Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса за NISSAN PATROL Y 61

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Няколко въпроса за NISSAN PATROL Y 61

Здравейте колеги, след дълго време прекарано в четене на на публикации, статии и ровене по форуми най-сетне се реших и аз да се присъединя към вашето общество. Много се чудих и накрая се реших да си взема NISSAN и по точно PATROL. За целта започнах да следя всички обяви за продажба на автомобили и не след дълго попаднах на машина модел Y 61 2001 год., 3 литров дизел, къса база, която ми допадна и така след седмица се запътих за Германия. При първоначалния оглед веднага харесах колата и броих съответната сума, само че за съжаление нещата не стават толкова лесно, карах си весело към полицията в Касел и не подозирах какво ме очаква. Когато служителя издаващ транзитните номера се завря под джипа и косата ми настръхна, оказа се че никъде по шасито няма сериен номер. Цялата конструкция по ходовата част беше прилежно боядисана с черна, наподобяваща гума боя, и никъде не личеше сериен номер. Започна двучасово триене на шасито с телени четки и шкурка, но никъде не се виждаше и спомен от номера на рамата. От там право в сервиз на NISSAN, и там се оказа че не знаят точно къде се намира номера, предложиха ми да набият нов номер, за целта поискаха сервизната книжка на колата и тогава установиха, че това е трети мотор на колата. С това нещата окончателно се решиха, развалихме договора, взех си парите и обратно в България, по пътя спрях в Грац, Австрия в сервиз на фирмата и за мой късмет в момента имаше Patrol от същата година оставен за обслужване. След молба към шефа на сервиза любезно се съгласиха да ни покажат къде точно се намира номера на рамата, само че и на тази кола липсваше номер по шасито. След тази случка се харесах машина в България, регистрирана и карана 2 години по нашите родни пътища, уговорих си среща и тествах колата. Решихме на следващия ден да подготвим документите и да прехвърлим колата. На следващия ден отидох при търговеца ( частно лице ) и си помислих че щом има регистрация в БГ всичко ще е наред, само че се оказа че и този автомобил е без номер, предложих на собственика да проверим номера на талона в КАТ и тогава като по чудо, всички финансови проблеми на търговеца се решиха и той с увереност ми заяви че колата вече не се продава. С тази случка доста се замислих се чудех, какви са късметлии всички собственици на Патроли по нашите родни пътища.
    Дълго време само четях и тайно завиждах на всички късметлии, докато случайно не попаднах на обява в наш сайт за търговия на автомобили, след една седмица се сдобих с мечтаната играчка NISSAN PATROL Y 61 2007 година , дълга база, дизел с автоматична скоростна кутия. Веднага се появиха няколко въпроса относно машината:
    1. Задни горни светлини. На този модел те са интегрирани в задната броня и горните светлини са само за декорация има единствено светлина за заден ход. В интернет попаднах на клипове със същите джипове на които светеха и горните и долните светлини. Тук във форума намерих статия за инсталиране на фасонки в горните светлини (оригинално в моите няма отвор), въпроса ми има ли оригинални Стопове с интегрирани светлини или е необходимо преправяне на съществуващите?
    2. Колата разполага с навигационна система но диска за навигацията е повреден (дъвкан от малко дете ), в сервиз на марката след като ми казаха че им е неудобно от цената и след молби от моя страна ми обявиха астрономическа сума за нов диск ( 1470 лв за нов диск), но ме посъветваха да потърся подобен автомобили да презапиша информацията от диска. Въпро са ми е има ли сайт за такива навигации или член на форума който да може да запише нов диск за навигацията?

Поздрави.
    Nissan Patrol 2008
    Mercedes c220 cdi 2006
    Mercedes cls350 cdi 2013
    Mercedes GL 450 cdi 2012

От: Няколко въпроса за NISSAN PATROL Y 61

Първоначално публикуван от alexander_76 Преглед на мнение
    ... само че се оказа че и този автомобил е без номер ...
    Оказа се без номер или вие не можахте да го намерите върху предния десен рог на шасито?
    Ние не сме неутрални!

Коментар

На първата кола в Германия се оказа че номера е трит с шлифовалка след ката свалихме боята по цялата греда до метал ясно си личаха следите от намесата и бледи следи от номера, на втората кола в Австрия изобщо нямаше и в сервиза изпаднаха в недоумение, а в България като чу за проверка на номера и веднага развали сделката. И трите автомобила са 2001 - 2004 година, проверявах и на рога и на гредата на рамата, имаха само номера в коша под стъклото но те не важат пред КАТ.
      Nissan Patrol 2008
      Mercedes c220 cdi 2006
      Mercedes cls350 cdi 2013
      Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Ми, нали си работят светлините в бронята?!
        Други не трябват.
        Колккото до навигацията ... в специализирания раздел на форума, вероятно има отговор.
        Имали сте къмет, макар и по "трудния начин" - за повечето от нас 2007г. е "НОВ" автомобил.
        Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
        ... turn on your A/С !

Коментар

Да светлините в бронята работят, но след последният обилен снеговалеж се появи проблем с инсталацията на задните светлини, по време на движение спря осветлението на заден десен габарит, проверих крушката но тя се оказа здрава, нямаше време и начин за проверка на инсталацията, след няколко дни се изгуби и осветлението на приборите, изубиха се и десните предни и задни габарити, миенето на предните фарове, оказа се че е изгорял бушон а в сервиз прекараха нова инсталация за десния стоп от където идваше и проблема, искам да задействам и горните задни светлини поради факта че в снежно време стоповете се покриват със сняг и е невъзможно премине светлина през тях, изпадах в проблемни ситуации и тогава намерих модели с действащи горни светлини, но за съжаление са разпространени в Русиия.
          Nissan Patrol 2008
          Mercedes c220 cdi 2006
          Mercedes cls350 cdi 2013
          Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Първоначално публикуван от alexander_76 Преглед на мнение
            1. Задни горни светлини. На този модел те са интегрирани в задната броня и горните светлини са само за декорация има единствено светлина за заден ход. В интернет попаднах на клипове със същите джипове на които светеха и горните и долните светлини. Тук във форума намерих статия за инсталиране на фасонки в горните светлини (оригинално в моите няма отвор), въпроса ми има ли оригинални Стопове с интегрирани светлини или е необходимо преправяне на съществуващите?
            Предполагам търсиш такива стопове?

По памет някъде около 100 лева ми струваха с доставка 10 дена. Имат си фасунки и крушки, но трябва да дублираш или промениш ел. инсталацията за да ги монтираш

Коментар

Да Яворе, точно такива търся, само че за по-новия модел. Разгледах твоята тема преди време и от теб разбрах че има и оригинални стопове. Ще съм ти благодарен ако можеш да ме насочиш към подходяща фирма. Между другото отдавна търся в нета такива джанти като тези на снимката, но ми излизат само в USA, случайно да можеш да ми помогнеш и в тази посока? Джипа е от твоя регион, и може да е идвал и при теб има допълнителни защити на задната броня и страничните степенки.

Поздрави
              Nissan Patrol 2008
              Mercedes c220 cdi 2006
              Mercedes cls350 cdi 2013
              Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Така ли изглеждат?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:$(KGrHqZ,!iYE6,G6Qlj3BOw5hegubg~~60_12.JPG
Прегледи:1
Размер:19.8 КБ
ID:5346713

Джантите си ги виках от USA. Ти колко цола търсиш? На по-новия патрол мисля по малко от 17 не може, но не съм сигурен.

Коментар

Да точно такива,в сегашните има интегрирани светлини само в левия стоп ( за заден ход и за мъгла ), десният е декоративен.
                  В момента е с оригинални джанти 17 и гуми 275/65R17 но по технически данни му дават съвместимост с 235/80R16 и 265/70R16. видях в сайта на фирмата че имат модели и за NISSAN, не знам само дали стават с оригиналните хъбове или е нужна някаква преработка?
                  Nissan Patrol 2008
                  Mercedes c220 cdi 2006
                  Mercedes cls350 cdi 2013
                  Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

А тук малко съвпадение с номера

А 15 24 КА
                    Последно редактирано от alexander_76; 12-02-12, 21:33. Причина: Допълнение
                    Nissan Patrol 2008
                    Mercedes c220 cdi 2006
                    Mercedes cls350 cdi 2013
                    Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Стоповете ги има тук http://www.ebay.co.uk/itm/Nissan-Pat...ht_2429wt_1187
                      даже и цената им е добра.
                      Джанти 16" с отрицателен офсет по-лесно ще се намерят, остава ти да кажеш колко широки ги искаш и коло отрицателни да са.

Коментар

Стоповете трябва да ги проверя но мисля че са същите, само секцията за мигача е по-различна.
                        Последно редактирано от alexander_76; 12-02-12, 22:14. Причина: допълнение
                        Nissan Patrol 2008
                        Mercedes c220 cdi 2006
                        Mercedes cls350 cdi 2013
                        Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Стоповете са същите, благодаря ти за линка. А за джантите не съм сигурен какъв размер да са, идеята ми е да ползвам колата предимно зимата и за лек оффроад през останалите сезони, поради тази причина е необходима и смяна на гумите с по-подходящи, лошото е че за този модел не съм попадал на снимки и информация колко отрицателни да са джантите и кой размер е най-подходящ. Ще се радвам ако можеш да ме просветлиш.

Още утре поръчвам стоповете. Надявам се да нямам проблеми с монтажа.
                          Nissan Patrol 2008
                          Mercedes c220 cdi 2006
                          Mercedes cls350 cdi 2013
                          Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07462.JPG
Прегледи:1
Размер:45.5 КБ
ID:5346883

Още на знам дали мога да качвам снимки
                            Прикачени файлове
                            Nissan Patrol 2008
                            Mercedes c220 cdi 2006
                            Mercedes cls350 cdi 2013
                            Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Предполагам 16"х8" ЕТ-20 ще са добре. Мисля че такива джанти могат да се намерят и тук в БГ. Ако не държиш да са алуминиеви мога да ти предложа метални.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X