Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов живот за Диско 300tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Болтовете бяха Corteco ако помня правилно,честно казано имаше няколко по "меки" ама се стегнаха според книгата.
    Не е важно да влагаш чувства, важното е да чувстваш влага...

Коментар

• Старите пазиш ли си? Като ги свалиш ще видиш че те са проблема....

Коментар

• Съболезнования, дай си няколко дни почивка и тогава почвай.

Коментар

• Ако ще са за 1.9 тди ползвайте ARP - цената е много неприятна , но няма един недоволен.
          https://arp-bolts.com/kits/arpkit-de...?RecordID=1187

Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
          Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

• Днес свалих главата, нищо което да се вижда с просто око. Утре ще я нося в Казанлък.Не знам какви гумички са сложили на изпускателните клапани ама 4 от 6 цилиндъра са омазани,просто не мога да повярвам.Този двигател не е работил и един час.Аз по принцип знам че каквото не си го направя сам и е издънка,ама може ли да започна да ремонтирам и глави мамка му!!

Коментар

• Глава може да няма, ама спирачки ще има!
              Прикачени файлове

Коментар

• И леки гумени галоши!
                Прикачени файлове

Коментар

• И нов читав кулер,и яко гумено каре!
                  Прикачени файлове

Коментар

• Привет
                    на колко време ( км ) сменяш гуменото каре. Аз повече от 20 000 не мога да изкарам.

Коментар

• Никога до сега не съм го сменял,ако не беше чувствителното повишение на мощността и сега нямаше да го сменя.

Коментар

• Вече навъртях 200км,честно казано очаквах повече динамика.Двигателя има много въртящ момент, може спокойно да караш на 5та със 60км/ч,даваш газ и тръгва меко без вибрации,в това отношение е добре обаче е тромав,няма пъргавина.Тази умряла турбинка тръгва да надува чак след 2000об,умряла работа.Помпата също явно е доста скопена, не пуши грам докато карам дори и при 160км/ч не пуши.Сега мисля да сложа турбина с геометрия и да върна помпата на майстора да и даде още малко гориво.Притесненията ми че двигателя е твърде силен и че ще има проблем с трансмисията за сега са неоснователни, при нормално каране може да понесе още поне 50-60 кончета.

Коментар

• Трансмисията се натоварва от въртящият момент, не от "кончета". Ровърската носи до към 600Нм.
                          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

• Първоначално публикуван от Warrer Преглед на мнение
                            Вече навъртях 200км,честно казано очаквах повече динамика.Двигателя има много въртящ момент, може спокойно да караш на 5та със 60км/ч,даваш газ и тръгва меко без вибрации,в това отношение е добре обаче е тромав,няма пъргавина.Тази умряла турбинка тръгва да надува чак след 2000об,умряла работа.Помпата също явно е доста скопена, не пуши грам докато карам дори и при 160км/ч не пуши.Сега мисля да сложа турбина с геометрия и да върна помпата на майстора да и даде още малко гориво.Притесненията ми че двигателя е твърде силен и че ще има проблем с трансмисията за сега са неоснователни, при нормално каране може да понесе още поне 50-60 кончета.
                            Потърси гарет GTB2260vklr мисля,че е от N57 мотора на бмв , лагерно е и тръгва осезателно по-рано от предходните варианти на същото турбо, обаче ще трябва и гориво. С това турбо не е проблем да се изкарат 350 коня. Ще трябва да настроиш някъде горивото и налягането на дино, за да намалиш въртящият момент в ниски обороти, че той най-много чупи карантии. Ако се докара плавна крива ще без рязко скачане на момента ще е перфектно.
                            Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                            Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

• GTB2260 VKLR се поставя само в Мерцедес V6 350 CDI . И не е от най лесните за адаптиране , захранването с масло , слива , водното охлаждане е на обща планка , управлението на VNT трябва да се конвертира с вакуум . Не , че не е невъзможно .

Коментар

• Juiced
                                Juiced коментира
                                Редактиране на коментар
                                Разбира се,че е възможно иначе нямаше да ги слагат на 1.9 тди, Но управлението е за предпочитане да е с налягане вместо с вакум. Има такива актуатори, на алфа доколкото се сещам. Оттам доста се опростяват нещата. За маслото и водата си има лек : https://www.darksidedevelopments.co....-fittings.html , не е супер евтино ,но се ядва.

• На първо време турбина от 320CDI GT2359V,утре мисля да я сложа,ще се управлява по същия начин както GT20 на оригиналния двигател,пък да видим.
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X