Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса за NISSAN PATROL Y 61

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Няколко въпроса за NISSAN PATROL Y 61

Ами много си е добре, само че е за лятото и за хубави пътища, в момента Троян е на лунни пейзажи и за да стигна до нас минавам поне през един остров и няколко тротоара.
    Nissan Patrol 2008
    Mercedes c220 cdi 2006
    Mercedes cls350 cdi 2013
    Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Честито за джипката и безаварийно. Завижам благородно.
      Nissan Terrano 2.7 TDi
      ----------------------------
      Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Браво колега ...големи красавци!Честито още веднъж!Много са готини!И аз определено завиждам благородно..Моя е по стария модел от 2001..а тези са мечта.Снимай моторите да ги видим.Тройки ли са и двата?163 коня или!?Аз съм от Рибарица може да мина да ги видя някой път...ако нямаш нищо против разбира се

Коментар

Да и двата са с този мотор, следващия ще е бензинов. Черният е с чип на двигателя и тунингована генерация на 63 мм неръждаема стомана, без катализатори. Заповядай когато ти е удобно, ще се радвам да се запознаем 0882598900.
          Nissan Patrol 2008
          Mercedes c220 cdi 2006
          Mercedes cls350 cdi 2013
          Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Ще се обадя да се видим и да ми покажеш тези красавци на живо .Колко коня е с чипа и къде е слаган?Аз от известно време се замислям дали да не чипосам и моята джипка,но не знам добре ли е за мотора,вреди ли на нещо този чип или не.А съм чувал че при дизела доста добре се получава...идват му бая кончета отгоре.Това е моя тел.0887 687066 ако имаш път през Рибарица или Тетевен обади се.

Коментар

Не знам точно колко коня е след чипа, така го купих с чип. Разликата е много голяма ими много по голям въртящ момент в ниските обороти. Също така ми прови впечатление че и скоростната кутия работи но друг начин. И двата са автоматик, което ме навява на мисълтта че може и софтуера на автомата да е пипнат. Днес сменях горивни и въздушни филтри. Ударих на греда. Имат разлика и в горивните филтри.
              Nissan Patrol 2008
              Mercedes c220 cdi 2006
              Mercedes cls350 cdi 2013
              Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Здр колега честита ти нова придобивка, мн добре стоят два патрола един до друг. да те попитам ЕГР клапана да ли си заглушил и ако да, има ли няква по специална процедура от това само да затапиш клапана. Бях чел някъде че трябва да се отреголира налягането на турбината.
                поздрави
                NISSAN PATROL Y61 ZD30
                HUYNDAI GALLOPER 2 2.5td

Коментар

Здравей колега, ЕГР клапана не съм го пипал засега. Оставих турбината на същото налягане но промених цялага генерация на 63 мм и елиминирах катализаторите и задното гърне. С това се постигна по спокойна работа на мотора в ниските обороти и по добро развъртане, както и намален разход на гориво с около литър.
                  Nissan Patrol 2008
                  Mercedes c220 cdi 2006
                  Mercedes cls350 cdi 2013
                  Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Тази изпускателна генерация я има като кит или ти я правиха? помниш ли какъв диаметър е оригиналната испускателна система? и катализатора не е ли един, гърнето което е веднага след изпускателните колектори? Катализатора и аз ще го махна, но задължително и ЕГР като събера доататъчно инфо, мисля и още няколко неща да добавя към мотора : показател за турбо надува, маслен сепаратор да монтирам на линията от картерните газове, и видях че се продава кит вентилатор които се монтира върху интерколера за по добро охлаждане на постъпващия въздух и по специално при голямо натоварване и ниска скорост, смятам че ще дава резултат за по-добро горене и от там по ниски температури на изгорелите газове.

поздрави
                    NISSAN PATROL Y61 ZD30
                    HUYNDAI GALLOPER 2 2.5td

Коментар

Моят е дълга база има 2 катализатора, един веднага след турбото и втори след меката връзка, пада се под шофьорската седалка. След това е централното гърне и накрая има второ по малко гърне. Оригинално беше на 56 мм, генерацията я правиха по поръчка и смея да твърдя че е перфектна, ако искаш мога да ти пратя на лични сайта на сервиза. Аз съм с голям интеркулер който има и дроселови клапи и променен поток на въздуха, сивият патрол и с 2/3 по малък кулер и има различни пътища на въздуха както и по малък диаметър на тръбите. Има и ограничение на отвора на придния капак, този който е над кулера. На пръв поглед двата модела се различават по пластмасовите капаци на мотора, черният капак и с голимея кулер а сивият капак със зеления надпис е с малкият. Ще огледам и за маслен сепаратор, ако не се лъжа черният има, но трябва пак да проверя.
                      Nissan Patrol 2008
                      Mercedes c220 cdi 2006
                      Mercedes cls350 cdi 2013
                      Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Ясно ще проверя за втория катализатор най-вероятно и при мен го има, но не съм обърнал внимание. А за интерколера и моят е с две клапи, но незнаех че има различни модели, при положение че мотора е еднакъв и на мен този ми се струва малък а какво остава за този който ти казваш че е с 2/3 по малък от този с дроселовите клапи, пусни някоя снимка и на двата да направим разликите като имаш време. Ако можеш пусни контактите на тоя сервиз с изпускателната система. Виж на снимките какво съм намерил като допълнение към мотора мисля че ще му отразят добре тея нещица.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:$_57.jpg
Прегледи:1
Размер:27.3 КБ
ID:5621765Натиснете снимката за да я уголемите

Име:!BUve-zQBmk~$(KGrHgoOKi0EjlLmV1mnBKPBtgPcT!~~_1.jpg
Размер:29.7 КБ
ID:5621766 Поздрави
                        NISSAN PATROL Y61 ZD30
                        HUYNDAI GALLOPER 2 2.5td

Коментар

Този на снимката е малкият кулер, сивият е с такъв. Ето го на моя.
                          Не мога да кача снимките с мобилния нет, ще е довечера.
                          Nissan Patrol 2008
                          Mercedes c220 cdi 2006
                          Mercedes cls350 cdi 2013
                          Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20141110_142302.jpg
Размер:145.6 КБ
ID:5621831

Име:20141110_142225.jpg
Размер:137.1 КБ
ID:5621834

Име:20141110_142214.jpg
Размер:153.9 КБ
ID:5621837
                            Прикачени файлове
                            Nissan Patrol 2008
                            Mercedes c220 cdi 2006
                            Mercedes cls350 cdi 2013
                            Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Дам мн интересно, това чудо е доста сериозно, мотора може би е по специална серия, моят значи е с малкия кулер, но в такъв случай при теб и турбината може да е по голяма. Мн добре изглежда по този начин мотора, а със сигорност вървенето и работата на мотора ще е друго. Виждам че и горивният филтър е различен а и положението на щеката за маското е изведена напред, мн интересно до тук каквото бях чел не бях поподал на такова инф. за което благодаря. Остава въпроса как да се сдобия с такъв кулер.
                              NISSAN PATROL Y61 ZD30
                              HUYNDAI GALLOPER 2 2.5td

Коментар

Ако искаш мога да кача вина на черният и да видиш дали може да излезе нещо по него, турбините са еднакви сравних ги. Има разлика и в захващането на кулера и във въздуховодите ако искаш ще сваля капака и ще направя по детайлни снимки.
                                Nissan Patrol 2008
                                Mercedes c220 cdi 2006
                                Mercedes cls350 cdi 2013
                                Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X