Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново в Нисан форума :) - Nissan Terrano 2.7 TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Отново в Нисан форума - Nissan Terrano 2.7 TDI

Като се сваля , освен стенда , после при монтаж трябва и аванса да се нагласи . По менюал се прави с индикаторен часовник , което май е сложно . Марките преди свалянето евентуално ще помогнат да се запали мотора . Части от мм наляво / надясно ще менят аванса с няколко градуса . Вариант е да се закачи на ЕкуТолк преди свалянето на помпата и при загрят двигател да се запише какъв е аванса , добре е и на една права отсечка с постоянни обороти и скорост също да се запише стойността . После се сваля , сменят се уплътненията , монтира се по белези , пали се мотора , загрява и се сравнява аванса със записите преди свалянето , прави се корекция на аванса и пак се сравнява ....( освен външната температура и температурата на горивото т.е и количеството , играе за точния аванс ) . Може да се сменят почти всички уплътнения и без сваляне на помпата , но пак трябва да се нагласи горивото с ЕкуТолк-а . Може и по белези , но тогава или повече ще пуши при ускорение или няма да върви като преди смяната ( но пък ще е икономична ).

Коментар

Значи май е по-добър и лесен вариянт е без сваляне на цялото гнп. То така или иначе на компютър ще се закача. Това и аз ще го направя сигурно само незнам какви стойности трябва да показва като се закачи на компютър. Или преди да разглобя както казваш да видя стойностите и след разглобяване да гоня тези стойности?

Nissan Terrano 2.7 TDi
      ----------------------------
      Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Най-добрия вариант е сваляне, помпата на кванти, почистване, смяна на ВСИЧКИ уплътнения, включително предния семеринг, който без сваляне не може да се смени, настройка на стенд, качване, настройка на цикловата порция и аванса, ако се налага. Това ти гарантира едни 70-80000км без да мислиш за помпа, без да ти се клатят оборотите и т.н. Ако се комбинира с чистене на резервоар - още по-добре.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То незнам колко е и добър майстора иначе със сигурност е по добре ако се сваля да се смени всичко.
          Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Здравейте. Все пак намерих читав майстор за ремонт на ГНП-то на тераното. Даже ми даде една година гаранция.
            Сменени са всички гарнитури. Всичко настроено. Впечатленията ми са че джипа няма нищо общо с преди. Вървежа е все едно има 50 коня отгоре. Набира доста по-бързо и с лекота върви на по-ниски обороти спрямо преди ремонта. Разхода не съм го засичал но със сигурност ще падне.
            В помпата е имало някакви лепкави неща, предполагам от хубавата бг нафта.

Поздрави!
            Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Колега , би ли споделил каде е този майстор и колко ти излезе процедурата ?

Коментар

Здравейте.Имам следния проблем.Като начало симптомите:леко едвам доловимо вюл вюл отзад вдясно като все едно както се чува лагер с нарушена циментация основно при около 20/30 км/ч .първо помислих че е каре.Да ама не,дигам на крик двете задни и въртя.Оказва се ,че както по принцип е нормално да се въртят в различни посоки двете колела без да задвижват кардана не се получава.Въртят се в една посока и заедно с тях и кардана.Пускам едното колело и адски трудно превърта другото като върти кардана.Не знам доколко е нормално да е така и дали ЛСД то не е частично блокирало.Някакви идеи?

Коментар

Точно това е работата на ЛСД -то.Да зацепва двете колела да се въртят в една посока.Можеш да превъртиш едната гума само ако другата е на земята и напънеш със сила не по-малка от 40кг.,което е бая зор и няма да успееш да чуеш вюл вюл
                  "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
                  0878739299

Коментар

Ако това е нормално къде ще е проблема

Коментар

Еми не е в това проблема. Другаде е. Каре, лагер или диф (пиньон/корона). Ако си стои константно и не се увеличава няма какво да го мислиш. Каретата се виждат лесно дали са, значи остава лагер или диф. Диф се провервав по-лесно. Лагер не се проверява - направо се сменя. Не си струва играчката по разглобяването. Лагерите отзад са по 2 конусни (или един двуредов, не помня) от страна и по 2 семеринга. Натяга на лагерите се регулира с гайка и се законтря със зъбата шайба, ако помня добре.

...е добре де, могат и да се проверят. Откачаш спирачните тръбички и жилата на спирачките, отвиваш 4-те болта между тавата и ръкава, и полуоската излиза със все лагера. При лагера трябва да има само грес (не масло). Ако има масло се сменя вътрешния семеринг. Ако пък пуска навън през една дупчица на главината, и двата семеринга са за смяна.

Ама пак - аз ако отварям там ще съм си приговтил и лагери и семеринги и ще сменя всичко. Най-неприятни са ринговете на ABS-а - вадят се със скоба и после се набиват обратно горещи. Може и да се избият с "големио възпитател" и подходящ инструмент, ама има риск от срупване на някое зъбче на ринга.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Май ще карам докато наистина се разбере/демек ,ако проблема загрубее.Мерси ви за отговорите

Коментар

Свали барабана и виж,може да е нещо дребно и видимо.Накладки,жила,тъкмо ще видиш дали имаш някакъв теч и ще се ориентираш какво те чака.Но със зъбното колело на АВС внимавай много.Счупи ли се дори миниатюрно парченце,АВС полудява и ще трябва да го изключваш от бушона
                          "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
                          0878739299

Коментар

Първоначално публикуван от dark1 Преглед на мнение
                            Колега , би ли споделил каде е този майстор и колко ти излезе процедурата ?
                            Ако си от Благоевград ще го намериш лесно. В Грамада където лепят брони и разни пластмаси до тях, в една метална врата. Петьо се казва момчето.

Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Колеги за Терано 2 дълга база, пружини от какъв друг джип могат да се ползват за лифт около 50-60мм? Че тези които ги взех от колегата Любашки са по-високи о в багажника съм направиш шкаф с чекмаджета и има доста неща постоянно вътре, което значи слягане с минимум 3-4 см.
                              Например от патрол или някой ленд крузер със същите външни размери има ли на пружината?

Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Нещо не разбрах на тия на Любашки какво им е.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X