Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вентилацията на купето на Нисан Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вентилацията на купето на Нисан Терано 2

Първоначално публикуван от nikifori Преглед на мнение
    Не може да се охлади ,не може да изсуши прозорците, купето му е като на комби със 100литра е по голямо и това ако не е слаба вентилация и климатизация (а е правено за европа) здраве му кажи. sparky май само твоето е читаво или си пристрастен.Просто това си му е слаба страна както и на Зафирата, Галаксито, някой BMV-та и др. да не изреждам.
    Колега и аз имах Терано и ми работеше много добре, за да изтуди по бърсо в купето го пусках да върти първоначално на вътрешен режим за около 10 мин. и ти гарантирам че температурата падаше като "гюле в море", от 30°С на 20°С. за около 5-6 мин. най-много 7. Зафира кара женами и там също е топ- даже има 2 филтъра (входящ филтър - охладител -изходящ филтър).
    Последно редактирано от Стачито; 30-05-11, 03:25.
    http://video.google.com/videoplay?docid=5460466258279536541&hl=en&emb=1

Върл маняк на NISSAN PATROL

Коментар

Колега при мен също няма проблем,нито зимата със запотени стъкла(вентилатора го пускам не повече от 2-ра степен),нито с охлаждането(за не повече от 10-15 минути и става студено).Моето е къса база,ако има значение.
      NISSAN Terrano II (R20) 2.7TDI '99

Коментар

[QUOTE=Стачито;1544565]Колега и аз имах Терано и ми работеше много добре, за да изтуди по бърсо в купето го пусках да върти първоначално на вътрешен режим за около 10 мин. и ти гарантирам че температурата падаше като "гюле в море", от 30°С на 20°С. за около 5-6 мин. най-много 7. Зафира кара женами и там също е топ- даже има 2 филтъра (входящ филтър - охладител -изходящ филтър).
        Колега виждам че не си карал кола с добра вентилация , защото горе посочените не са такива но както и да е.Не всички правят разлика,едно време се твърдеше и че парното на жигулата е много добро ама беше само мит.А специално Зафирата а аз съм карал много от тях това е опела с най лоша вентилация и охлаждане това се признава и от производителя.

Коментар

Намерих филтъра.... Оказа се, че е под пластмасовата кора пред предното стъкло. Вдясно до рамото на чистачката има капак с четири болта. Под него, на трудно достъпно място. Представлява две пластмасови кутийки покрити отвън с перфорирана вата, а отвътре има метална мрежа и пълнеж от малки стужки.
          Ужасих се, като видях колко е задръстен с пепел и боклуци. Подлежи на промиване и продухване.

Коментар

Сега, ако качиш и някоя снимка, цена няма да имаш.Много колеги дето си търсят филтъра, ще са ти благодарни!

Коментар

;-)))
              Лесно е - сваля се дясната чистачка - ключ 14, рамото излиза почти без усилие. Изваждат се 4 щипки / много лесно се чупят/ и се повдига кората.Мизерията, която е отдолу е невероятна, особено когато колата стои паркирана под дърво. Нужна е къса кръстата отвертка за да се работи лесно.
              Под кората има овален капак с 4 винта. Свалят се винтовете и капака са маха. Вляво ниско долу под отвора е кутията на филтъра - поставени са два малки правоъгълни филтъра един до друг. Изтупват се, изпират се или се продухват и готово... ;-)))

Коментар

Първоначално публикуван от seemann Преглед на мнение
                ;-)))
                Лесно е - сваля се дясната чистачка - ключ 14, рамото излиза почти без усилие. Изваждат се 4 щипки / много лесно се чупят/ и се повдига кората.Мизерията, която е отдолу е невероятна, особено когато колата стои паркирана под дърво. Нужна е къса кръстата отвертка за да се работи лесно.
                Под кората има овален капак с 4 винта. Свалят се винтовете и капака са маха. Вляво ниско долу под отвора е кутията на филтъра - поставени са два малки правоъгълни филтъра един до друг. Изтупват се, изпират се или се продухват и готово... ;-)))
                Мм..м да много интересно .Още днес ще пробвам дали имам такива филтри щото в купето нямам.

Коментар

За съжаление при мен рамената излязоха супер трудно. Принудих се да пригаждам разни железа за скоба. Просто не поиска по друг начин.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да оказа се че имам и аз там филтри мноооого мръсни и задръстени.Сега се надявам да си взема думите на зад за" лошата вентилация но купето".Ще потърся нови ако не ще ги чистя.

Коментар

Аз днес ревизирах климатика...вече е доста по добре, но определено има какво да се желае.След разглобавяне да се проследи цялата система защо аджеба дебита е толкова малък...
                      Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Първоначално публикуван от nikifori Преглед на мнение
                        Колега виждам че не си карал кола с добра вентилация , защото горе посочените не са такива но както и да е.Не всички правят разлика,едно време се твърдеше и че парното на жигулата е много добро ама беше само мит.А специално Зафирата а аз съм карал много от тях това е опела с най лоша вентилация и охлаждане това се признава и от производителя.
                        Колега, имаш право, аз не карам коли с добра вентилация, нее ли в отлично състоание не я карам въобще, ако се развали ми я оправят в сервиза не си троша краката да търся филтри.
                        http://video.google.com/videoplay?docid=5460466258279536541&hl=en&emb=1

Върл маняк на NISSAN PATROL

Коментар

Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнение
                          Аз днес ревизирах климатика...вече е доста по добре, но определено има какво да се желае.След разглобавяне да се проследи цялата система защо аджеба дебита е толкова малък...
                          Дебита на кое? Ако на въздуха - между всички тръби на вентилацията има дунашренови уплътнения. От там се губи част от въздуха, още повече че е почти сигурно че с времето са се спъхнали, ако не и разпаднали.

Въпреки това, аз на система със сменен филтър не намирам потока за малък. Единици са случаите, когато съм ползвал 4-та степен, а най-често ползвам 1-ва или най-много 2-ра. Това и за охлаждане и за затопляне.

Обаче, зимата почти не ползвам топлене. Установил съм че е по-добре да си карам опакован, вместо като сляза от колата да мра от студ или потен. Пускам го да грее с една идейка, колкото да отвърне въздуха вътре. Лятото климатика ползвам често, но е сравнително слаб и му трябва време за да охлади купето до някаква смисляна за климатик температура. И пак - да се използва висока степен не помага особено. По-висока степен значи по-топъл въздух на изхода. Просто толкова си може. Не мен обаче повече не ми и трябва - така отново си спестявам здравословни проблеми. Пускам го да духа предимно от централните обдухватели, и то насочен нагоре, към тавана. Трябват му 10-ина минути да поохлади - разбирай, да свали едни 7-8 градуса на външната температура.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От това, което казваш излиза, че при мен е същото и,че просто си е калпава вентилацията на тази кола...Все пак днес ще смяна филтъра на купето(за последно го сменях септември 2010), ще сваля чистчките и под тях да разгледам к'во става и да се надяваме, че ще духне една идея по-силно. Другото, което ме изненада е, че системата на климата събира 550 грама фреон, което е със 150 грама по малко от на Астрата ми...демек в Нисан нещо май не са смятали много добре как да се охлади тоя кораб. За парното зимата нямам забележки.

Коментар

Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнение
                              От това, което казваш излиза, че при мен е същото и,че просто си е калпава вентилацията на тази кола...Все пак днес ще смяна филтъра на купето(за последно го сменях септември 2010), ще сваля чистчките и под тях да разгледам к'во става и да се надяваме, че ще духне една идея по-силно. Другото, което ме изненада е, че системата на климата събира 550 грама фреон, което е със 150 грама по малко от на Астрата ми...демек в Нисан нещо май не са смятали много добре как да се охлади тоя кораб. За парното зимата нямам забележки.
                              Климата събира 750гр. фреон(толкова си пише и на табелката) и ако е всичко му е наред изкарва 3-4 градуса студ от вентилацията(друг е въпроса с нейният дебит и устройство).

Коментар

И така, днес последва смяна на филтъра(старият беше на 10000км или 9месеца и в не лошо състояние) - резулатата определено по-добро обдухване...Преглед на цялата система, уплътнения, абе всичко от-до - всичко е перфектно. Забелязах, че вентилатора има лек луфт, дали е нормално?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X