Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво счупих по ЛАНД РОВЪРА днес.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво счупих по ЛАНД РОВЪРА днес.

Колко да е болно? Да не помисли, че старата е лепена? Майтап бре. Всичко се прави на заварки. Нова тръба с по голям диаметър и поне 3 мм стена. Диаметъра в края се оправя с втулка.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

От винкело по здраво нема.
      Имам, ако решиш звънни утре един тел.

Коментар

sobax беше пуснал тук правени такива носачи за Павлов - разгледай темата.
        Плътно НЕ е по-добре от тръба
        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Поръчах две "пръчки" на Андро, но докато ги чакам заварих строшената и я монтирах. Утре ще я тествам. Снимки не правих, че да не ми се смеете какъв съм заварчик. Не съм екстремист, но се случва да разкрача окачването поне веднъж-дваж на месец, та като получа пръчките ще помисля за усилване по препоръките и ще сменя старите.

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
          sobax беше пуснал тук правени такива носачи за Павлов - разгледай темата.
          Плътно НЕ е по-добре от тръба
          Адаш, в този раздел ли да търся темата или в друг? За плътното - бързо се сетих, че е лоша идея.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=180955

Ако нямаш възможност да си ги направиш сам или с приятели, и ако карането ти не е различно от разходки сред природата - не се занимавай! Купи си нови 2ра ръка
            о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Който не гресира карета сменя кардан

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2014-11-19-1076.jpg
Прегледи:1
Размер:123.1 КБ
ID:5624037

Коментар

Е що не смениш само фланеца?

Коментар

Не само фланеца а и гнездата на кардана са разбити. Ако се вгледаш в снмката ще видиш как е лъсната капачката.

Коментар

Лошо, слагай УАЗков.

Коментар

От няколко дена съм с електромобил - вечер зареждам, през деня карам. Лошото е, че и нафта гори.
                      Бъгна се алтернатора, но как да е - нищо невиждано и нечувано след близо 20 години служба.
                      Понеже за да развия долния болт на същия трябваше да избирам дали водни съединения да разкача или корубата на въздушния филтър - избрах второто. Питанката ми е какво е това животно до филтъра и за какво служи?

Име:dinamo1.jpg
Размер:145.2 КБ
ID:5638842

На втората снимка това, дето съм го "фокусирал", влиза в корубата на филтъра

Име:dinamo2.jpg
Размер:112.2 КБ
ID:5638843

За любопитните - зад пластмасовата капачка на гърба на двудеситилетен алтернатор магнет-марели нещата изглеждат така:

Име:dinamo3.jpg
Размер:87.6 КБ
ID:5638844

Коментар

Вакуум-соленоид за управление на ЕГР-клапана.
                        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Относно алтернатора - при мен беше по същия начин издълбано от четките, но се сменя с ново и нещата заспиват. Нови четки, нов колектор, лагерчета и заспива работа. Даже вече и оборотите не играят. Преди в по високи обороти подскачаха(сигурно четките не са правили хубав контакт). Този които свалих от джипа беше с щампа декемви 2002(remanufactured in UK), а капака януари 96 (какво се води джипа по ВИН).

Ако вече не си го съживил, звънкаш на ФранзисКуп и поръчваш за A127im часите, малко с поялника и си готов за около 35лв части.(релето не е нужно цялото да го сменяш, капачетата се махат и сменяш четките) Вече зареждам с точно 14, но някъде губи маса, защото като сложа на двигателя маса вдига напрежението малко (това с всички консуматори пуснати). Сега остана да си пусна една допълнителна маса и нещата заспиват.
                          LR Discovery 300Tdi 1996
                          Subaru Outback 2.5 1998
                          Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Не го счупих аз, а то само се счупи - протече. Докато залягам под джипа да гледам да не прокапе антифриз след ремонта, то изведнъж реши да си хвърля друг тип течност-спирачна. Clutch damper STD10002l .

Име:20150205_140027.jpg
Размер:110.5 КБ
ID:5640160

Име:20150205_140003.jpg
Размер:111.6 КБ
ID:5640161

От двете снимки ясно си личи че тече от връзките. Сега ще пробвам да постегна малко, но ме съмнява да се е разхлабило. Питането ми е мога ли това нещо да го отстраня(четох в UK форуми, че при по старите-преди 95-а го няма). Питах на едно място и ми казаха 96лв цена(и никъде другаде не казаха че го имат).МотоПфое има в сайта за 53лв, но не го дава налично. От ebay ще ми излезе около 20 паунда до БГ = 50/60лв. Бих искал да споделите дали това съществува при вас?

П.П. Ако занете също така кава е стъпката на резбата и ф-то за да мога евентуално да пробвам с една тръбичка да го заместя ..?
                            Последно редактирано от bestbg; 05-02-15, 13:52.
                            LR Discovery 300Tdi 1996
                            Subaru Outback 2.5 1998
                            Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Махай го, но тръбичките не стават. Аз режа тръбата и я внаждам към правилната с едни джаджи от магазин за камионски авточасти.

Коментар

Два или три пъти съм махал този демфер и няма проблем , ползвам готови бронзови преходи от магазин за спирачни системи
                                2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                                ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X