Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Defender - дискусии за модела от фенове на марката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: LR Defender - дискусии за модела от фенове на марката

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
    Те снимките на новите 110-ки са хубави. Ама не мога да разбера за какво са му тези гуми, имам предвид каква ще е употребата на джипа? Как са ги навряли, и как не опират в носачите, а и с какви полуоски, и каква раздатка са. За диференциалите ме е страх да си помисля.
    Това е изпълнение в т.нар. стил Arctic Trucks. Правят се да ходят по големи снегове и ледове по полярните шапки кажи речи. Много неща по колата (не само по тези Дифендъри, има изпълнения и с Тойота, Нисан, Мицубиши и Джийп) нямат нищо общо с нищо от стандартната комплектация. При подобни проекти, дори гумите са hand-made...

Коментар

Ей тук има още снимки. Дори може да си вземете под наем. Исландска му работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
        Това е изпълнение в т.нар. стил Arctic Trucks. Правят се да ходят по големи снегове и ледове по полярните шапки кажи речи. Много неща по колата (не само по тези Дифендъри, има изпълнения и с Тойота, Нисан, Мицубиши и Джийп) нямат нищо общо с нищо от стандартната комплектация. При подобни проекти, дори гумите са hand-made...
        Така и предположих, но реших да попитам. Понеже съм преживял правенето на мойта 90-ка и знам проблемите на стандартната комплектация.

Коментар

Момчета боледуващи от LR-болестта кажете как се справяте с лошите ергономични параметри на кабината на Дифендъра? Пред 3-4 месеца с Фани пообиколихме шоурумовете в Пловдив за тест-драйв на различните марки и се качих в новия Дифендър - направи ми много лошо впечатление тясното пространство вътре. Може би просто свиквате да карате с прибрани до тялото ръце или с насинен лакът... Споделете, моля, с един пълен лаик по темата...
          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
          Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
            Момчета боледуващи от LR-болестта кажете как се справяте с лошите ергономични параметри на кабината на Дифендъра? Пред 3-4 месеца с Фани пообиколихме шоурумовете в Пловдив за тест-драйв на различните марки и се качих в новия Дифендър - направи ми много лошо впечатление тясното пространство вътре. Може би просто свиквате да карате с прибрани до тялото ръце или с насинен лакът... Споделете, моля, с един пълен лаик по темата...
            Това е точно така, ЛР Дифендър е работна машина , също е пригоден за употреба при военните. Идеята е отпред да могат да седнат трима души. Опция включва още една седалка вместо кутия за вещи. Това естествено не го прави по-удобен, но идеята е да е по-пригоден за целта, за която е създаден. И дума не може да става за сравнение с комфорта при други 4х4, но пак повтарям Дифендър е работно животно.
            Иначе се свиква и на мен отдавна не ми прави впечатление.

Коментар

Любовта е ирационално чувство. Култът към Марката - трижди!

Коментар

Това е точно така, ЛР Дифендър е работна машина , също е пригоден за употреба при военните. Идеята е отпред да могат да седнат трима души. Опция включва още една седалка вместо кутия за вещи. Това естествено не го прави по-удобен, но идеята е да е по-пригоден за целта, за която е създаден. И дума не може да става за сравнение с комфорта при други 4х4, но пак повтарям Дифендър е работно животно.
                Иначе се свиква и на мен отдавна не ми прави впечатление.
                Вики е напълно прав. Ергономията е една от най-лошите в бранша, но това е поради други постигнати цели. Коя друга къса база е 7-местна? Уаз-а го изключвам поради все пак по-дългото междуосие от 90-тката и 4-те врати. Късата база (Defender 90) пък е най-дългата къса база на Ленд Ровър в последните 50 години с разстояние между мостовете - 92.9 инча. Първите започват от междуосие = 86 инча.

А и още нещо - този дизайн при Дифендъра - внука на Сериите (Land Rover Series) е на има няма 50 години. Освен възможността да седне трети в средата, целта на изнасянето на шофьорската и пасажерската седалки плътно до вратите и много добра видимост върху колела и габарити навън. Няма друга машина (в стандартна комплектация) в която просто и лесно да видиш къде ти е колелото, просто като погледнеш навън...

Коментар

... Понеже съм преживял правенето на мойта 90-ка и знам проблемите на стандартната комплектация.
                  А не е ли време да споделиш малко опит, история и снимков материал с ентусиастите тука? Аз че ще ти се обадя, ще пием по бира и ще правя кръгче на single cab-a е ясно...

Коментар

Не бях карал Дифендър,( освен няколко кратки кръгчета) за по-дълго последните 10 години. Всъщност от 1998, когато се върнах от Африка. Сега на Събора дойдох, карах там и се върнах до София със 110-ка. На 15-тата минута се върнах в младостта си, почуствах се като у дома. Едната ръка на отворения прозорец придържа волана, другата отпусната на лоста на скоростите, леко приведен напред се наслаждавах на отличната видимост от високо. Ей, и преди го казах, кръвта вода не става. Един път хване ли те любовта към това "ръбато животно" е до гроб.
                    Та Петя, внимавай, свикнеш ли му, край, вечно си свързана с Дифендъра, става незаменим.
                    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

А не е ли време да споделиш малко опит, история и снимков материал с ентусиастите тука? Аз че ще ти се обадя, ще пием по бира и ще правя кръгче на single cab-a е ясно...
                      И че няма да е сам също е ясно
                      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                        Не бях карал Дифендър,( освен няколко кратки кръгчета) за по-дълго последните 10 години. Всъщност от 1998, когато се върнах от Африка. Сега на Събора дойдох, карах там и се върнах до София със 110-ка. На 15-тата минута се върнах в младостта си, почуствах се като у дома. Едната ръка на отворения прозорец придържа волана, другата отпусната на лоста на скоростите, леко приведен напред се наслаждавах на отличната видимост от високо. Ей, и преди го казах, кръвта вода не става. Един път хване ли те любовта към това "ръбато животно" е до гроб.
                        Та Петя, внимавай, свикнеш ли му, край, вечно си свързана с Дифендъра, става незаменим.
                        Нали?...
                        Петя, Злати е напълно прав, след моя Дифендър (110, Td5) съм карал много, много джипки. Не малко мои, не малко на приятели и някои от тях доста по-добри от Дифендъра в много отношения.

Всеки път като карам,
                        ..Едната ръка на отворения прозорец придържа волана, другата отпусната на лоста на скоростите,
                        и както се казва I am walking in my shoes...

Коментар

Вие сте абсолютни сладури!!! Обясненията ви значат ли, че Дифендър се кара само когато е топло? Да те разхлажда насрещния вятър...
                          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                          Omnia vincit amor !

Коментар

... и много добра видимост върху колела и габарити навън. Няма друга машина (в стандартна комплектация) в която просто и лесно да видиш къде ти е колелото, просто като погледнеш навън...
                            Само че, докато гледаш лявото колело, като едното нищо може да не видиш големия камък пред дясното ...

А левия лакът на отворения прозорец не е патент само на Дифендъра ...
                            Прикачени файлове
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Вие сте абсолютни сладури!!! Обясненията ви значат ли, че Дифендър се кара само когато е топло? ...
                              Не, това значи, че се кара само с любов... Шегувам се, като затвориш прозореца на шофьорската врата, лявото ти рамо се чувства малко като в претъпкан 213 преди спирката на 43-ти блок... Но...

...Дифендър се кара само когато е топло? Да те разхлажда насрещния вятър...
                              Още едно култово решение за последните 50+ години, което за съжаление бе променено с последния модел (Tdci 2.4) - жалузите под предния прозорец. За мен няма по-приятно проветрение при път (изключвам карането в прах) от това леко да си открехнеш решетката пред шофьора.
                              Последно редактирано от Yaro; 11-09-08, 00:22.

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                                Само че, докато гледаш лявото колело, като едното нищо може да не видиш големия камък пред дясното ... ...
                                Е, не търси кусури сега.. Това е ясно, идеята е, че левите колела, особено предното ги виждаш идеално.

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                                ...А левия лакът на отворения прозорец не е патент само на Дифендъра ...
                                Напълно съгласен, не твърдя... За мене левия лакът на отворения прозорец (но внимание: не когато прозореца е отворен до половина - taxi driver style и лакътя ти е на/ над равнището на ухото) е патент на свободния човек на път. А в Дифендъра понеже е тесничко, ти идва тамън...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X