Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с диференциала - Freelander

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с диференциала - Freelander

Ами колега, аз нямам вътрешното убеждение, че говорим не-истини и алогизми тук, но ето виж какъв е отклика на място:
    Първоначално публикуван от Megy Преглед на мнение
    Колкото до майстора-занесах му да прочете всичките ви съвети,които сте ми дали до момента Остана доста учуден
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Ще изчакаме следващия отклик..., или нови симптоми.
      FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Първоначално публикуван от Megy Преглед на мнение
        Да,все още лекото виене от дифа се чува ,но както когато свалих кардана.
        И при мен се появи виене в началото на тази седмица - доста осезаемо. Оказа се преден висящ лагер, но имай предвид, че аз съм с кардан. Не знам доколко това би било причината при теб.

p.s. за информация на колегите - гуменият кожух се оказа съхранен, наложи се смяна само на същинския лагер. Виенето изчезна напълно.
        LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
          И при мен се появи виене в началото на тази седмица - доста осезаемо. Оказа се преден висящ лагер, но имай предвид, че аз съм с кардан. Не знам доколко това би било причината при теб.

p.s. за информация на колегите - гуменият кожух се оказа съхранен, наложи се смяна само на същинския лагер. Виенето изчезна напълно.
          Kолега дай малко повече информация как си оправи висящите лагери,че и аз имам съмнение за моя шум.Почти съм сугурен че е от там де ама незнам как да го оправя.

Коментар

Сервиз
            LZ1EMS

Коментар

Колко струваше лагера от къде го достави ,параметри на лагера и малко още подробности.

Коментар

Доставката беше грижа на сервиза (оторизиран). Цена на лагера - 24.96 лв.
                LZ1EMS

Коментар

Имам отскоро ЛР Freelander1.8.
                  Нов съм от Пловдив .
                  Имах проблем с ДИФ-А (диференциала), виеше на малка скорост преди спиране.
                  При тръгване нещо спъваше колата и нещо пукаше отзат.
                  Свалих цлия кардан и се оправи.Някой казва че може да е виско. Възможно ли е ?
                  На 150 000 км. е. Има ли добри майстори в Пловдив?
                  Благодаря.
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-04-10, 14:18.

Коментар

Айде и аз да питам тука това "виене" какво е точно ?
                    При мен се появява около 50-60 км/ч предимно по инерция, звучи като висящ лагер да е, но не е виене а по-скоро като боботене или вибрация някаква или резонас ?!? Как да го опиша по-добре ....
                    Под виене рабирам друго, не вибрация някак си..
                    Май трябва да запишем шумовете за по-ясно кое какво е!
                    VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

• До: Проблем с диференциала - Freelander

Първоначално публикуван от иван велев Преглед на мнение
                      Имам отскоро ЛР Freelander1.8.
                      Нов съм от Пловдив .
                      Имах проблем с ДИФ-А (диференциала), виеше на малка скорост преди спиране.
                      При тръгване нещо спъваше колата и нещо пукаше отзат.
                      Свалих цлия кардан и се оправи.Някой казва че може да е виско. Възможно ли е ?
                      На 150 000 км. е. Има ли добри майстори в Пловдив?
                      Благодаря.
                      При всички случаи проблема е локализиран в остта раздатъчна кутия-виско-заден диференциал. Според мен няма да е толкова лесно да се разбере в кой точно от трите компонента е. Евентуално може да се опита последователна смяна и проба... Възможно е обаче всеки един от елементите да е пострадал по малко и само в комплект да се получава тази изява. По отношение на раздатъчната кутия можеш да провериш на първо време за стружки в маслото. За Пловдив - не знам.
                      LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение
                        Айде и аз да питам тука това "виене" какво е точно ?
                        При мен се появява около 50-60 км/ч предимно по инерция, звучи като висящ лагер да е, но не е виене а по-скоро като боботене или вибрация някаква или резонас ?!? Как да го опиша по-добре ....
                        Под виене рабирам друго, не вибрация някак си..
                        Май трябва да запишем шумовете за по-ясно кое какво е!
                        Според мен отговора е долу-горе същия (виж предишния пост). Разбира се един външен оглед на ходовата част не е излишен...
                        LZ1EMS

Коментар

По подробно мога да опиша ,че първо свалихме кардана от виско муфа до диференциала и се оправи веднага ,изчезна шума ,изчезна и задържането и пропукването.Стружки имаше в диференциала,по- скоро нещо като брокат-мазно.На раздатката сменихме маслото беше без стружки ,отпред нямаше шум,шума идваше отзат.Сега колата е много икономична ,но за зимата трябва да я правя а не знам какъв е проблема .

Коментар

Възможно е раздатъчната кутия да е пощадена. Защо не монтирате друг кардан (заедно с муфата). Ако проблема персистира си за смяна на диференциал. А що се отнася до виското - тук някъде имаше опитна постановка за тестване с динамометричен ключ...
                            Последно редактирано от emanuilis; 16-04-10, 22:41.
                            LZ1EMS

Коментар

Емануилис, на външен вид всичко е ок, тампоните на висящите лагери и те. Най-много ми се ще да пробвам демпфера на виското, но не се сваля както пишеше по-напред от пенсиониран счетоводител. Така на първо четене трябва да се свали карето и да се избие висящия лагер .... Счети-то трябва да е завършил курс по механотехника
                              VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение
                                Емануилис, на външен вид всичко е ок, тампоните на висящите лагери и те. Най-много ми се ще да пробвам демпфера на виското, но не се сваля както пишеше по-напред от пенсиониран счетоводител. Така на първо четене трябва да се свали карето и да се избие висящия лагер .... Счети-то трябва да е завършил курс по механотехника
                                Аз също не бих се наел да свалям каквото и да е...
                                LZ1EMS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X