Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НИСАН ТЕРАНО 1 2.7 TD - 1993г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: НИСАН ТЕРАНО 1 2.7 TD - 1993г

То от работа няма време да покажа какво постигнах по възстановяването.
    Пълно обезкостяване на купето, рязане и изкърпване.Нови прагове сгънати като за модела
    и слагане на пластмасови уширители.Всичко отдолу почистено и напръскано.Получи се това:
    http://media.snimka.bg/s1/3686/033615103.jpg?r=0
    http://media.snimka.bg/s1/3686/033615130.jpg?r=0

По-късно пръскане с авто боя върху бодито,малко козметика и в гората
    http://media.snimka.bg/s1/3991/034226029.jpg?r=0
    Без кърпенето, всичко останало съм си правил сам.

Но основно искам да попитам:
    Как да проверя подгревните свещи дали работят?
    Има ли особеност при ваденето им /да не се скъса резбата/?
    Цяло лято пали докато чукне, предната зима дето се казва на
    третия цилиндър е запалил, сега като застудя пали след 2-3 оборота.
    След това за деня си пали лесно.

Коментар

На свещите им се мсри съпротивлението и без да ги сваляш. Ама не става с мултицет от 5 кинта. Другия вариант е да се мери тока, който харчат, ама пак не става с мултицет от 5 кинта.
      При отвиването трудно ще им скъсаш резбата, но се случва да се скъса нагряващата част отпред, ако има разни нагари и прочие. Общо взето няма как да си сигурен какво ще стане, макар че аз съм сменял 3 пъти и никога не съм имал гижи. Дори оригиналните си се отвиха без никакви перипетии първия път.

На студено изчаквай 3-4 секунди след като изгасне лампата и тогава пали. Поне на терано 2 това работи, защото свещите продължават да греят след изгасване на лампата. Как е при терано 1 не знам.

Ако ще сваляш свещите, момента е удобен да му премериш компресията - мери се именно през гнездата на свещите, при извадени всички свещи. На горещ двигател трябва да е между 25 и 30.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря Спарки!
        Аз имам електронен цифров волтметър.
        Като подам контакт и тока пада със волт и нещо, и след като запали
        след около 15 сек се вдига в нормалното зареждане.
        Значи нещо работи, но дали всичките работят. Този волтметър го нямах предната зима и
        нямам база за сравнение.
        Затова искам да ги развия, почистя и проверя.

Коментар

С волтметър не можеш да ги провериш. За да видиш дали работят след изгасване на лампата трябва да гледаш напрежението върху шината, а на общото. За да видиш колко ток харчат трябва амперметър или шънт, а за да ги мериш една по една, трябва или нещо, което мери ниски съпротивления, или да ги връзваш поотделно към акумулатора и да гледаш колко ток харчат.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

След като постигнах този ефект с разширителите на калниците,
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:033615137-big.jpg
Прегледи:1
Размер:146.8 КБ
ID:5650270
            при удар в дупка малко подпират на задните гуми.
            Реших да сменя задните пружини и да поставя повдигащи втулки,
            които са от тефлон и изработени с желание и разбиране. Имат фрезована извивката на пружината и тя ляга идеално на мястото си

Име:035102828-big.jpg
Размер:63.5 КБ
ID:5650274

Име:035102829-big.jpg
Размер:105.8 КБ
ID:5650276Натиснете снимката за да я уголемите

Име:035102835-big.jpg
Размер:111.2 КБ
ID:5650279
            Цялото повдигане ще е 30мм + разликата от новите пружини,
            които имат размер от 415мм. Предполагам старите са доста меки.
            Ще ми трябват ли нови амове и тампони към купето?
            И като разкача амовете, лесно ли ще подменя пружините, трябват ли специални инструменти?

Коментар

За монтажа на пружините може би ще ти трябва специална скоба, за да ги свиеш, защото дори и да пуснеш моста чак до земята, пак с подложката ще ти е трудно да навреш разпънатата пружина на мястото и.
              За амовете...ако са ти читави и не са сдали багажа, просто на един стругар и направи удължения с колкото повдигаш над стандарта, за да компенсираш и в нормално положение амортесьора да стои в средата на хода си, а не изтеглен в едната посока/което ако стане така ще ти донесе по-малко ход в едната посока-принципно нагоре -съпътствано с всичките минуси от това-например да прецакаш амортесьора доста по-бързо, и пак например да изгубиш част от хода, което е равно на по-често увисване във въздуха на колелото и съответно влошена проходимост на джипа в пресечен терен/
              Та така...всяка промяна трябва да се компенсира, за да се получи един добър и работещ оптимално механизъм.Ако питаш мен, дори няма да е лошо и да разшириш малко джантите/ама не с фланци, а с по-изхвърлени джанти/, което ще ти компенсира повдигането на центъра на тежеста и ще си по-стабилен на завоите или пък при странични наклони.
              Та така...за съжаление всяка промяна води след себе си до други промени...
              Поздрави и успех!
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Благодаря lubashki777 !
                Аз пружинката с крика предварително и хубава телчица/кат на ладите едно време/.
                То май като сваля старите и има същественна разлика в отпуснато състояние в размера,
                ще реша какво да правя.Те преди гумите не опираха, но сега ръба на новата вежда, на уширитела
                дойде с около 3 см по ниско.При 20мм по-навътре ако е гумата, няма проблеми. С другите гуми 215*80*16 няма никакви проблеми, но грозничко си стои! За зимата се навивам със тях.

Коментар

Здравейте, предполагам не съм открил топлата вода, но само да вметна, че аз като махах и слагах мойте пружини ( 420мм) вдигнах джипа с крика и откчих амортисьорите от моста и пружините си влязоха като утях си. Според мен това беше единствения начин да ги натъпча, защото слагах вътре още едни пружини и със скобите няма как да се смачкат толкова, че да влязат.

Коментар

Първоначално публикуван от Style0fBeyond Преглед на мнение
                    Здравейте, предполагам не съм открил топлата вода, но само да вметна, че аз като махах и слагах мойте пружини ( 420мм) вдигнах джипа с крика и откчих амортисьорите от моста и пружините си влязоха като утях си. Според мен това беше единствения начин да ги натъпча, защото слагах вътре още едни пружини и със скобите няма как да се смачкат толкова, че да влязат.
                    Да де...ама тук има и допълнителни подложки, с които вече и с моста на земята ще е трудно без скоби и сгъване на пружините...
                    NISSAN FOREVER
                    -----------------------------------------------------------------------------
                    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

може и без скоби на мойто откачих амортисьорите и напанах надолу с маслен крик и ги вкарах без проблем. мойте подложки са 5 см.
                      0899 87 87 92 Христо
                      Митцубиши Паджеро 2 3,5 бензин
                      Тойота Авенсис 2.2 Д4Д
                      Шкода Суперб 3,6 бензин

Коментар

Да спре да превалява и се захващам. От написаното ми става ясно, че не е толкова страшно.
                        Пружините ще ги натикам! Да не се налагат други удурми, че нямам много подготовка за части.
                        После ще покажа какво съм направил?

Коментар

Смених задните пружини без да слагам тефлоновите подложки, защото имаше гумени на същия размер.Извадените пружини бяха
                          Омекнали до 405мм и с диаметър на телта 13мм.Новите които сложих 415мм и 14мм диам. на телта.
                          Разлика в повдигането не установих осезаемо.
                          Задните биалетките бяха нещо правени нескопосано и като сменях пружините ги срязах, махнах и сега съм пред дилема.
                          В какво положение трябва да е задната реактивна щанга/ хоризонтално/ или ????
                          Тука ще импровизирам с биалетки, нагаждани от едни шарнирни болтове,надявам се да бъде успешно.

Все ми се струва, че задния мост е изместен встрани, след четене из форума установих,
                          панхардната щанга е под ъгъл, ще оправяме.
                          Снабдих се с два торсиона свалени преди година от терано 2- 2001г.
                          И тях ще опитам да сменя, надявам се да не са уморени като моите и много не ми става ясно по картинките от ръководството как става. Да не си откъсна главата в канала!!!

Коментар

Панхарда си е наклонен фабрично. Дали задниа мост е изместен можеш да измериш. И моя е изместен със 7мм заради вдигането. Високия край на панхарда е откъм шасито, а моста е изместен наляво при мен. Но проблеми от това няма.

Новите пружини или и те са изморени, или просто не са "закалени" за килограмите на задницата на тераното. Не само диаметъра на телта е важен. Терано 1 е равносилно на дълго терано 2, така че вариант за евтини пружини от морга нямаш. Може да питаш lubashki777 как да си поръчаш в Крън като неговите, или да си вземеш TrailMaster такива, от които лично съм супер доволен. Само пружините няма да струват кой-знае колко предполагам.

Коментар

Спарки, при мен задния мост е изместен с около 20мм.Това е видимо, без замерване.
                              От едната страна гумата стърчи, а от другата е навътре, в подкалника.
                              Може да има и усукано шаси. На пътя се държи стабилно.
                              Тези дни ще опитам да замеря от различни точки.

Коментар

По-скоро усукано купе спрямо шасито, или скожена щанга от късо терано или от терано 2. До колкото помня имаше разлика между късо и дълго. Или крив захват към шасито, или болта откъм шасито в грешна дупка.

Ако ми снимаш щангата със захватите може и да успея да видя нещо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X