Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса за NISSAN PATROL Y 61

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Няколко въпроса за NISSAN PATROL Y 61

35 влизат ако караш само направо.С 33 и джанти с -ет не опират никъде

Коментар

Мерси

А за 32-ки трябват ли ми други джанти (или фланци), или мога да си ги монтирам с оригиналните?

Коментар

265/75/16 са си почети 32 и стават без проблеми

Коментар

Аз, оригинално съм с 275/65/17 и гумите доста малеят на колата, мисля че е някъде между 31 и 32. Определено има място за по-големи.
          Nissan Patrol 2008
          Mercedes c220 cdi 2006
          Mercedes cls350 cdi 2013
          Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Благодаря много

Коментар

Идеята за по-големи гуми започна да ме занимава все повече

Оттам изникна още един въпрос: колко трябва да бъде ЕТ-то на джантите, за да сложа гуми 285/75/16 (това е около 33", но и са по-широки от оригиналните). Или ако става дума за фланци, колко трябва да са дебели?

Коментар

Колеги аз от 4 години имам Y61 и това тресене на волана съвсем скоро го отстраниха в Гладиатор при ремонт на предният мост.
                Оказаха се счупени лагери вътре в главината от дясно.
                От друга страна трябва да се има предвид, че хъбовете на Y61 имат странният навик да клеясват и в някой случаи да се самовключват, което води до абсолютно същият резултат.

Аз лично препоръчвам почистване на хъбовете и преглед на лагерите в главините. Лагерите не са много евтини, но пък изнервящото клатене изчезва.
                One Planet, One Internet!
                We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

Първоначално публикуван от hackman Преглед на мнение
                  Колеги аз от 4 години имам Y61 и това тресене на волана съвсем скоро го отстраниха в Гладиатор при ремонт на предният мост.
                  Оказаха се счупени лагери вътре в главината от дясно.
                  От друга страна трябва да се има предвид, че хъбовете на Y61 имат странният навик да клеясват и в някой случаи да се самовключват, което води до абсолютно същият резултат.

Аз лично препоръчвам почистване на хъбовете и преглед на лагерите в главините. Лагерите не са много евтини, но пък изнервящото клатене изчезва.
                  Не е в хъбовете причината. Не случайно по някое време Нисан смениха препоръчваното масло в раздатката за Y61 от 75w90 на ATF. Оказало се, че с по-гъстото масло се получавало увличане, което водело до "несанкционирано" задействане на предния мост.

А за лагерите, по принцип не е зле понякога да се проверява за хлабини отпред.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Чавдаре, много ти благодаря за информацията.

Това с увличането не го знаех а е много полезно...
                    One Planet, One Internet!
                    We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

Здравейте,
                      Имам същият Патрол Y60 GR купен от магазина през март 2005 година. Проблема с леките вибрации при спиране се появи още на 20000 км. но бяха много слаби. Преди да изтече гаранцията около 2,5-тата година направих опит да сменя предните спирачни дискове - "гаранционно", което ми струваше 750 лв. Проблема с вибрациите беше успешно решен! Тъй като дисковете били консуматив нямало гаранция ?!?, а аз още не бях сменял накладки! Майната им, на 700-те лева! Сега обаче имам нов ПРОБЛЕМ! След смяна на предните амортисьори с Rancho, а летните гуми с Пирели при 80 км/ч изпада в резонанс и имам чувството, че ще се обърне. Със зимните гуми проблема изчезва или поне не е толова осезателен. Направо съм в шах. ПОМАГАЙТЕ, моля!

Коментар

Здравей колега.
                        Преди месец и аз смених зимните гуми с летни, гумите са стари с Дот от 2007 година и си мислех, че ще изкарат и това лято, само че не се получи. Още на връщане от гумаджията колата се тресеше и не стоеше на пътя, проверих два пъти налягането в гумите и нищо, всичко беше балансирано идеално и пак се тресеше. Още на следващия ден отново сложих зимните гуми и нещата се оправиха. Провери налягането в гумите, опитай с малко по-ниско налягане от предписаното 0.2 десети променят значително поведението по пътя.
                        Поздрави!
                        Nissan Patrol 2008
                        Mercedes c220 cdi 2006
                        Mercedes cls350 cdi 2013
                        Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Първоначално публикуван от Lucy Bike Преглед на мнение
                          ...
                          при 80 км/ч изпада в резонанс и имам чувството, че ще се обърне...
                          И друг път е ставало въпрос за това явление, което е познато като "шими". Дължи се на разбити шарнири по кормилната система, или окачването. Обяснението защо се получава с новите гуми е, че новите гуми най вероятно са различни като тегло и големина, което се оказва достатъчно да отключи проблема.

Коментар

Имах подобен проблем с НП 2001 г. Обрах луфта на кормилната кутия и всичко заспа. Кутията подозрително много прилича на тази от жигулката ми. Луфта се обира по същият начин.
                            Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                            "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Ако е удобно да попитам - харесал съм един подобен -Y61 2005-та годинка 3.0 дизеляк с автоматични скорости. Ето ги въпросчетата:

1. Като се зачетох видях, че поне на хартия (по-точно из нета) автомата е 4 скоростен - има ли 5 скоростни?
                              2. Какъв е разхода при нормално каране - градско и до 120-130км/ч. извънградско(все си мисля че тия 4 скорости много вдигат разхода)
                              3. Какви са им слабите места и за какво да се оглеждам?
                              4. Как е от гледна точка на цени за резервни части и обслужване? Малко ме стресна изказването на колегата за 700 лева дискове(на мерцедеса са 200 до 300, но може би за джип е ОК)
                              5. Какви типове блокажи са налични в този модел?
                              6. Този дето съм го харесъл няма рейлинг на покрива, а багажник си е направо задължителен. Предполагам може да се монтира допълнително - идея къде и за колко пари?

Ами за сега толкова. Благодаря предварително
                              • Toyota Hilux DLX, 05.2007 • MB E 320 CDI, 05.2007 • Mazda 3 BL 08.2011 • Punto 1,2 SPI 10.1998 •

Коментар

Ако е удобно да попитам - харесал съм един подобен -Y61 2005-та годинка 3.0 дизеляк с автоматични скорости. Ето ги въпросчетата:
                                Здравей, колега съдейки по годината на модела, става дума за фейслифта с 160 к.с. мотор. Отговорите са долу - горе такива :

1. Автомата при този модел е четири скоростен, има и пет скоростен автомат монтиран на следващия модел, но той е типтроник и лично аз смятам че не е най-добрия вариант за този джип ( на този камион само типтроник не му трябва поне не и с този двигател). Що се отнася за работата на автомата то тя е доста по-различна от автомат на МВ съдейки по подписа ти.

2. За разхода е много относително. Градско стига до 15-16 литра, извънградско 10 литра при 100 км/ч и 15 литра при над 140 км/ч. Само че зависи много от къде си го заредил дава разлика до 2 литра.

3. Оглеждай всичко. Купе и шаси за по-сериозни ръжди. За двигател само с оглед едва ли ще минеш. Скоростите лесно можеш да ги пробваш.

4. Относно обслужването - не е по скъпо от това на " MB C200T CDI 02.2003 " ако го извършваш в сервиз пиши на лични и ще ти кажа къде и колко излиза обслужването. А на мерцедеса предните дискове са по 190 лв. броя оригинални, смених ги преди две седмици, но са на половината по размер от тези на Нисана ( MB C220 CDI 2006 ).

5. За блокажите има блокажи на задния мост, зависи от модела. Ако има превключвател на конзолата пред скоростите е с вакумен блкаж, ако липсва оригинално по таблото е с LSD блокаж.

6. Багажник може лесно да се монтира на водоливниците и преди време имаше тема за продажба на багажник от Патрол виж в продава.
                                Nissan Patrol 2008
                                Mercedes c220 cdi 2006
                                Mercedes cls350 cdi 2013
                                Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X