Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Амортисьори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Скъсано окачване на Диско

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    За мерене, не съм ги мерил, че отдавна ги няма щатните амове, ама по ТТ данни те са по-къси с около 5 см, а ходът им е по-малък със 7 мм ...
    Това сигурно ли е (мерено ли е)?
    ЛР стандартно са с отлични ходове, не съм имал опит с лифт при Ленд Ровър, но всички Нисани и Тойоти, които имах до момента, при лифт окачване хода е значително по-добър от оригиналното (вярно, старо окачване).

Говоря за:
    Nissan Patrol 260, Y60
    TLC FJ80, HDJ80, RJ70, LJ70...

Коментар

На моя 260 хода на предните е 190мм. На задните 230мм. Колко е на тунинга?

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
        На моя 260 хода на предните е 190мм. На задните 230мм. Колко е на тунинга?
        По данни на производителя - 198 отпред, 241 отзад.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Айде стига бе! То верно излиза 7-8мм. Щото задния е наклонен и май хода му е колкото предния.

Коментар

Станимире, нещо май без да усетиш бая си разгънал моста. И аз съм вадил пружина, ама твойта направо виси. За ама послушай съвета на Яро, да го погледне официалния вносител, ако проблема е конструктивен, ще се реши бързо и коректно. Аз за себе си съм го решил, ще става като на Емо(Лани), с ограничителни колани и усилени бъмстопове. Между другото на мен още преди много време Голди ми обърна внимание за тия бъмстопове, ама кой да го слуша. А той ги разбира тия работи.
            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
              Айде стига бе! То верно излиза 7-8мм. Щото задния е наклонен и май хода му е колкото предния.
              Малко бъркате. Хода на амортисьора не е единствено определящ за хода въобще. Все пак амортисьора се намира навътре в рамото и ако при него хода е сантиметър, то отвън при колелото си идва точно къмто 2 инча. Хората ги смятат тия неща. Тоест за да добием 2.5 инча лифт и примерно толкова ход при колелото, не е нужно амортисьора да сгъва и разгъва 2.5 инча повече от стандартния.
              Последно редактирано от Yaro; 03-11-08, 21:51.

Коментар

Според мен проблема е по-скоро конструктивен. Факта е, че на няколко джипки тука се къса се заден десен от различни марки окачвания... Чепика убива точно в това, че долу захвата е на шпилка, а не на ухо. При голямо разгъване (както е и станало вероятно) се получава напрежение в захватите на ама, долу или горе и се къса.

Ако погледнете лифт кита на Scorpion Racing, фирма, която има значителен опит в изграждането на тунинг решения за Ленд Ровър, ще видите, че англичаните променят захвата на задните амортисьори долу - от шпилка на ухо.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                  Малко бъркате. Хода на амортисьора не е единствено определящ за хода въобще. Все пак амортисьора се намира навътре в рамото и ако при него хода е сантиметър, то отвън при колелото си идва точно къмто 2 инча. Хората ги смятат тия неща. Тоест за да добием 2.5 инча лифт и примерно толкова ход при колелото, не е нужно амортисьора да сгъва и разгъва 2.5 инча повече от стандартния.
                  Хмъъ... има резон. Колелото може да удари горе в калника? Ама нали пък има противоударен тампон?

Коментар

Проблема според мен е когато колелото е долу, тоест най-разпънато състояние...

Коментар

Хм, като гледам на снимката, ми се струва че просто се е развинтило...от вибрациите...Ако наистина се окаже така...

Коментар

Не бъркат. Когато се сравняват ходовете на различни окачвания при един автомобил най-точния параметър е хода при амортисьора. За това и на състезания (като Баха1000 клас РР) където има изискване за максимален ход правят най-елементарното измерване. Вдигат джипа с хай-лифт и мерят разстоянието от бъмпстопа до моста.

И ти си прав че реалния ход зависи и от рамото. Ама по тая логика що да правим лифтове като може и с фланци.

Коментар

Е, не ми се отварят стари дискусии... (за фланците, подложките и т.н.)

На Baja-та окачванията имат ли нещо общо с тези?

Коментар

Е, не ми се отварят стари дискусии... (за фланците, подложките и т.н.)

На Baja-та окачванията имат ли нещо общо с тези?
                            Майтап си правиш ама новия Вранглер с 2.5" подложки има по-добро пътно поведение от колкото с 2.5" Скайджакър с пружини и амортисьори.
                            Точно на тия в клас РР (Близнака дето им вика Подкован Паркетник) окачването си е същото болт-он като това което се продава по железариите.

По темата.
                            ЗАВАРЯЙ.
                            Коланите ще изядат поне още един сантиметър от хода.
                            За тоя сантиметър хората убийства правят.

Коментар

Ако това е вярно:
                              ...Нещо са сменили технологията на производство и шпилката/ухото се навинтва към ама...Така постигат по-голяма гъвкавост при производството. Правят амортисьора, а после (според търсенето?) слагат някой от вариантите за монтаж (ухо-ухо, ухо-шпилка и т.н.).
                              ..
                              плюс това което се вижда от снимката, то според мен просто се е развило(и аз лекомислено залагам бира). Логично е да следва това:

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                              ...ЗАВАРЯЙ...

Според мен, излишно дълбаем в плиткото. Нека изчакаме Станимир да качи по-хубави снимки и да каже какви точно са пораженията( напр. скъсана резба където се завива ухото ).

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                                Коланите ще изядат поне още един сантиметър от хода.
                                За тоя сантиметър хората убийства правят.

Абсолютно си прав,но като ходиш в гората на BBQ този сантиметар бая главоболия ще ти спести
                                Последно редактирано от Lazar; 04-11-08, 19:18. Причина: оправяне на цитат
                                Емил-00356 99872043-Малта
                                Defender-90

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X