Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НИСАН ТЕРАНО 1 2.7 TD - 1993г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: НИСАН ТЕРАНО 1 2.7 TD - 1993г

За спирачките - явно е помпа.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от хрис Преглед на мнение
      До тука благодаря за съдействието!

Следващ въпрос:
      Какво да очаквам от тези джанти и гуми?
      Имат около 8-9мм грайфер
      [ATTACH=CONFIG]630817[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]630818[/ATTACH]
      Няма да имаш проблем с този размер гуми и тези джанти.По стабилна е в завой.С ЕТ -20 ще и изглежда по добре.Карал съм с 31ци на джанти ЕТ -37.5 8J,но предницата натегната до максимум,и пак изкърти уширителите.Но ти нямаш......И от значение е (за размера)какви гуми ще сложиш...кални,летни зимни .......При мен ат..не опираше в завой,докато муд..направо се търкаше...

Коментар

Те не опират при завоите. Дъщеря ми се бухна в един трап със ряз и лявата опря в ръба на калника, който бе сцепен и го забра. Торсиона е натегнат до край.Амортисьорите разбити- дали това бе причината? Сега съм приготвил и замислил подобряване на предницата с доста нови части. Но като премина през КАТ,щото при нас са страшни! Това с номера на рамата е голяма заигравка.Няма го- отказват регистрация. Вчера с много търкане и псуване на гредата под акумулатора се появиха някакви бледи цифрички, напомнящи изписаните в талона.След 20-ти смятам нотариус и после КАТ. То си е двадесет годишно желязо с неполагани много грижи. И пак благодарение на колега от Форума който както гледам, върл теранаджия ме открехна.Това зад задната гума отдясно се оказа визуална измама.

Коментар

Номера на рамата на Терано1 е на гредата под акумолатора,от горната страна на гредата.Дори при изгнили бройки би трябвало там да се чете.

Коментар

Първоначално публикуван от akxel Преглед на мнение
            доколкото може да се види от снимките според мен гумите са си за смяна,но ти си знаеш.и годината на производство е бая старичка от предпоследната снимка 99г. са
            Колега това не е дот.А товароносимост и скорост
            НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРЕЧКА-СТРАХЪТ

Коментар

Днес вече преминахме през КАТ и вече сме с нови номера
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07856.jpg
Прегледи:1
Размер:185.9 КБ
ID:5529690Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07857.jpg
Размер:216.8 КБ
ID:5529698
              Смених набързо и предните амортисьори които ми подариха -маслени, след като споделих че нещо са разбити,
              втулките липсваха и дрънчаха шайбите. Свалените се оказаха газови и според мене си работят.Ще ги почистя,
              трябват им втулки и някоя от шайбите и отиват в резервата.
              Сложих и оригииналните джанти с зимните гуми, които се оказаха че тежат 27кг, по тежки с 3 кг от другите

Име:031541851.jpg
Размер:119.7 КБ
ID:5529701 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07862.jpg
Размер:163.8 КБ
ID:5529702
              На двете снимки се вижда и колко съм изрязал от задницата.
              Нагодих и някаква временна броня

Име:DSC07860.jpg
Размер:151.4 КБ
ID:5529703
              Стрелката на оборотомера се мята като луда и от време на време сработва. Къде да търся проблема и какво Ви е мнението за газовите амортисьори?
              Дали не обърках нещо, газовите амове са нормално разпънати, а маслените сякаш действат едностранно,
              сякаш само на разпъване=биле ги поръчани според модела,на кутиите пише HITACHI и TOKICO
              Прикачени файлове

Коментар

Един "административен" въпрос? В КАТ не търсят ли осветление на задния номер? На мене ми се е случвало да ме одрусат заради изгоряли крушки за осветяване на номера та затова ти обръщам внимание.
                Terrano II R20 TD27Ti

Коментар

За осветлението на номера " искат и още как"
                  Разбрахме се да "сложа"
                  Имам няколко варианта и сега избирам.

Коментар

Така, срещу 11лв ималко труд, има осветление на задния номер

Име:DSC07871.jpg
Размер:36.9 КБ
ID:5530154

Име:DSC07874.jpg
Размер:59.4 КБ
ID:5530155Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07877.jpg
Размер:73.2 КБ
ID:5530156
                    Спирачките се оправиха като източих и подмених спирачната течност.
                    Като ми правиха тенекиите отзад, разкачили кабелите и ми изчезна нивото на горивото.
                    Сега като ги свързах, стрелката показва постоянно нивото, независимо че контактния ключ не е на таблото.
                    Така ли трябва да бъде?
                    Кажете къде да търся проблема с оборотомера?

Коментар

Първоначално публикуван от хрис Преглед на мнение
                      Сега като ги свързах, стрелката показва постоянно нивото, независимо че контактния ключ не е на таблото.
                      Така ли трябва да бъде?
                      Да. И на терано 2 е така. Не харчи ток - просто няма какво да върне стрелката в изходно положение, понеже е без пружина.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Браво колега хубава работа си свършил хубаво е че си го изкарал от гаража и си го вкарал в релси т.е. (коловози).А относно стрелката да и на моето терано е така стрелката си седи където е била до последно.А за амовете мисля че трябва да се разпъват и свиват и в двете посоки еднакво но в случай когато ги натискаш или разпъваш плавно.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Да. И на терано 2 е така. Не харчи ток - просто няма какво да върне стрелката в изходно положение, понеже е без пружина.
                          Не стрелката пада

Коментар

Първоначално публикуван от 4i4o Преглед на мнение
                            Не стрелката пада
                            Айде сега с някой и друг препинатаелен знак, ако може? Щото така написаното има поне 2 прочита, всеки с различно значение.

За амортисьорите, пак. В днешните автомобили:
                            1. НИКОЙ амортисьор за окачване не действа еднакво и в двете посоки, и това е съвсем нарочно.
                            2. НЯМА амортисьор за окачване, действащ само в една посока, и това пак е съвсем нарочно.

Приказките за двустранно и едностранно действащите амортисьори, приказвани от продавачите, са или с цел заблуда на клиента, или сами си вярват, щот някой "капацитет" им е казал. Приказките за това че газовите са двустранно действащи, пък маслените едностранно - пак така.

Само си помислете - амортисьора се сгъва от масата на автомобила, а се разгъва само от пружината му, тоест, в едната посока (разгъване) имаме точно определено усилие, зависещо САМО от пружината, а в другата посока имама усилие, можещо да достигне няколко(много) пъти това на пружината, и зависи от това колко е алтаво задкормилното устройство. При такива условия никой амортисьор с усилие еднакво и в двете посоки, както и такъв, действащ само в една посока, няма да се справи блестящо, да не кажа нещо повече.

Коментар

Съжалявам. Прав си за грамотността. Терано 2 съм имал за кратко и не помня за стрелката на резервоара. А пък за Терано 1 - категорично пада. Дали фабрично е така или моите -и на двата джипа-са доработвани не зная.

Коментар

Мисля, че е така до тераното с кръглите фарове, защото на по-новото си пада като изключиш от контакт
                                Nissan Terrano 2.7 TDi
                                ----------------------------
                                Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X