Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Defender - дискусии за модела от фенове на марката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: LR Defender - дискусии за модела от фенове на марката

Първоначално публикуван от gena Преглед на мнение
    Да се похваля и аз си взех Дифендар 90 но ще ми го докарат след около 10-15 дни и тогава се започва една...Ако някой може да помогне нещо за окачване с възможно по дълги ходове,ще съм благодарен.
    Гена, да ти е честит! Радвам се за теб! С кой двигател е?
    Аз искам да попитам моя, като е 68 к.с. има ли смисъл да правя някакви усилия да го съживявам или направо да мисля за конверсия? И с кой мотор - 200/300 tdi или Td5?
    Ако има някой линкове ще съм суперблагодарен да ги сподели. Интересува ме най вече ще се налага ли да се сменят планките носещи двигателя при евентуалната конверсия. Прави ми впечатление, че на моята 90-ка и на Диското, местата на лостовете са разменени - което значи, че не мога директно да ползвам двигател, ск.к. и раздатка от Диско и да ги присадя направо.
    "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Благодаря на всички за пожеланията и съветите,за сега знам само,че е с 2,5 мотор и бял но с кой мотор е идея нямам,абе да ви кажа не съм го виждал даже и на снимка.Аза Виктор се притеснявам да не му стана много досаден като пристигне.

Коментар

Ако питаш мен, най-добре е да му сложиш ТД5. Така или иначе, разправията няма да е малка (но в никакъв случай мисията невъзможна), по добре слагай ТД5. Много хора махат 200 и 300 тди, и ги сменят или с бензинови осмаци, или с ТД5-ца. Ако ти попадне от Дискавъри 2, още по-добре, защото там мощността без чип тунинг е по-голяма от тази при ТД5 от Дифендър(122к.с срещу 138 к.с.), заради ралика в електронния блок. Англичаните, които правят джипки "збирщайн" винаги предпочитат да насадят ТД5 от Дискавъри 2.

Коментар

А ти по принцип пипал ли си компа на твоя? Разбрах, че с някаква програмка - платена естествено можело да си препрограмираш параметрите по свой избор?
          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Мощността съм я качил с чип-тунинг от Диджитал тунинг, по-голям интеркулер и отстраняване на ЕГР-а - двете от Скорпион рейсинг.

Коментар

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
              Мощността съм я качил с чип-тунинг от Диджитал тунинг, по-голям интеркулер и отстраняване на ЕГР-а - двете от Скорпион рейсинг.
              По приблизителни сметки от 122 к.с. в момента е някаде около 185 к.с. максимална мощност.

Коментар

Ето малко инфо
                http://digitaltuning.bg/products.php при Дифендър ТД5 от 122к.с. стават 156 к.с.

Коментар

А такава е картинката при Дискавъри 2
                  http://digitaltuning.bg/products.php от 138к.с на 177

Коментар

Имаше един тунингован варянт за 300тди, който ми се струва много интересен. Обема е по-голям леко и като цяло е по-мощен. Не мога да се сетя обаче кой го предлага, май Яро беше писал някаде.

Коментар

Малко нещо не ми е ясно - каква е разликата - двигателят не е ли един и същ и тези разлики от какво се получават? От предавателните числа в скоростните кутии, касетите или има разлика в дължините на мотовилките?

Коментар

ТД5 е един и същ, но има разлика в електронният блок, а от там се командава турбината и впръскването на горивото (най-общо казано)

Коментар

Ако питаш мен, най-добре е да му сложиш ТД5. Така или иначе, разправията няма да е малка (но в никакъв случай мисията невъзможна), по добре слагай ТД5. Много хора махат 200 и 300 тди, и ги сменят или с бензинови осмаци, или с ТД5-ца. Ако ти попадне от Дискавъри 2, още по-добре, защото там мощността без чип тунинг е по-голяма от тази при ТД5 от Дифендър(122к.с срещу 138 к.с.), заради ралика в електронния блок. Англичаните, които правят джипки "збирщайн" винаги предпочитат да насадят ТД5 от Дискавъри 2.
                          Мисията невъзможна не ме притеснява.На първо място ми е окачването с по сериозни ходове,Двигателят не ме притеснява.

Коментар

ТД5 е един и същ, но има разлика в електронният блок, а от там се командава турбината и впръскването на горивото (най-общо казано)
                            Това значи, че е препрограмируем или може да се замени целия електронен блок?

Коментар

Колеги, доста четох но никъде не намерих отзиви за бензиновите мотори на Дефендъра.
                              В момента имам УАЗ. Доста съм го тунинговал. Рекаро седалки, блокажи на 2та диференциала и т.н. Но ми малко слабичък. Ровя се из нета и намирам в Италия Дефендъри на приемлива цена, но с бензинови двигатели 2000 сс 136 кс.
                              Моля ако някой има опит да ми каже.
                              LZ1AID

Коментар

Колеги Гена и Крис-Виком, май скоро ще се продава един двигател ТД5 от катастрофирало Диско 2 с тотално намачкани теникии, но без проблеми отдолу. Ще говоря с човека и ако всичко е О.К. ще Ви свържа. Ако се интересувате сериозно, пишете ми ЛС.
                                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X