Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса за NISSAN PATROL Y 61

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Няколко въпроса за NISSAN PATROL Y 61

Поздравления колега за новата придобивка! До колкото съм запознат единия джип е с двигател DCI тоест (комънреил), а другият e DI (помпадюза). Реално погледнато не би трябвало да има разлика в кулерите, просто на този с сивия капак кулера е облечен повече от пластмасата над него и създава усещането че е по-малък.

При мен Stabi системата нещо взе да се базика.От 1 седмица забелязвам, че като натисна копчето за да откачи щангата, то свети 1 минута и след това само се изключва. Не мога да разбера изобщо дали откача щангата или само се мъчи. Шарнете някой ред ако сте запознати с тая джаджа къде да гледам за проблеми.

Коментар

Здравей колега,
      Двигателите са еднакви и имат разлика само в кулерите и въздушните потоци, както и в горивните филтри. Стабилизиращата щанга се закача сама при скорост по висока от 20 км. Възможно е при по висока скорост и при неравности по пътя да премигне сигдалната лампа на таблото, но щангата си остава закачена. И двата джипа го правят при скорост по висока от 140 км/ч.
      Nissan Patrol 2008
      Mercedes c220 cdi 2006
      Mercedes cls350 cdi 2013
      Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Здравейте, колеги!
        Оказа се че е едното камионче е имало удар в предно ляво колело и вследствие на това имаше счупена гривна на долният лагер на шенкела. От това следваше и теч на масло от предният дифиренциал през сферата, както и вибрация при рязко спиране и неустоичива предница при скорост над 80 км/час. Реших да се правя на майстор (щото в нашето село не отбират много от такива неща, а и вече нямам доверие на прехвалените сервизи), и набързо разглобих главните и сферите. Имаше следи от корозия по сферите и реших да ги полирам и да запълня язвите с течен метал, намерих много полезни теми по въпроса във форума. Снабдих се с пълен комплект лагери и семерни, един ден работа със стругар и вече имам и необходимите дорници, както и ключ за предните главини.
        Имам въпрос относно дистанционните вложки на капачките на шенкелните лагери. Как да определя размера на необходимата вложка. Имам комплект от всички размери, но никъде не можах да намеря метод за определянето им.
        Последно редактирано от alexander_76; 04-12-14, 08:16.
        Nissan Patrol 2008
        Mercedes c220 cdi 2006
        Mercedes cls350 cdi 2013
        Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Нов проблем.
          Оказа се че леглото на единият лагер на сферата е износен елипсовидно. Мисля да опитам да го наваря, лошото е че ще е на място.
          Някой правил ли е подобна манипулация?
          Nissan Patrol 2008
          Mercedes c220 cdi 2006
          Mercedes cls350 cdi 2013
          Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Вложките са мерени според конкретния мост. Нормално не се сменят. Само лагерите се сменят. Ако има драма то на откачена кормилна щанга се пробва натягането на двата лагера. Не съм търсил колко точно е усилието за завъртане, но не трябва да е хлабаво. Леко натегнати са.

Наваряване на място!?!? А наклона????? По-добре някой друг мост. Или ..не знам. Калпаво ми се види самоделка. Разстъргване и втулка може да е по-добре.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Моста ще се сваля и ще се разпробива на координата и от там набиване и разстъргване на нова втулка. А за вложки те се налага да ги сменям защото някой тарикат в Люксембург е решил че тези вложки стоят от външната страна, намерих в мануала обяснение за регулирането. Замервания се прави и на свалена сеемерина на сферата.
              Nissan Patrol 2008
              Mercedes c220 cdi 2006
              Mercedes cls350 cdi 2013
              Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Първоначално публикуван от alexander_76 Преглед на мнение
                ....някой тарикат в Люксембург е решил че тези вложки стоят от външната страна, .......
                Аман от майстори.
                Такъв лагер виждал ли си?

Така става кога сложат вложката от горе.....или решат, че не трябва. Двата лагера трябва да са точно съосни. Не знам координата дали ще помогне.

ПП подложките определят положението на карето във височина. Да стане съосно с дифа.
                Последно редактирано от drukman; 05-12-14, 18:38.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Да, и трите (здрави гривни) които избих са точно така износени. А относно съосието си абсолютно прав. Надявам се да стане на координата, ако ли не ще ми трябва нов преден мост.
                  Nissan Patrol 2008
                  Mercedes c220 cdi 2006
                  Mercedes cls350 cdi 2013
                  Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Утре ще направя снимки на износеното легло.
                    Nissan Patrol 2008
                    Mercedes c220 cdi 2006
                    Mercedes cls350 cdi 2013
                    Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

• От: Няколко въпроса за NISSAN PATROL Y 61

Първоначално публикуван от alexander_76 Преглед на мнение
                      Да, и трите (здрави гривни) които избих са точно така износени. .....ако ли не ще ми трябва нов преден мост.
                      Аман!
                      ...'ма така волана държи посока сам. Да не е нов модел лагер?

Само кожух. Мже да се намери нещо с щети по касетата. Ако не е отваряно по главините ще стане.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Това ще е последен вариант. Лошото е че първо сглобих другата страна, и може да се наложи да поръчам нов комплект лагери и семерни.
                        А волана го държи ама като започне да сее по пътя няма удържане и спирането е уникално преживяване.
                        Nissan Patrol 2008
                        Mercedes c220 cdi 2006
                        Mercedes cls350 cdi 2013
                        Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Да раздвижа малко темата.
                          Моста се оправи с нов кожух, оказа се че е крив и дългият ръкав. От една седмица протече сферата и на другият камион. И понеже вече съм много отворен на тема преден мост поръчах лагери и семерни и за 2 часа му разказах играта. Интересното беше че половината сфера от вътрешна страна беше ръждив. Нямаше и помен от грес при карето, проблем имаше и с долният лагер на сферата. Направо се беше заварил за гривната. Снимки няма, защото цапането беше на ниво.
                          След не много чудене, реших да сменя генерацията и на сивото патролче. Утре го прибирам от сервиза и ще споделя дали има разлика от интервенцията и при този вариант на мотора.
                          Nissan Patrol 2008
                          Mercedes c220 cdi 2006
                          Mercedes cls350 cdi 2013
                          Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Днес взех колата от сервиза и определено има разлика в работата на мотора. Колата е по динамична и има по добро до ускорение. В бързината не направих добри снимки но при интерес ще се постарая.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150808_092509.jpg
Прегледи:1
Размер:93.6 КБ
ID:5675098

Име:20150808_092521.jpg
Размер:103.7 КБ
ID:5675099

Име:20150808_092530.jpg
Размер:129.5 КБ
ID:5675100

Име:20150808_092601.jpg
Размер:113.6 КБ
ID:5675101
                            Nissan Patrol 2008
                            Mercedes c220 cdi 2006
                            Mercedes cls350 cdi 2013
                            Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Къде направиха тия лъскавини? И колко струваше?

Питам, защото баш в момента ми е болна тема. Боря мойте кюнци от 2 дена.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е то пише на ауспуфа - при икстримадийжте. Вероятно Драго?
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X