Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Patrol Y60 - подмяна на двигател с друг?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Patrol Y60 - подмяна на двигател с друг?

Двигател на бмв търся като за начало, именно поради достъпността. 4.4 беше опция защото е масов и по-елементарен. Исках да избягам от дюзи, помпи, турбини и всякаква друга ненужна за гората разваляща се по презумпция, грееща дизелова чарколя. Корав v8-ак и това е. Ако можех от grand cherokee щях да сложа.

Проблемът е, че не знам точно какво да търся, защото не знам какво би влязло с минимални доработки, преправяния и т.н.

За това търся съвети от типа: "виж какво момче - в тая кола може да се сложи x, y, z и b двигатели. z и b влизат трудно, реже се това, реже се онова, преправят се камбани. "y" става с по-малко преправяне и твойте скорости, x е болт-он. След което почвам да търся и да мисля кой от тези двигатели би ме устроил като нютони, мощност и НЕкапризност..

Ситуацията с пазара ми е лесната част, но техничарската ми куца.

Разбира се ще кажете 'всичко може'.. въпроса е кое е най-малкото главоболие за човека който ще го прави. Не търся нещо ексцентрично като решение, няма да се състезава колата, съответно и не мисля да заделям бюджет равносилен не нещо много специално и невиждано досега, за което група инженери да си блъскат главата.

Коментар

Добре де, като искаш 4,4, провери ли на пазара има ли такава кола с ръчни скорости, колко струва и устройва ли те? Щото трябва да се купи цялата кола.

Коментар

Не съм проверил, защото трябва да фиксирам първо какво точно търся.

4.4 е най-лесното решение, от Германия пристига на самоход за норматив

А и някой друг от от двг-тата на бмв покрай периода 95-02 не може да няма, дето да не става..

Тази 3.0д, която коментираме коя точно 3-ка е, че нали са няколко...

Коментар

Първоначално публикуван от basson Преглед на мнение
          вети от типа: "виж какво момче - в тая кола може да се сложи x, y, z и b двигатели. z и b влизат трудно, реже се това, реже се онова, преправят се камбани. "y" става с по-малко преправяне и твойте скорости, x е болт-он. След което почвам да търся и да мисля кой от тези двигатели би ме устроил като нютони, мощност и НЕкапризност..
          От моя скромен опит единствено някой нисански мотор ще влезе с минимално преправяне всичко друго ще иска преправяне и рязане.
          Газ 69 2.4i
          Густо майна, пътят свърши !!!
          GSM: О895 7О6О59

Коментар

Ми сложи си 5.2-а V8 от ZJ и едни скорости от Врангел май бяха, имаше един пич тука го направи при Дядо Владо и при Димата май беше. И ето то прост достъпен V8-ak, ся не е особено мощен ама.....
            no signature no problems

Коментар

Дизеловите двигатели на БМВ 3.0 се пасват на нисанската скоростна кутия с фланец. Тоест става доста по-лесно от другите варианти, при които никой нищо не знае и се спасява сам.
              TT-Tuning Team
              АСК Добрич

Коментар

Бих помислил и заложил на М57 на БМВ .Тоест коментираният 3.0д.Толкова торк има ,ще останеш предоволен.Лесен за набавяне ,с добра горивна уредба ,части за него колкото искаш.Важно според мен е че не е лаком,докато м60 или м62 ...........бензина го нямат за нищо.
                РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Добрем, значи ако някой чуе нещо за търсещ нов собственик M57D30 да свирка

Коментар

Има много в БМВ форума вкарват ги удадени и ги джиткат на части. Италианките и англичанките са еднакво зле като състояние , аз бих търсил най - малко мотор който пали да му се завърти една диагностика.
                    Land Rover Discovery
                    Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Първоначално публикуван от Деян Давидов Преглед на мнение
                      Дизеловите двигатели на БМВ 3.0 се пасват на нисанската скоростна кутия с фланец. Тоест става доста по-лесно от другите варианти, при които никой нищо не знае и се спасява сам.
                      Скорстна кутия от RD28Т не става на двигателя на БМВ 3.0 защото камбаната е по малка . Свързването става с кутията на стария Патрол 3.0 , която пък от своя страна трябва да се куплира пак със фланец към раздатката на GR-а . Освен това се прави или купува специално изработен маховик , тъй като за мотора на БМВ е с двумасов и не пасва на кутията . Така че киното е голямо и въобще не е лесно или болт он , поляците вграждат такава конфигурация за GR-а ама си е цифра ...
                      VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Значи тоя Патрол дето го гледам от лятото и се познавам лично със собственика е неква космическа технология щото си е с кутията от рд-то.Моля ви колеги недейте с такива крайни изказвания че еди какво си не става.
                        Борис 0888 999 едно едно9
                        PATROL Y260 RB30S

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
                          Скорстна кутия от RD28Т не става на двигателя на БМВ 3.0 защото камбаната е по малка . Свързването става с кутията на стария Патрол 3.0 , която пък от своя страна трябва да се куплира пак със фланец към раздатката на GR-а . Освен това се прави или купува специално изработен маховик , тъй като за мотора на БМВ е с двумасов и не пасва на кутията . Така че киното е голямо и въобще не е лесно или болт он , поляците вграждат такава конфигурация за GR-а ама си е цифра ...
                          Каквото и да реши да слага няма да бъде лесно, исках да кажа че може да намери повече информация за присаждането на дизеловия мотор от колкото някой не известен. Споменах, че не съм запознат с повече подробности за цялата игра. Затова ако някой знае или е виждал да споделя, на всички ще е интересно.
                          TT-Tuning Team
                          АСК Добрич

Коментар

Тук в Русе , колега ( който има и регистрация във този форум ) започна да слага мотор м62б44 на БМВ с кутия от рд28 , като за целта направи фланец и съединител и всичко беше почти готово за слагане , но се отказа и реши мотора да иде във едно БМВ е36 . Ако някой иска може да се свърже с REMUSBG повечето неща са му готови и налични .А коментари че мотора е кекав или пък че няма да стане може да ги пишат само хора които никога не са се хващали да правят подобни неща и не бих искал да ги коментирам !
                            2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                            ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

В понеделник ще го наснимам тоя 3.0д как влиза в Патрол за да не си говорим глупости
                              Борис 0888 999 едно едно9
                              PATROL Y260 RB30S

Коментар

Първоначално публикуван от bobkata16v Преглед на мнение
                                Значи тоя Патрол дето го гледам от лятото и се познавам лично със собственика е неква космическа технология щото си е с кутията от рд-то.Моля ви колеги недейте с такива крайни изказвания че еди какво си не става.
                                Не знам каква технология е , но единствения начин да насадиш кутия от РД на този двигател е рязане на камбаните на двете кутии и заваряне една към друга , маховика си остава оригиналния двумасов за 1000 лв , притискателя също оригиналния защото друг не може да влезе и се изработва нов феродов диск със главина на Патролската блокова ос . И това ти го казвам от собствен опит , а не "бил чул , бил видял ..." Със фланец не можеш да куплираш кутията на RD28T към двигател BMW 3.0 защото камбаната на Патрола е малка и фланеца не може да легне на на блока . А форумните писатели да напишат в Гугъл FABRYKA 4X4 и да видят как го правят хората ...
                                VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X