Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Амортисьори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Скъсано окачване на Диско

Първоначално публикуван от clumber Преглед на мнение
    Колеги в Paddok предлагат 2инча фул кит ,предполагам че повечето сте го видели,въпроса ми е с поред вас стува ли си?Ако някои го е поръчвал моля да изкаже мнение ,аз лично съм на крачка да го взема
    Първоначално публикуван от Nightcrawler Преглед на мнение
    ......Поръчах на братовчед ми такъв кит от Падок и той успя за няколко седмици да извади пружината 2-3 пъти. Като се прибрах след разходката, му звъннах да го питам дали трябва да се стяга пружината със скоби за да се прибере. И той ми вика "Насред планината съм, извадих пружина и скъсах амортисьор"... Аз поне се бях прибрал вече у нас.
    При него се е скъсала заварката, която при мен е издържала. Заварил го е някъде ама и сега кара така. В момента му поръчвам конуси и кормилна щанга, че и нея я криви за трети път...

Ако досега някой не е разбрал, обобщавам на кратко:

Това са китове за повдигане, с цел вкарването на по-големи гуми.
    И после да си караш кротко по черния път.

Ония другите дето са предназначени да се меташ у дерето с пълна газ не са просто lift китове и струват други пари.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Eстествено, че ще се намери. Виж втората снимка ...
      Видях я, малко ме притеснява доколко ще държи във времето това решение. Това на твоята машина ли е? Имаш ли лични впечатления (ако е на твоята машина, сигурно ще имаш )

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
      ...обобщавам на кратко:
      Ония другите дето са предназначени да се меташ у дерето с пълна газ не са просто lift китове и струват други пари.
      Напълно си прав, само едно уточнение - при мен случката се случи много далеч от пълната газ у дерето... Просто понякога разликата между expedition и trial не е толкова голяма.
      A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

Видях я, малко ме притеснява доколко ще държи във времето това решение. Това на твоята машина ли е? Имаш ли лични впечатления (ако е на твоята машина, сигурно ще имаш
        Не е на моя Патрул, ама е пак на джип, дето се кара яко офроуд.
        И на състезателни машини ги слагат така.

Защо си мислиш, че конците ще са по-дълготрайни?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

..
          Напълно си прав, само едно уточнение - при мен случката се случи много далеч от пълната газ у дерето... Просто понякога разликата между expedition и trial не е толкова голяма.
          Опитите да извадя моите пружини продължават.

Ето алтернатива на конусите, плюс известно ограничение на артикулацията:

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Не е на моя Патрул, ама е пак на джип, дето се кара яко офроуд.
            И на състезателни машини ги слагат така.
            Защо си мислиш, че конците ще са по-дълготрайни?
            Малко ме притеснява комбинацията метал(ръжда)+текстил... То, както казваш, няма гаранция, че конците ще държат повече, но ако се направи с качествени материали и се поддържа, като че ли е по-сигурно. Живот и здраве, ще видим кое колко държи

Първоначално публикуван от Lazar
            Ето алтернатива на конусите, плюс известно ограничение на артикулацията:...
            Ако ролята на тази кука е да закачи пружината при обратен ход, няма ли възможност да разпъне пружината по дължина и доколко ще е здравословно това? Май бая ход ще трябва за да я разпъне, но все пак...

Коментар

Все още не знам. Поръчал съм си две, ще пробваме.

Коментар

Ето още един обект за проби

Това е Диското на братовчед ми (той не е регистриран тук) с окачване от Падок и същият проблем като моя. В момента и той си чака конусите, тъй че ще има база за сравнение.

Коментар

Ако досега някой не е разбрал, обобщавам на кратко:

Ей този е напълно прав. Не че Дискавъри неможе да стане траялна машина, но геометрията и теглото, го ограничават доста в това отношение. Както многократно е отбелязвал Яро - Диското си е експедиционен джип.

.................... Просто понякога разликата между expedition и trial не е толкова голяма.
                  Ама и този е много прав. То понякога разликата е с обратен знак.

Опитите да извадя моите пружини продължават............

]
                  Повярвай ми не е толкова трудно. Виж колегата, цитиран по-горе 3 пъти ги вади и криви кормилна щанга /като тебе/. Ама то това си е от темперамента.
                  Според мен проблемът е заложен в размера на лифтовите пружини. Когато сменях моите, ги сравних със старите - еднакви като височина. И от там мисля идва ваденето. Ако бяха по-високи и по-малко дюти, нямаше да го има този проблем. Но нека кажат по-компетентните.
                  За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Все още не знам. Поръчал съм си две, ще пробваме.
                    Откъде ? Готови ли се продават или някой ги прави ?

Коментар

• До: Скъсано окачване на Диско

Щангите ги кривих 2 пъти и то по време на скара-бира разходки, тъй че

Като дойдат ония закачалки от снимките, ще ти ги дам да тестваш. Аз досега пружини не съм изваждал и май няма да ми трябват.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                        Откъде ? Готови ли се продават или някой ги прави ?
                        От тия:

http://www.gwynlewis4x4.co.uk/index.html

Коментар

Ето и развитието по темата...
                          Като се прибрах, се чух с куриера и той ме зарадва с тези два кашона

Не знам защо, в първия намерих този лист (това дали са шестици или девятки, идея си нямам )

Една малка защита... Ама това вярно било от дебело желязо

Удължени тампони:

Разни пластини за пружините (HD):

И прословутите конуси Това за задните пружини си е жива тръба, ама ще видим каква работа върши.

Накрая едно леко допълненийце, което смятах да слагам още в началото, ама нещо стана недоразумение и го слагам чак сега:

Общо взето, почти всички тези неща трябваше да се предвидят още с подмяната на окачването, ама човек нали се учи като сам се опари... Утре трябва да разбера кога ще има ам и, живот и здраве, другата събота пак се вади инструмента и се почва
                          Не съм се отказал от коланите, но тях ще ги мъдря и правя напролет, че се събраха много неща, а пък аз съм си "уличен майстор" и в това време не ми се лежи под машината.

Лека-полека започвам да запълвам списъка от Definitive guide-а...

Коментар

Тръбата е за предните амове.
                            Емил-00356 99872043-Малта
                            Defender-90

Коментар

Първоначално публикуван от Lany Преглед на мнение
                              Тръбата е за предните амове.
                              Абсолютно вярно, аз съм блял някъде докато съм разглеждал...

Коментар

Давай, Станимире. Монтирай и пускай снимки, че горя от любопитство.
                                Спам-от 24 до 28 декември съм в Гурково, да спретенм за ден нещо с теб и твоя джип? Че аз ще съм с леката кола, но може да си делнем горивото и да се разходим снежно в Средна гора или Стара планина.
                                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X