Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса за NISSAN PATROL Y 61

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Няколко въпроса за NISSAN PATROL Y 61

Благодаря ти за предложението, но ми се иска да се сдобия със същия модел на Cepek, а за размера единствено ме притеснява офсета, не съм сигурен дали няма да излязат от веждите.

Поздрави
    Nissan Patrol 2008
    Mercedes c220 cdi 2006
    Mercedes cls350 cdi 2013
    Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Стандартни те джанти от 99-00 година трябва да станат,те са 16/8 ет мисля е 13.С гуми 265/75/16 става идеално.

Коментар

Благодаря за информацията колеги, вече се възползвам от нея.

Имам още един проблем който от скоро забелязах. При движение с120 км/ч за усеща лека вибрация и шум в купето, при леко ускорение или забавяне на скоростта вибрациите изчезват. Не е нещо сериозно и нетърпимо но се усеща и е дразнещо. В момента в който усетих това веднага минах всички гуми на баланс, но не се установи проблем с тях или с джантите. След което посетих реномиран сервиз за текущо обслужване ( от който съм много доволен ), и там прегледаха цялата кола и ми смениха скъсана шпилка на предна лява главина, но проблема си остана. Гумите за зимни на DUNLOP в много добро състояние и затова не смятам че проблема може да е от тях. Малко след това забелязах, че при рязко спиране се усеща много странно вибриране в предницата на колата съпроводено с трептене на волана, видимо спирачните дискове са здрави и нямат следи от износване или пукнатини. Амовете също са в безупречно състояние, проверих и всички тампони по колата и не открих проблем в тях.

Ще се радвам ако някой сподели мнение или да помогне.

Поздрави!
        Nissan Patrol 2008
        Mercedes c220 cdi 2006
        Mercedes cls350 cdi 2013
        Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Тия Патрули са си така. Оправя се като излезе от асфалта.

Прилича на криви дискове.

Коментар

Да Андро, за асфалта си прав, като излезе от него тези проблеми изчезват. Само още не съм прежалил лака, но скоро и това ще стане.

Има ли начин да се проверят дисковете?

Прави ми впечатление за трудно спиране, спирачките си работят но колата се усеща че е тежка и спира доста трудно.
            Във форума попаднах на тунинговани спирачни дискове, но бяха за други марки. Има ли такива предложения и за NISSAN ?
            Nissan Patrol 2008
            Mercedes c220 cdi 2006
            Mercedes cls350 cdi 2013
            Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Първоначално публикуван от alexander_76 Преглед на мнение
              ...Има ли начин да се проверят дисковете...
              В някои от фирмените сервизи имат машини за престъргване без да се свалят дисковете. Иначе на струг.

Коментар

При мен имам 2 дълги патрула и двата се държат по същия начин който си описал. За мен тези вибрации са крайно не приемливи и продължавам да се боря с тях. При късия вариант няма и следа от такова държание въпреки че е доста по разтракан от дългите.

Коментар

При проверка на джипа във фирмен сервиз ми казаха че всичко с ходовата част и спирачките и наред. Колата е на 100 000 км и редовно е обслужвана във фирмен сервиз, всичко по ходовата част и по спирачната система е здраво, започвам да се съмнявам, че това е проблем на модела и затова се замислям за подмяна на спирачните дискове с по сериозни тунинг версии. Засега следя форуми и фирми в Австралия, но до момента не съм попаднал все още на подходящи.

А и Явор с предния пост затвърди съмнението ми.

Поздрави!
                  Nissan Patrol 2008
                  Mercedes c220 cdi 2006
                  Mercedes cls350 cdi 2013
                  Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Първоначално публикуван от alexander_76 Преглед на мнение
                    Благодаря за информацията колеги, вече се възползвам от нея.

Имам още един проблем който от скоро забелязах. При движение с120 км/ч за усеща лека вибрация и шум в купето, при леко ускорение или забавяне на скоростта вибрациите изчезват. Не е нещо сериозно и нетърпимо но се усеща и е дразнещо. В момента в който усетих това веднага минах всички гуми на баланс, но не се установи проблем с тях или с джантите. След което посетих реномиран сервиз за текущо обслужване ( от който съм много доволен ), и там прегледаха цялата кола и ми смениха скъсана шпилка на предна лява главина, но проблема си остана. Гумите за зимни на DUNLOP в много добро състояние и затова не смятам че проблема може да е от тях. Малко след това забелязах, че при рязко спиране се усеща много странно вибриране в предницата на колата съпроводено с трептене на волана, видимо спирачните дискове са здрави и нямат следи от износване или пукнатини. Амовете също са в безупречно състояние, проверих и всички тампони по колата и не открих проблем в тях.

Ще се радвам ако някой сподели мнение или да помогне.

Поздрави!
                    Предполага се, че посочената скорост не е при включено 4х4, нали?!
                    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                    ... turn on your A/С !

Коментар

Разбира се, че не е. Досега ми се е налагало да ползвам 4х4 в редки ситуации при обилен сняг и на първата ми разходка с джипа.

Ето и малко снимки от кръщенето
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:18122011270.jpg
Прегледи:3
Размер:119.8 КБ
ID:5347267Натиснете снимката за да я уголемите

Име:18122011272.jpg
Прегледи:3
Размер:113.1 КБ
ID:5347268Натиснете снимката за да я уголемите

Име:18122011269.jpg
Прегледи:1
Размер:188.6 КБ
ID:5347269

и нали съм с джип, за по напряко през поляната към Беклемето
                      Nissan Patrol 2008
                      Mercedes c220 cdi 2006
                      Mercedes cls350 cdi 2013
                      Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Днес посетих фирмен сервиз на марката и съм много доволен от свършената работа. Смених маслото и филтъра на автоматичната скоростна кутия и веднага се усети разлика в работата на мотора (работи по-безшумно и равномерно ), и в динамиката на колата, усеща се по-добро ускорение и плавно превключване на скоростите.
                        При първоначалния оглед на автомобила в сервиза ме информираха че, NISSAN дават доживотна гаранция без обслужване на автоматична скоростна кутия ???. Това много ме учуди поради факта, че на другите автомобили с автоматични скорости, който карам се прави смяна на масло и филтър на 50 000 км (Mercedes c 220 cdi, ML 320 cdi). След коментар в сервиз на Nisan, разбрах, че има вътрешна договорка на дилърите на марката за страната, да се прави обслужване на 100 000 км на автоматичните скоростни кутии. Лично аз смятам да правя тази процедура на 50 000 км, тъй като се убедих в разликата преди и след смяната на маслото, а и сумата за услугата позволява тази интервенция на по-малък пробег.

По време на обслужването се установи скъсана връзка при един от фланците на изпускателната система. По протежение на изпускателните тръби липсва "гъвкава" връзка и се получава силно напрежение по време на работа. Въпроса ми е дали е удачно да се постави "гъвкава" връзка и ако е така, къде е най удачното място за монтажа и?
                        Nissan Patrol 2008
                        Mercedes c220 cdi 2006
                        Mercedes cls350 cdi 2013
                        Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Здравейте, колеги,
                          аз съм нов във форума (от няколко месеца карам Патрол Y61) и също имам няколко въпроса.

Единият въпрос е към Явор: откъде да намеря задните горни светлини с фасонки и крушки от снимката? (моят Патрол е преди феислифта)

Другият ми въпрос е колко големи гуми могат да се монтират, без да се модифицира окачването? По-конкретно, ако сложа гуми 265/75/16 вместо оригиналните 265/70/16, дали ще опират някъде и дали има опасност да скъсам някоя полуоска. Пилзвам си колата по предназначение, не се кара само по пътищата Промяната не изглежда сериозна, но предпочитам някой, който знае.

Благодаря предварително и се извинявам, ако някъде във форума вече е отговорено на тези въпроси, аз не можах да намеря.

Коментар

Стоповете ги поръчах тук в Бургас от колеги, доставиха ги за 10ина дена, цена по памет някъде около 100-120лв бройката.

Слагай смело колкото искаш големи гуми, до 35" няма да опират, а тези за които питаш няма въобще да се усетят.

Коментар

Много благодаря за бързия отговор

Нямаше даже да предположа, че 35-ци няма да опират. Дори и на offroad и напълно завити гуми ли не опират никъде? Има ли нужда от фланци или джанти с по-малко ЕТ?

Коментар

35 влизат ако караш само направо.С 33 и джанти с -ет не опират никъде.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X