Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Фрийлендър светват 3 лампи-TC,ABS,HDC.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблем с Фрийлендър светват 3 лампи-TC,ABS,HDC.

Маслото за раздатката е 75W/80 количество 1.1литра заден диференциал 80W/90 или 85W90 0,830 литра, скоростна кутия MTF94 долива се 10W40 2.0 литра.ТД4 1.6литра. Или http://www.offroad-bulgaria.com/show...25#post1443725

Коментар

Маслото за раздатката е 75W/90 количество 1.1литра.Извинявам се.

Коментар

Няма нищо, вече сложих 75W80 с добавка "Ресурс", надявам се да изкара 20-30 000 до догодина и ще го сменя пак. А някой да може ли да ми каже как се демонтира горивния филтър на TD4, опаковане с помпа в един метален кожух, на който никъде не виждам как се демонтира. Да не се окаже, че трябва да сваля мотора за да сменя филтъра. Това ми се случи с една "оборотна" Шкода Фабиа 2009 г., на която спряха да пръскат пръскалките на чистачките. Оказа се прекъснат тръбопровод , който минава през тампона на двигателя и беше скъсан точно под тампона, та се наложи разкачване на 2/3 от двигателния отсек.....

Коментар

• Колеги каде в София ремонтират тази кутия за АБС,и каква е цената горе долу за тази операзия.
          Също така възможно ли е от това че светят тези 3 лампи да не се включва задното предаване?
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 17-11-12, 16:23.

Коментар

• По време на движение ми светва жълта лампа внимание HDC

Колеги може ли някой да даде по подробна информация каква може да е причината.Колата е Land Rover Frilender 1.8 2002год.

Съобщение от модератор:
            Моля, напишете си в профила от къде сте.
            Прочетохте ли това
            ...ЦЪК
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 27-01-13, 18:03.

Коментар

• От: По време на движение ми светва жълта лампа внимание HDC

Да добавя още една случка. Сменях рейка и след това измих двигателя. След това светнаха тракшън и за наклон /без АБС/ Помислих, че съм намокрил нещо, но се оказа, че като са ми сменяли рейката са счупили едната тръбичка, от която излиза вакуумче. Явно е това, което регулира мощността при тракшън и спускане. След ремонта всичко е ок. Добре, че случайно го видях, че иначе голямо търсене по тоците щеше да падне
              VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Да споделя малко опит от днес. След ремонти по окачването и смяна на тампон на скоростна кутия и двигател в сервиза на вдигнат подемник включиха на първа, за да завърти колелата, не знам с каква цел ....... След това светнаха 3 - те лампи и не искаха да изгаснат, проверихме всички букси, откачихме акумулатора, махах бушона на АБС - а и нищо. Взех колата, защото ми трябваше и реших да пробвам пак сега пред гаража някакви варианти. При палене педала на спирачката "риташе", точно както трябва да бъде, но TC не работеше. Реших да дам няколко пъти на контакт, като същевременно помпах педала на спирачката, лампите премигнаха, но пак светнаха. При последния опит дадох на контакт, помпах докато се втвърди педала и запалих. Изгасих, дадох на контакт и ....... чудо ! Лампите изгаснаха ! Отдъхнах си тъй като нямаше никаква причина да се появи този проблем ей така от нищото. Сега всичко работи - и ABS и TC. Да го имате предвид ако ви се случи.
                2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Здравейте колеги.
                  Freelander-а ми е 2.0 TDI 99г. 98к.с.
                  Намалявах за паднал полицай съвсем нормално и светнаха само двете оранжеви лампи ТС (тракшън контрол) и наклона за спускане (наклонената кола с удивитла до нея). Благодарение на форума до момента:
                  1. Проверих буксата и кабелите под маншона на скоростния лост - НАРЕД.
                  2. Ударих датчиците на АВС с цел да не би да са излезли от шенкелите и да не чете някой - НАРЕД.
                  3. Проверих съпротивлението на датчиците на АВС от контролните им букси - всичките са в норма 1килоом - НАРЕД.
                  4. Проверих вакумните тръбички по двигателя за спукване - НАРЕД.
                  5. Почистих буксата на АВС със спрей WD40, както и всички достъпни други - НАРЕД.
                  6. Махнах акумулатора за изчистване на грешки - лампите пак си светят дори и само на контакт, както преди.
                  7. Размърдвах при работещ и неработещ двигател кабелите на датчиците на АВС за премигване или нещо по контакта им - лампите не гаснат и не премигват.
                  8. От Плевен съм и в Мотопфое вече нямали стенд и софтуер и немогат да я тестват.
                  9. Пробвах АВС-а не сработва ТС също, както и спускане по наклон - също не работи.
                  10. При контакт и запалване лампата АВС-а си угасва а само въпросните остават да светят.
                  11. Проверих и буксите на датчиците на скоростната кутия и всички други възможни букси на датчици по колата.....
                  Върви си нормално, но от време на време по светофари си дига сам оборотите и тези пусти лампи си светят.
                  Е сега вече МОЛЯ помагайте!
                  Нека някой след тест или отстраняване на подобен проблем да сподели.
                  Благодаря предварително.

Съобщение от модератор:
                  Моля, напишете си в профила от къде сте.
                  ...ЦЪК
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-08-13, 17:55.

Коментар

Провери крушките на стоп светлините отзад и стоп машинката над педала на спирачките.

Коментар

Благодаря за съвета колега.
                      1. Проверих стоп машинката - замерих я и почистих двете клеми - НАРЕД.
                      2. Проверих задните светлини......наред БЕЗ ТРЕТИ СТОП изгоряла крушка...болона е почернял и няма индикация колко вата е, но видимо по волфрамовата жичка е не по малко от 20-тина вата........Подмених я за момента с една обикновена 5вата, докато намеря подходящата (и заради теста дали е от това).
                      3. Изключих отново акумулатора след подмяната на крушката на третият стоп за евентуално изтриване на грешка...., но УВИ......
                      След подключването отново на акумулатора......... още на контакт лампите отново останаха да светят.
                      Моля за още съвети.

Коментар

Закачи на компютър като начало. От свален акумулатор грешките няма да се изчистят.
                        VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Благодаря колега.
                          Ще намеря в Плевен надежден сервиз ..... повечето отказаха, поради липса на софтуер.
                          Веднага ще пиша при промяна, резултат или евентуално отстраняване за да помогнем на други.

Коментар

Здравейте,колеги и на мен ми светнаха трите лампи ей така от нищото.Изгасих пред блока и като запалих си останаха да светят. Първо проверих датчиците, на мястото си са фриито си го карам само по асвалт "то е и без кардан".Като надигнах маншона на лоста да проверя буксата се изненадах че е с отрязани кабели, но аз го карам вече 5 години,а копчето си е било "заводско" така и не съм имал проблеми с лампите досега и не съм го натискал никога,но то не е и работело.Сега прочетох за стоповете и утре ще проверя и после на комп. да видим той какво ще покаже иначе нямам идея от какво може да е .
                            FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Днес сутринта проверих стоповете, наред са ,после направих теста с помпене на спирачката на контакт после палене и гасене и след няколко опита лампите си изгаснаха. Сега всичко си е наред .Благодаря на колегата за идеята за теста със спирачката.
                              FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Тъй като ми стана интересно ще поясня тази своя препоръка.
                                Първоначално публикуван от Sho Преглед на мнение
                                Провери крушките на стоп светлините отзад и стоп машинката над педала на спирачките.
                                На повечето автомобили електрониката на АБС следи изправноста на крушките на стоп светлините и когато и двете 'изгорят' тоест прекъснат ел. вериги системата на АБС се изключва от съображения за безопасност, защото шофьорът след вас няма да разбере, че спирате и то с АБС и вероятността от ПТП нараства и тъй като при Фрийлендър системите ABS-TC-HDC работят съгласувано вероятността да светнат и трите лампи е логична. 'Стоп машинката' над педала на спирачката е с повече от две жици, което означава, че освен да пали лампите на стоп светлините подава и сигнал на системата АБС и при дизеловите модели дори на
                                компютъра на мотора, който прави нещо с горивото, което означава, че има повече от един контакт. Понеже натискането на спирачката е доста често действие при управлението на автомобил вероятността 'стоп машинката' да се повреди или разрегулира е доста голяма и повредата й става случайно. След като подава повече от един сигнал вероятността да се изгуби само един от сигналите е голяма. Доколкото си спомням тази 'стоп машинка' се регулира като се натисне педала на спирачката и се изтегли бутончето й напред докато прещрака няколко пъти след това се отпуска педала на спирачката и той връща бутончето колкото е необходимо така, че при нормално натискане да сработят и двата контакта на 'стоп машинката' (тази регулировка я пише някъде по книгите).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X