Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Фрийлендър светват 3 лампи-TC,ABS,HDC.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: LEND ROVER-ABS,TC-ГРЕШКИ

Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнение
    Клапана на abs-помпата поправихте ли?
    Не братчеда, не сам на ясно с него.Малко инфо можеш ли да дадеш,Благодаря .Но грешката се зачиства за сега.…….

Коментар

• До: Проблем с Фрийлендър светват 3 лампи-TC,ABS,HDC.

Записването на грешка би следвало да значи повреда в дадена система.Това е и смисъла на онборд-диагностиката.
      След като е записана повреда в клапана на abs-а,значи първо трябва да се търси повреда там.Абс действа посредством клапани,които са в блок най-вероятно в моторния отсек.Това,че известно работи без проблем не означава че няма повреда.Помислете да сложите друг клапанен блок и ще видите дали е от него.
      В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

• До: Проблем с Фрийлендър светват 3 лампи-TC,ABS,HDC.

Записаната грешка се зачиства, но след няколко запалвания отново светват. Не знам но ми се струва че и разхода се повиши, възможно ли е?
        Иначе колата върви нормално е без ABS и TC естествено.
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 07-04-10, 19:04.

Коментар

• Проблем с трите лампи - TC, ABS, HDC

Здравейте и честита нова година на всички! Много здраве и щастие ви пожелавам!
          За съжаление при мен тя започна с проблеми.
          Имам Freelander 1.8i '98. Тези дни поради поледицата в София на тракшън-контрола и на ABS-а им се наложи да поработят малко повечко. Но всичко беше без проблем.
          На 31.12 вечерта като отивах да празнувам, минавайки с левите колела през една почти незабележима неравност по платното (даже не и дупка, а само неравност) внезапно ми светнаха трите лампи - TC, ABS и HDC, но TC и ABS системите си работеха нормално. Вечерта колата стоя няколко часа, и при тръгването лампите пак светеха, но TC и ABS работеха.
          Вчера не съм карал колата, но днес сутринта като тръгнах светеха само ABS и TC, а като стигнах скоростта при която изгасва лампата ABS изгасна и TC. Радостта ми бе кратка, още след 30-40 метра пак светнаха и трите лампи, но продължаваше да си работи ABS-а. Стигнах закъдето бях тръгнал, оставих колата загасена за около час, и при повторното тръгване, освен че светнаха лампите, вече не работят и ABS и TC. Много неприятно е така, съвсем друга става колата без тези системи.
          Дайте някакъв съвет накъде да се насоча ако мога сам нещо да проверя, или кажете при кой да отида за диагностика. Само да не е Дару Кар.

P.S. Сутринта като тръгнах ми направи впечатление, че задна лява гума ми е много мека - 0.9 атм., и веднага я напомпах на бензиностанцията. Не вярвам да съм карал повече от 10-20 км. с мека гума. Възможно ли е това да е ошашкало системата? На мен не ми се вярва. А и не се оправи след като напомпах гумите.

Коментар

• От: Проблем с Фрийлендър светват 3 лампи-TC,ABS,HDC.

Честита и на теб! И дано се разминеш сано с диагностика. Наи-вериятно се е разместил някои датчик или кабел на датчика. Аз ползвам сервиза на Остин-Ровар но за да не прозвучи като реклама ако искаш мога да ти го пратя на лични или даи телефон за контакт.

Коментар

Ами още нямам право на лични, но ако ми пратиш координатите чрез СМС ще съм ти благодарен! 088 881 88 67

Коментар

• От: До: Проблем с Фрийлендър светват 3 лампи-TC,ABS,HDC.

За много години Колеги,имах и аз тези проблеми TC,ABS,HDC,какво направих-в началото ходех на тест и ги зачистваха.След това гасях двигателя давах контакт и помпах на спирачките докато не примигаше TC-отново контакт и ОК.Така една година и после нищо не помагаше-Решението при мен,разглобих с един много прецизен майстор помпата и клапанния блок,беше пълно с мърсотия(глеч),промихме всичко,сглобихме,обезвъздушихме и сега всичко е наред.Успех, да знаете клапаните са тънка работа не за всеки *майстор*.

Коментар

Благодаря. При мен се оказа заминал преден десен датчик на ABS-а. Днес го смених и се оправи.

Коментар

Интересно при мен какво ли ще е ???? В Бургас не знам къде вече да ходя ... пак в Мото пфое трябва май.
                    Ако някой знае да казва.
                    [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Според мен 'Нова Година' 'носи' стари проблеми, които са доста добре описани във форума. Нови проблеми 'носят' новите модели на Land Rover, които за сега не се срещат във форума, може би още са гаранционни и собствениците им ги решават чрез търговците им.

Коментар

Така, след цялата разправия с моя АБС мисля че въпроса е решен и точно в тази тема ще драсна как!
                        Моя абс е WABCO, същия като този от Диско 2 с типичните проблеми с трите лампи.
                        Светването на лампите е спорадично и не е свързано с конкретна работа на абс-а при боксуване, тркшън и др.
                        Проблема идва най вече от студена спойка /прави се байпас/ или повредени ключета. Най-често е спойката. Ето как става:
                        http://www.landroverclubvi.com/abs-mod.html
                        Блока се вади лесно - отвива се тампона откъм купето и се издърпва целия /като предварително са извадени щуцерите и кабелите/.
                        Различното е, че кабела, който е в линка е жълт/зелен, а на фрилендъра е червен/черен. При мен меренето показваше 3.2, с друг мултицет 2.9 и реших, че е ок /имам впредвид да вярвате само на хубави уреди/
                        След цялата процедура се налага сериозно обезвъздушаване, защото в блока остава въздух. При мен се обезвъздуши напълно след като пуснах течност от тези по-долу:
                        Незнам защо не ми се качва изображението ?!?
                        Ако някой реши да прави тази процедура съм насреща.
                        VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Имам вЪпрос, каде точно под лоста се намират кабелите за HDC и колко са. Защото намерих два прекъснати кабела, от долу под маншона на скоростите, но не и букса. КЪде да я търся, напред към двг-то или назаде?
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 08-03-11, 07:57.

Коментар

Може ли по подробно и със снимки да обясниш. При мен светят трите лампи и ще трябва да ги гася.
                            Моля !

Коментар

Приап, виж първо каква е грешката /на диагностика/, както и дали си с Wabco.
                              Ако грешката е Shuttle valves switches съм на разположение!
                              Нещо не мога да кача снимки? Не знам защо!
                              Виж си грешката най-важното!
                              VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Първоначално публикуван от darkones Преглед на мнение
                                Имам вЪпрос, каде точно под лоста се намират кабелите за HDC и колко са. Защото намерих два прекъснати кабела, от долу под маншона на скоростите, но не и букса. КЪде да я търся, напред към двг-то или назаде?
                                Буксата е под гумата на скоростния лост.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X