Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НИСАН ТЕРАНО 1 2.7 TD - 1993г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: НИСАН ТЕРАНО 1 2.7 TD - 1993г

За температурата не мога да взема отношение, защото моята си отчита добре, даже и датчика не го знам къде е,след като го оправиш внимавай къде е стрелката - при нормално загрял двигател стои на 3мм преди средата, стигне ли средата смятай, че е почти прегрял. За бензиновата стрелка предполагам си проверил колко гориво имаш? Моята на 15 литра бензин едвам отлепя, ама пък като долея 5 литра утива на към 1/4. Относно лампата, може да имаш някъде хлабава връзка, моята за 1 година каране не бях я виждал да свети, мислех че е изгоряла, после почна да свети от време на време( по едно време на всяко зареждане от по 5-10 литра светваше за по 1-2 дена, след няколко месеца пак спря да свети... Скоро не съм я виждал да свети, сигурно си е някакъв стандартен проблем,ама все не ми остава време да огледам жиците, а пък и на капака на резервоара са доста кабели - има и за помпата и за уреда и са запоени като цяло прегледай пак - там се събира доста ръжда може да се е окислил или прекъснал някой кабел.

П.П. Колко ти е разхода ?

Коментар

За прегряването си има червен сектор или друг вид указател на уреда. Ако не отговаря на истината нещо не е в ред - жици, датчик, часовник. Ако всичко е наред, не само стигане, а и подминаване на средата не е проблем, стига да е по време на голямо натоварване на мотора, а не постоянно.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Вероятно си прав, просто по едно време имах малък теч на охладителна течност и за няколко минути по байра стрелката премина средата с 2 милиметра, а радиатора не беше горещ, двигателя лъхаше топло... съответно долях 1 литър вода и от това си вадя изводите, че е по-безопасно да не стига към червеното. Пък и тея датчици на 20-30 години може да дават някакво отклонение.

Коментар

Течове по охладителната система значат понижено налягане в охладителната система, което значи наличие на парни джобове в охладителната система, което значи неефективна работа на системата, грешно отчитане на уреда, неотваряне на термоастат, нарушена циркулация и т.н. Та симптомите ти са си били съвсем класически за неизправна охладителна система.

Та не си вади генерални изводи, когато има очевидни неизправности по системата. Не трябва да има течове и капачката трябва да е в норми. Затоваи при съмнение за проблем капачката е първото нещо, което се сменя - държи 0.9 бара налягане в системата именно с цел да няма горепосочените неща. Дори да няма течове, ако капачката не държи номиналното налягане, пак ще прегрява. Пък и е най-лесно и евтино. Чак ако след това няма промяна, търси се друго - термостат, виско, грешно показание на уреда, помпа, гарнитура, глава, запушвания.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Напълно съм съгласен,винаги когато отварям капачката има излизане на течност,което преполага че системата е под наляганет, съответно капачката държи.Теча го намерих, предполагам на дизела не е по същия начин, но при мен над термостата има един Г-образен маркуч около 10см, който излиза от термостата и влиза в някаква тетка,която пълни двигателя и отива към радиатора. Свалях,чистих,мзах с грес, слагах - пак тече, сега съм го намазал със силикон и за сега е добре, по маркуча няма видими дефекти, предполагам по самото метално тяло има някакви отлагания и др. мизерии ама мястото е много кът(нищо не се вижда,не може и да се пипа)- трябва да се свалят капаците на ангренажа и една камара простотии, ама сега нямам време да разглабям и гледам. В момента не губи течност, по натам ще го гледам пак - дали трябва нов маркуч или там корпус за термостата или и аз не знам какво е онова дето влиза в него маркуча.

Коментар

Капачката трябва да държи 0.9. Това че "излиза течност" не значи че е в норма. 10-20лв е една капачка - просто я смени, ако те съмнява.

Грес и подобни мазньочи по охладителната система нямат място. В обшия случай помага изместване на скобата върху маркуча, с половин дължина, и хубавото и стягане. Това ако не помогне само стягане де. Ако скобата е пружинна, или сменяш скобата, или маркуча.

Коментар

Да питам и за ламбда сондата на това терано.Когато слагах газовата уредба стигнах до емулатора на сондата но не знам на кой от трите кабела да го вържа те са бял червен и черен,по кой кабел върви информацията за компютъра мерих ги и трите но никой не ми дава напрежение на като на ламбда сонда чак се осъмних дали работи?

Коментар

От известно време/примерно месец/ времето на първоначалния подгрев
                  намаля драстично.Сложил съм допълнителна лампа директно към
                  шината и виждам какво става. Допълнителния подгрев е с по нисък ток,
                  защото интензитета на светлината пада.Изчаквам и допълнителното време да мине,
                  и тогава стартер, но започна по трудно да пали.
                  Някой с подобен проблем и как го е решил?
                  Това реле къде се намира и може ли да се регулира?
                  Благодаря на отзовали те се!

Коментар

Дето се казва тази година без проблеми. Но трябва да сваля контактния ключ с все към него.
                    Там има едни болтове които са със скъсаните глави.
                    Има ли някакъв метод за развиване? Да не омажа всичко с опит за разпробиване.

Коментар

По спомени контактния ключ се захваща около кормилния прът с един болт само (като манивела на мотор - не знам как да го назова по точно). Мисля че може да се разпробие и да се направи с болт и гайка. Ама това е само по спомен ... Иначе имам и цял контактен ключ от старото купе, но без ключ. Ако го искаш мога да ти го дам и само да си извадиш ключ. Ако направиш една снимка за яснота ще е по-лесно

Коментар

При мене са два болта.Снимките не са много ясни, но се вижда за какво става въпрос:

Голямо сгъване в кръста ще ми трябва. Един ключар каза, с остра отверка леко почукване до като се размърдат.

Коментар

еми тъй ще е. Утре-в други ден ще проверя моя дали е такъв, ако случайно нещо се прецака.

Коментар

Снощи сгъването приключи. Почти си докарах дискова от усукване, но стана.
                            Леко разпробих странично от центъра с 2мм свредло, оказа се че метала е мек,
                            или свредлото остро.И с почукване с един център се развиха.Блокирах заключването на волана,
                            и сега ще мога да сваля ключа по оста със 1-1,5см.
                            Цялата кондика е да пригодя нов ключ за мигачи и фарове.На моя отказаха фаровете и бях извадил кабели и копчалъци по таблото. Оригинални втора употреба по стари от моя и цените не ме устройваха.
                            Сега нагаждам един нисански, почти нов, пренаредих буксата и кабелите се набиваха в контактния ключ.
                            Сега вече ще стане и малко изрязване на пластмасите ще трябва, но от 5-6 мм няма да е страшно.
                            Ще постна снимка накрая.

Коментар

Разтропа се долен шарнирен болт. Болт имам от преди и днес започнах смяната.
                              Успях отвсякъде да го освободя но за да излезе от носача-ъглошлайф.
                              Сега новия не влиза по лесния начин!
                              Някой ако е сменял и има чалъм, да помага?
                              Дали трябва да се разглоби карето?
                              Че лагери и тн.......
                              Джипката е на средата на паркинга и няма прибиране.
                              Последно редактирано от хрис; 23-04-17, 13:33. Причина: уточнение

Коментар

Сменал съм таман 3 пъти, и нещо не можа да се сетя какъв е проблема. Понякога се налага карето да се поизвади, ама това предимно на терано 2 - шенкела е по-различен и захвата на шарнира към носача е с около сантиметър по-дълъг.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X