Преди месец, пътувайки по стария път от Хасково към Къджали, малко след Долно войводино, на един плавен ляв завой, който познавам добре, влязох с около 90 км/час. За моя изненада в началото на завоя се беше появила огромна дупка (месец преди това я нямаше). Просто трябваше да "прелетя" през нея... Тук започна лошото, джипката тръна първо на ляво, после на дясно, после пак на ляво... Успях да я "вкарам в пътя" с цената на студена струйка пот по гърба ми. За пореден път си спомних максимата, че не е добър шофьор, този който успява да се справи със ситуацията, а този, който не попада в такава. Причината за "откаченото поведение" на джипката се оказа два скъсани задни амортисьора. Амортисьорите ги купих от Мото Фое в края на миналата година...

Тук е мястото да благодаря на Руси Русев и навигатора му. Обадих му се по телефона с молба спешно да помогне да си намеря амортисьори. Отговори ми: "Само намери начин, да стигнеш до Пловдив." След няколко часа (беше невъзможно да се движа с повече от 30 км/час, колата се клатеше постоянно, а от време на време изпадаше в резонанс и ставаше неуправляема) ме посрещнаха в Пловдив и ми смениха амортисьорите с Old Man Emu. За разликата във "возията" и поведението на джипката извън пътя, с тези амортисьори, няма смисъл да обяснявам.
П.П. Въпреки по-дългия ход на новите амортисьори, замислям се дали да не привържа задния мост с колани към рамата...

Тук е мястото да благодаря на Руси Русев и навигатора му. Обадих му се по телефона с молба спешно да помогне да си намеря амортисьори. Отговори ми: "Само намери начин, да стигнеш до Пловдив." След няколко часа (беше невъзможно да се движа с повече от 30 км/час, колата се клатеше постоянно, а от време на време изпадаше в резонанс и ставаше неуправляема) ме посрещнаха в Пловдив и ми смениха амортисьорите с Old Man Emu. За разликата във "возията" и поведението на джипката извън пътя, с тези амортисьори, няма смисъл да обяснявам.
П.П. Въпреки по-дългия ход на новите амортисьори, замислям се дали да не привържа задния мост с колани към рамата...
Коментар