Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса за NISSAN PATROL Y 61

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Няколко въпроса за NISSAN PATROL Y 61

Здарвей и аз имам проблем с номера на рамата немога да го намера закупих нисана от англия и се сцепих да търса но без успех ако може някой да качи снимка каде точно се намира номера на нисан патрол дълга база 1999 г.

Коментар

Здравей колега,
      номерът се намира зад предна дясна гума , набит е на шасито, има някой модели на който е набит по средата на рамата от дясната страна ( мисля че беше само на късата база ).
      Nissan Patrol 2008
      Mercedes c220 cdi 2006
      Mercedes cls350 cdi 2013
      Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

И аз имам същия проблем купих Нисана от Англия и като отидох в кат да го регистрирам и се оказа че неможем да намерим номера на рамата сега ще се наложи да го продам на части .

Коментар

Пробвахте ли да потърсите номера с "ренген"?
          Nissan Patrol 2008
          Mercedes c220 cdi 2006
          Mercedes cls350 cdi 2013
          Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

На GR номера на шасито е набит от горната страна на шасито до зад предна дясна гума (дълга база) може да се наложи разместване на гумения подкалник за да се стигне до него.
            Nissan Patrol 2008
            Mercedes c220 cdi 2006
            Mercedes cls350 cdi 2013
            Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Здравейте имам голям проблем с Нисана няма номер на рамата търсих по цялото шаси и от ляво и от дясно има само евро табела от пред при двигаетла джипа е нисан патрол Y61 дълга база десен волан имали вороятнос да няма номер на рамата казаха ми че англиски те джипове може и да нямат номер на рамата ако може някои запознат да ми каже какъв варянт имам да го регистрирам този джип в кат ми казаха като намера номара или част от него да им се обадя обаче не намерих нищо даже и 1 цивра или буква а исчистих цялото шаси седно е излязло от магазина иначе джипа работи перфекно ако немога да го регистрирам някой запознат да каже колко мога да го продам така Джипа е Нисан патрол дългата база 2.8 TD 6 6+1 места десен волан .Благодаря.

Коментар

Малко късно, но по добре от никога си купих летни гуми за "камиона" . Налага ми се да излизам в чужбина с Нисана и набързо се обзаведох с едни китайски Мишлена ( направо са си китайци - правени са там ), ама с този шантав размер 275/65/17 нямам никакъв избор.
                И както винаги когато бързаш все се обърква нещо - взе че се скъса една шпилка на предната главина. Айде в сервиз за шпилка и покрай нея и филтри и масла на мотор, раздатка и мостове, и сега все едно карам нова кола, голяма разлика от едни нови гуми и масло. Огромни благодарности на сервиза в който ми обслужиха колата ( няма да го спомена за да не наруша правилата на форума ).
                Благодаря, момчета!
                Nissan Patrol 2008
                Mercedes c220 cdi 2006
                Mercedes cls350 cdi 2013
                Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Набързо прехвърлих вашия форум .. не намерих друга подходяща тема .. ама ако има моля да бъда извинен.
                  Та въпросчето е , дали няой е виждал такова нещо - http://www.youtube.com/watch?v=MHfOtUzhASs на живо ?
                  Текстовете са на чешки ли не знам на ккаъв .. и почти нищо не разбрах , освен ТТ данните и тов ам че двигателя е на БМВ . Любопитно ми , лесно ли става присаждането , и всякакви други подробности относно смяната на сърцето.
                  Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                  За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    Тия Патрули са си така. Оправя се като излезе от асфалта.

Прилича на криви дискове.

Или луфт в шлицовата двойка на кардана.При мен точно това беше.

Коментар

Тази тема малко е позамряла, но се налага да я поизтупам малко.
                      Камиончето си върви безгрижно, обаче нещо започна да ме съмнява.
                      За много кратък период от време , около седмица, започна постепенно да губи мощността. Появиха се следи от изгорели газове около турбината, омасляване на интеркулера и въздуховодите. Като в същото време няма загуба на масло. Започна да пропушва при рязко подаване на газ и се усили липсата на мощност в ниските обороти. Последва сваляне на турбина и веднага лъсна проблема, мотора изпускаше изходящите газове между главата и колекторите. Последва сваляне шлайф на колекторите нови гарнитури на колектори и турбина, профилактика на турбината , добре че там всичко беше наред. След един ден каране, отново се появиха следи от газовете по турбината и омасляване на кулера, след пообстоен преглед излезе скъсана тръба на ЕГР-а. Последва сваляне, заваряване и от няколко дни всичко е идеално, джипа върви както никога досега. Даже замалко и колегата Райковски да го отнесе по превъзходните троянски лунни пеизажи.
                      Обаче забелязах нещо което ме притеснява. Температурата на изходящите газове е много висока , за да съм по точен варира между 250 и 300 градуса. Колкото е при турбината почти толкова е и при края на ауспуха.
                      Първоначално се колебаех между клапани и запушени катализатори, но сега съм почти сигурен че са катализаторите.

Въпросът ми е: Има ми някакъв сериозен проблем ако се отстранят катализаторите и трябва ли да се заменят с резонатори?
                      Nissan Patrol 2008
                      Mercedes c220 cdi 2006
                      Mercedes cls350 cdi 2013
                      Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

След около седмица нисанчето ще си хвърля изпускателната система. Всичко по нея е здраво, без катализатора. Ако някой проявява интерес да пише на лични. В противен случай всичко остава в сервиза.
                        Nissan Patrol 2008
                        Mercedes c220 cdi 2006
                        Mercedes cls350 cdi 2013
                        Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Катализатора е хубаво да се смени или с катализатор или с резонаторно гърне. Ако сложиш тръба, гърнето след него ще изгори много бързо.
                          Катализатора не се оставя в сервиза. Продава се. Изкупуват ги. Не знам точни цени но 200 лв и нагоре трябва да е нисанския.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Катализатора ще се продаде, иначе цялата система ще се изгради наново от неръждаема стомана 63 мм съобразена с параметрите на колата.
                            Nissan Patrol 2008
                            Mercedes c220 cdi 2006
                            Mercedes cls350 cdi 2013
                            Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

От днес джипа е с нова генерация, ще има снимки след няколко дни. Първото мнение е спокойната работа на мотора и намаления разход на гориво.
                              Nissan Patrol 2008
                              Mercedes c220 cdi 2006
                              Mercedes cls350 cdi 2013
                              Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Днес се взе решение на семейния съвет за още един истински джип в двора. Така че до няколко дни ще Патрола ще си има братче близнак.
                                Nissan Patrol 2008
                                Mercedes c220 cdi 2006
                                Mercedes cls350 cdi 2013
                                Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X