Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с диференциала - Freelander

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с диференциала - Freelander

Интересно как го е ,,развъртял" Това и при нова виско-муфа е много трудно осъществимо. Вибрациите са от мъртвата точка на двигателя при натоварване. Сега пак би ги имала, но на по-голям обратен наклон. Просто колата е по-пъргава в момента щом не я ,,тормози" задния мост. Аз не бих имал вяра на това, че виско-муфата е здрава. Провери си и маслото на раздатъчната кутия за стружки...
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Да го кажем просто колежке Меги. Не е лошо, като качвате кардана /и респективно сте ремонтирали дифа/ да проверите виското с бутане, пускане по инерция и т.н. Виж темата Проблеми с раздатка на Freelander /цитирам по памет/ на колегата priap - там е писано как може да се провери състоянието на виското. Ясно е, че дифа се е скапал, но работата е там, че той се скапва в доста случаи заради спечено виско. Сега може да сложите нов диф, да няма никакви признаци и след 5-6 хил км да се скапе пак, ако виското е спекло до някла степен. Вярно е много относително тва с виското, но просто поне направете тестовете, за да не стане да правите диф или раздатка 2 пъти, което разбира се не пожелавам на никого /на себе си най-малко/.
      http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
      http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Здравейте, интересувам се какво масло и колко като количество да сипя в диференциала на фрилендъра ми, 1.8 2000г., също и какво масло ми препоръчвате за раздатката, защото е крайно време да сменя старото и да видя каква е хавата там. Също да попитам и дали е удачно да сипя някакви добавки в маслото, например от тези руските Универсален модификатор.
        Бог обича смелите, но води разумните....

Коментар

Проблем със задния диф!

Здравейе колеги,
          ето я и мойта одисея:
          На 01,05,2009г влязох в Бг като горд собственик на
          Land Rover Freelander 2.0 d 1999г.
          с нови гуми,сменена предна раздатка, ново виско..... абе супер джип!
          Поне за мен..... нали ми е първия!!!
          .....на преглед я водих и в Moto-Pfoe абе нема грижи!!
          E смених и накладките предни и задни, маслото и ремЪците и ролките... ама това са си консумативи!!!
          и да кажа проблема!
          Когато навия пълен ми "соли" гумите!!! Не ги износва неравномерно или да ги ***** нещо..... ама ги "соли", все едно си зацепил раздатка 50:50
          и чувам едно чукане и щракане от диференциала....отзад!
          Не искам да хода в Мото Пфое пак.....помагайте моля!!!!

Горе в дясно има бутон търсене, опитайте с него, има доста информация за Freelender.
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-11-09, 10:26.

Коментар

А сигурен ли си, че са сменени раздатката и виското...???, или това са думи на продавача ?!
            FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

До: Проблем със задния диф!

Първоначално публикуван от dusyy Преглед на мнение
              Когато навия пълен ми "соли" гумите!!! Не ги износва неравномерно или да ги ***** нещо..... ама ги "соли", все едно си зацепил раздатка 50:50
              и чувам едно чукане и щракане от диференциала....отзад!
              Не искам да хода в Мото Пфое пак.....помагайте моля!!!!
              Извинявай, би ли разтълкувал първо понятието ,,соли"
              p.s. няма понятие ,,предна" и ,,задна" раздатка. Раздатъчната кутия е една и заедно с виско-муфата на кардана са основното слабо звено на Freelander 1
              LZ1EMS

Коментар

заден диферинциал за Фрийлендър

Здравейте колеги,

проблемът е следния, на брат ми са му казали че трябва да сменя
                задния диф на Фрилендъра.
                Искат му м/у 2000 и 3000$. Той живее в Монтреал, Канада.
                Като говорихме по телефона снощи стана дума че би трябвало да може да си поръча такъв на нормални цени от UK.
                Аз разгледах темата с линкове с магазини и на единия видях
                ето този http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/part_15.html.
                Обаче как да разбера дали става за неговата кола?
                Освен това нещо не мога да намеря добър вин декодер за ЛР.
                Ето му вина:SALNY22285A438252.

Съобщение от модератор:
                Моля, напишете си в профила от къде сте.
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-01-10, 20:06.

Коментар

До: заден диферинциал за Фрийлендър

Според мен прати един мейл с вина и ги питай дали имат правилния и готова работата.
                  M.P.

Коментар

Имам проблеми с диферинциала на моя Freelander ... Казаха ми ,че е балансьор на кардана , точно между двата висящи лагера. Ще може ли някой да ми каже това поправя ли се или трябва да купя цял нов диференциал ? .. Благодаря предварително !
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-01-10, 10:39.

Коментар

По добре цял нов Freelander... Правиш ли разлики между кардан и диференциал?
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от malinchyy Преглед на мнение
                        Имам проблеми с диферинциала на моя Freelander ... Казаха ми ,че е балансьор на кардана , точно между двата висящи лагера. Ще може ли някой да ми каже това поправя ли се или трябва да купя цял нов диференциал ? .. Благодаря предварително !
                        Това между двата висящи лагера на е ли т.нар. ,,виско-муфа"...
                        LZ1EMS

Коментар

Благодаря, че прочетохте за моя проблем, но от сервиза в който ходих ми казаха че е балансьор и ми казаха че ще ми струва около 400 лв. ремонта ... Знам разликата между диференциал и кардан ! Но незнам какво е това виско-муфа. Знаете ли колко струва това нещо в България, и евентуално в Англия .
                          Утре ще кача снимка и ще отбележа точно кое , така ще е най-добре.
                          Мерси за вниманието и вярвам , че има добри хора ,който ще ми помогнат!

Съобщение от модератор:
                          Моля, напишете си в профила от къде сте.
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 06-09-10, 18:04.

Коментар

Има балансьор на вискомуфата, захванат е с 3 болта към нея.

Коментар

Колега, ако колата е лично твоя ти препоръчвам да отделиш време и да се поровиш по-задълбочено в темите тук. На първо време можеш да обърнеш внимание на ето тази: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=79270
                              Късмет
                              LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от rangelpisov Преглед на мнение
                                Има балансьор на вискомуфата, захванат е с 3 болта към нея.
                                И този балансьор се продава отделно на доста достъпна цена в Англия. Ако е само това потърси чарка в Падок, island4x4 или ибей и готово. Ааа колкото до смяната искам да кажа, че аз съм суперрр на вие с ремонтите, ама то тая джаджа се вижда и наистина е с няколко болта. На канал или подемник и 90 годишен счетоводител с проблеми в зрението и артрит би трябвало да може да я смени
                                http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                                http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X