Следващ въпрос:
Какво да очаквам от тези джанти и гуми?
Имат около 8-9мм грайфер
[ATTACH=CONFIG]630817[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]630818[/ATTACH]
Няма да имаш проблем с този размер гуми и тези джанти.По стабилна е в завой.С ЕТ -20 ще и изглежда по добре.Карал съм с 31ци на джанти ЕТ -37.5 8J,но предницата натегната до максимум,и пак изкърти уширителите.Но ти нямаш......И от значение е (за размера)какви гуми ще сложиш...кални,летни зимни .......При мен ат..не опираше в завой,докато муд..направо се търкаше...
Те не опират при завоите. Дъщеря ми се бухна в един трап със ряз и лявата опря в ръба на калника, който бе сцепен и го забра. Торсиона е натегнат до край.Амортисьорите разбити- дали това бе причината? Сега съм приготвил и замислил подобряване на предницата с доста нови части. Но като премина през КАТ,щото при нас са страшни! Това с номера на рамата е голяма заигравка.Няма го- отказват регистрация. Вчера с много търкане и псуване на гредата под акумулатора се появиха някакви бледи цифрички, напомнящи изписаните в талона.След 20-ти смятам нотариус и после КАТ. То си е двадесет годишно желязо с неполагани много грижи. И пак благодарение на колега от Форума който както гледам, върл теранаджия ме открехна.Това зад задната гума отдясно се оказа визуална измама.
доколкото може да се види от снимките според мен гумите са си за смяна,но ти си знаеш.и годината на производство е бая старичка от предпоследната снимка 99г. са
Днес вече преминахме през КАТ и вече сме с нови номера
Смених набързо и предните амортисьори които ми подариха -маслени, след като споделих че нещо са разбити,
втулките липсваха и дрънчаха шайбите. Свалените се оказаха газови и според мене си работят.Ще ги почистя,
трябват им втулки и някоя от шайбите и отиват в резервата.
Сложих и оригииналните джанти с зимните гуми, които се оказаха че тежат 27кг, по тежки с 3 кг от другите
На двете снимки се вижда и колко съм изрязал от задницата.
Нагодих и някаква временна броня
Стрелката на оборотомера се мята като луда и от време на време сработва. Къде да търся проблема и какво Ви е мнението за газовите амортисьори?
Дали не обърках нещо, газовите амове са нормално разпънати, а маслените сякаш действат едностранно,
сякаш само на разпъване=биле ги поръчани според модела,на кутиите пише HITACHI и TOKICO
Един "административен" въпрос? В КАТ не търсят ли осветление на задния номер? На мене ми се е случвало да ме одрусат заради изгоряли крушки за осветяване на номера та затова ти обръщам внимание.
Така, срещу 11лв ималко труд, има осветление на задния номер
Спирачките се оправиха като източих и подмених спирачната течност.
Като ми правиха тенекиите отзад, разкачили кабелите и ми изчезна нивото на горивото.
Сега като ги свързах, стрелката показва постоянно нивото, независимо че контактния ключ не е на таблото.
Така ли трябва да бъде?
Кажете къде да търся проблема с оборотомера?
Браво колега хубава работа си свършил хубаво е че си го изкарал от гаража и си го вкарал в релси т.е. (коловози).А относно стрелката да и на моето терано е така стрелката си седи където е била до последно.А за амовете мисля че трябва да се разпъват и свиват и в двете посоки еднакво но в случай когато ги натискаш или разпъваш плавно.
Айде сега с някой и друг препинатаелен знак, ако може? Щото така написаното има поне 2 прочита, всеки с различно значение.
За амортисьорите, пак. В днешните автомобили:
1. НИКОЙ амортисьор за окачване не действа еднакво и в двете посоки, и това е съвсем нарочно.
2. НЯМА амортисьор за окачване, действащ само в една посока, и това пак е съвсем нарочно.
Приказките за двустранно и едностранно действащите амортисьори, приказвани от продавачите, са или с цел заблуда на клиента, или сами си вярват, щот някой "капацитет" им е казал. Приказките за това че газовите са двустранно действащи, пък маслените едностранно - пак така.
Само си помислете - амортисьора се сгъва от масата на автомобила, а се разгъва само от пружината му, тоест, в едната посока (разгъване) имаме точно определено усилие, зависещо САМО от пружината, а в другата посока имама усилие, можещо да достигне няколко(много) пъти това на пружината, и зависи от това колко е алтаво задкормилното устройство. При такива условия никой амортисьор с усилие еднакво и в двете посоки, както и такъв, действащ само в една посока, няма да се справи блестящо, да не кажа нещо повече.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Съжалявам. Прав си за грамотността. Терано 2 съм имал за кратко и не помня за стрелката на резервоара. А пък за Терано 1 - категорично пада. Дали фабрично е така или моите -и на двата джипа-са доработвани не зная.
Коментар