нещо си към неговата си кутия и тая целата работа за 1 ден и 20лв примерно.Въпроса е че не може да кажем че няма начин да стане при положение че е правено и то не някъде,а тук при нас.
              Никъде не съм твърдял че е невъзможно да се куплира БМВ мотора със кутията на Патрола , но искам ти да ми покажеш как се куплира със фланец Е46 330d с оригиналния двумасов маховик със скоростната кутия на RD28T , иначе просто си правим гимнастика на пръстите ...
              Последно редактирано от Бакалов; 10-01-15, 20:01.
              VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Някой може ли да каже какъв му е проблема на двумасовия маховик /по принцип/? Интересува ме ако реша да си дялам маховик от какво да го сторя? Някой има ли опит в подобна дейност? Или е излишен филм ,..... все пак колата ще се състезава.
                Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
                Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Най-лесното е на някой наличен маховик да му направите спектрален анализ да видите материала,след това се търси аналогичен. И добър стругар или CNC машина.
                  Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от kokocholi Преглед на мнение
                    Някой може ли да каже какъв му е проблема на двумасовия маховик /по принцип/? Интересува ме ако реша да си дялам маховик от какво да го сторя? Някой има ли опит в подобна дейност? Или е излишен филм ,..... все пак колата ще се състезава.
                    Никакъв не му е проблема на двумасовия маховик , просто има много подвижни части които след време се износват което води до затруднено включване и дебаланс със всичките му последствия за мотора .
                    И на мен ми се върти нещо такова в главата да си направя маховик , но проблема е материала ...
                    Мога да дам на Славин за анализ един маховик за да изследва материала , но след това откъде ще се намери същия материал . Иначе поляците си ги правят маховиците и то доста добре

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:phoca_thumb_l_20121218_164652.jpg
Прегледи:1
Размер:90.5 КБ
ID:5633937

Име:phoca_thumb_l_20121218_164701.jpg
Размер:98.0 КБ
ID:5633938

Име:phoca_thumb_l_20121219_140055.jpg
Размер:70.9 КБ
ID:5633939

Име:phoca_thumb_l_20121219_144912.jpg
Размер:95.2 КБ
ID:5633940
                    VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Изравотката не е сложно,трябва да се съобразяват някои неща. Основното е много добър контрол на изходния материал за несъвършенства и микро пукнатини или безразрушителен контрол на всяка технологична стъпка.

Коментар

Само искам да ми посочиш къде говоря за фланец и може да продължим разговора
                        PATROL Y260 RB30S

Коментар

Ако въпроса е към мен не го разбирам.

Коментар

Само да не излезе " чугуний ".
                            Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
                            Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Не,колега СИМОКОРЕКС,не е към теб.
                              PATROL Y260 RB30S

Коментар

Не би трябвало да е чугун.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X