Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Постоянно ми гори предпазител.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Постоянно ми гори предпазител.

Алармата ти е моноблок ,нали ?
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      Алармата ти е моноблок ,нали ?
      Може би, не разбирам от аларми, но.....една черна кутийка към която има две букси и една по-малка черна кутийка с червена лампичка, което предполагам е шоков датчик. От самата аларма има една жичка, която отива до фабричната аларма или имубилайзер.

Майстора който гледа алармата при Андро спомена за подобно нещо което каза и Спарки
      Явно алармата е от "сложните" и са я сложили на същия бушон като фабричната, а той и се явява недостатъчен.

Коментар

Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
        = 94вт..... консумация над 10А.
        Някоя друга новост в областа на електротехниката
        Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
        ... не разбирам ...
        Идват 4 празнични дни, пък може и да дойдеш....
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          Идват 4 празнични дни, пък може и да дойдеш....[/FONT][/FONT]
          Абе дедеее днес точно за теб си мислех, хем знам че си токаджия.....пуууу

Мииии зимам едни пРъжолки, некоя биричка и ще навестя

Даже като по-компИтентен после ше обясниш къв е бил проблема

Коментар

[/FONT][/FONT]
            Защо това високомерие?
            Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
            SSang Yong Kyron 2.0xdi
            Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
              Защо това високомерие?
              Не е високомерие, яд изказан по-меко. Закона на Ом и производните му се учеха още в класовете едно време, или в малките курсове на техникумите и СПТУ (технически гимназии по ново му) и всеки "електричар" трябва да го знае дори на сън да го бутнеш, ама "демокрацията" е*а майката на образовтелната систена и на младите поколения.....
              Връщаме се на темата. Мощност във верига P=UхI, Р мощност във ватове (W), U напрежение във волтове (V), I ток в ампери (A) или 10А х 12V = 120W
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
                Предпазителя гори само когато махна плюса на акумулатора. Случва се следното: поради някаква причина махам акумулатора, след поставянето му активирам алармата, но при отключване (деактивиране) бушона вече явно е изгорял, защото не се задейства отключване. Между другото, като изгори предпазителя и лампичката на фабричния имобилайзер спира да мига.
                Голяма вероятност модула за централно и най вероятно този класическия с две релета към новата алрма няма да стане.Виж дали случайно не гори предпазителя и в следния случай-ти си вътре,вратите затворени,включваш алармата и отключваш с бутона на колата.
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                  Голяма вероятност модула за централно и най вероятно този класическия с две релета към новата алрма няма да стане.Виж дали случайно не гори предпазителя и в следния случай-ти си вътре,вратите затворени,включваш алармата и отключваш с бутона на колата.
                  Централното би трябвало да си е фабричното. Затова е и въпросната жица към него.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не е високомерие, яд изказан по-меко. Закона на Ом и производните му се учеха още в класовете едно време, или в малките курсове на техникумите и СПТУ (технически гимназии по ново му) и всеки "електричар" трябва да го знае дори на сън да го бутнеш, ама "демокрацията" е*а майката на образовтелната систена и на младите поколения.....
                    Връщаме се на темата. Мощност във верига P=UхI, Р мощност във ватове (W), U напрежение във волтове (V), I ток в ампери (A) или 10А х 12V = 120W
                    Засегнах се, защото ако знаеше какъв ми е бизнеса и с какво се заимавам от деветнадесет години, нямаше да го напишеш така. Но няма как да знаеш, така, че няма проблем. Цифрата в ника ми и друг път е подвеждала, свикнал съм.

Та по темата. Освен сбора от крушките в предния ми пост бях добавил и една машинка(неоригинална) за централно заключване, която се захранва в повечето случаи от алармата. Пика на консумация при нея е 3-4 ампера. Като добавим и 2-3 релета (знам и консумацията на бобините на релетата) в алармата ето ти десетина ампера. А машинкта я бях добавил, защото 90% от японските и корейски автомобили до 97-ма година, които нямат фабрично дистанционно за заключване, нямат машинка в шофьорската врата. За икономия. Но Сарки спомена, че този модел имат фабрично. При първоначално закачане на акумулатора, някой системи се тестват и без подаден контакт, и ако на този предпазител има такава, то консумацията се увеличава още. При нормална експлоатация след това няма проблем, защото когато колата е на контакт не се ползва аларма, а когато активираме алармата, не ползваме контакт и консумацията не е едновременно. Това разбира се е само предположения докто не се види на "живо" как е. Просто се опитах да бъда полезен.
                    Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                    SSang Yong Kyron 2.0xdi
                    Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Централното би трябвало да си е фабричното. Затова е и въпросната жица към него.
                      Тогава най-вероятно е точно това-само по жицата на новата аларма няма да стане,трябва допълн.чист релеен модул м-у новата аларма и съществуващата инсталация на центр.закл. на колата.По спомен-проблема на тези масови и класически доп.модули за центр. с две релета които се продават и свързват както обикновено след закл./откл. с допълн.монтирана аларма на самата съществуваща машинка на центр.остава минус на единия проводник и при работа със съществуващия бутон на колата при следваща команада там идва +
                      Даника

Коментар

Да късото терано, щом има централно въобще, фабрично е с 3 машинки. На двете предни врати и на багажника. Не знам на дългата база дали има машинки на задните врати.

Някои екземпляри са и с фабрична аларма, ама са по-скоро рядкост.

Както и по-горе предположих, просто има въразн консуматор на неподходящ бушон. Самата аларма със все релетата би трябвало да има мижава консумация, но като пусне всички мигачи на куп - това вече е фактор. Обикновено при закачане на акумулатора се пуска автоматично и импулс към машинките, дори не съм съвсем сигурен дали не ги заключва и веднага отключва - един вид тестване. Ако новата аларма точно в тоя момент пуска и мигачите (а не например десети от секундата по-късно), Оригиналния бушон може да се окаже слаб за всичкото това.

Моята аларма е включена не към мигачите, а към габаритите например. Просто е по-лесно така. А и по-безпроблемно - консумацията на габаритите е мижава, отделно дето ако са забравени фаровете за мъгла, те се управляват през реле от габаритите и са на отделен бушон, тъй че велика консумация няма от къде да дойде (с оригинални крушки - 30 вата общо, а аз на всичкото отгоре съм с диодни).
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Консумацията със сигурност е никаква,проблема е както каза или в слабия бушон,или че новата аларма със или без доп.релета/модул оставя постоянен(-) на машинките,но за това казах да пробва освен с акумулатора и да включи с аларма,а да изключи от ориг.бутон и обратно, да не би този проблем да се разбере по-късно в най-неподх.момент-той е независим от слабия бушон и тогава ще гори и 50а,а ако ориг.централно е с транзистори-лошо(за това в началото казах да не сменява бушона с по-голям,преди да се разбере от какво е).Иначе 5а повече за толкова време не е много..И моите винаги са били включени към габаритете.
                          Даника

Коментар

Колега,ако знаеш как действа модула за централно управление на ел.машинки ще знаеш че от двете страни на всеки мотор има постоянен или (+) или (-) и това не е проблем а така трябва да бъде.Че проблема е в машинките е ясно още от първия пост !
                            Модул за управление на централно с транзистор директно да управляват машинките не съм виждал ,може и да има !
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Това го знам,написал съм го горе.Мисълта ми беше,че точно този пост. ,,-'или,,+ ''от вграденото фабр.центр. при некорекно включване на новопоставената аларма(ако и тя има такъв външен модул,а не управлява съществуващия или е с обърнат поляритет) ефекта ще е такъв.Това веднага отпадна след като по-големия предпазител не гори и остана другото.А това го давам не за теб,а ако на някой му е интересно от любопитство-който трябва го знае,на мен тази материя не ми е интересна,а се сбутах като слагах аларма на една мазда и пак там намерих транзисторитеhttp://www.radioradar.net/radiofan/s...e_lockout.html
                              Даника

Коментар

И тъй......днес с дядо Владо установихме, че и двете аларми като са вързани на един бушон 10А при задействане на заключването съответно и нефабричната аларма, дори и 15А бушон, няма как да не гори.
                                От машинките на заключването е. Проблема е решен с едно просто мерене на ампеража по време на отключване и заключване.
                                Благодаря на всички за мненията и помощта.
                                Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X