Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Амортисьори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Амортисьори

Преди месец, пътувайки по стария път от Хасково към Къджали, малко след Долно войводино, на един плавен ляв завой, който познавам добре, влязох с около 90 км/час. За моя изненада в началото на завоя се беше появила огромна дупка (месец преди това я нямаше). Просто трябваше да "прелетя" през нея... Тук започна лошото, джипката тръна първо на ляво, после на дясно, после пак на ляво... Успях да я "вкарам в пътя" с цената на студена струйка пот по гърба ми. За пореден път си спомних максимата, че не е добър шофьор, този който успява да се справи със ситуацията, а този, който не попада в такава. Причината за "откаченото поведение" на джипката се оказа два скъсани задни амортисьора. Амортисьорите ги купих от Мото Фое в края на миналата година...

Тук е мястото да благодаря на Руси Русев и навигатора му. Обадих му се по телефона с молба спешно да помогне да си намеря амортисьори. Отговори ми: "Само намери начин, да стигнеш до Пловдив." След няколко часа (беше невъзможно да се движа с повече от 30 км/час, колата се клатеше постоянно, а от време на време изпадаше в резонанс и ставаше неуправляема) ме посрещнаха в Пловдив и ми смениха амортисьорите с Old Man Emu. За разликата във "возията" и поведението на джипката извън пътя, с тези амортисьори, няма смисъл да обяснявам.

П.П. Въпреки по-дългия ход на новите амортисьори, замислям се дали да не привържа задния мост с колани към рамата...
    Последно редактирано от giorgio; 25-09-07, 12:08.
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

До: Амортисьори

Купил си ги от МФ,а къде си ги монтирал?
    M.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
      Купил си ги от МФ,а къде си ги монтирал?
      У дома!
      Сам си ги монтирах, става по-бързо, вероятно по-добре и не на последно място - по-евтино. Ако питаш, дали съм правил рекламация, още не съм, чудя се дали има смисъл. Преди няколко години направих рекламация на газови амортисьори Монро (на лек автомобил бяха, не на джип), които не издържаха и 3 месеца (пръснат клапан), отговорът им беше, че съм минал много бързо през някоя дупка и т.н., с две думи, не я признаха...

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
        ...След няколко часа (беше невъзможно да се движа с повече от 30 км/час, колата се клатеше постоянно, а от време на време изпадаше в резонанс и ставаше неуправляема) ме посрещнаха в Пловдив и ми смениха амортисьорите с Old Man Emu. За разликата във "возията" и поведението на джипката извън пътя, с тези амортисьори, няма смисъл да обяснявам.

П.П. Въпреки по-дългия ход на новите амортисьори, замислям се дали да не привържа задния мост с колани към рамата...
        OME-то е за по-спортно каране и там особен ход няма (мое мнение). Като сложиш и колани на задния мост, съвсем ще убиеш хода (ЛР си има много добър ход по принцип) и ще стане като табуретка.

Коментар

Ужас Или е било наистина голям трап или амовете са били дефектни... Защото на външен вид изглеждат като моите - оригиналните от 1994г.
          Провери ли състоянието на щангите на мост? Втулки, тампони....заварки.. Дано там да няма поражения.

За МотоПф няма да казвам нищо..

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio
            Причината за "откаченото поведение" на джипката се оказа два скъсани задни амортисьора. Амортисьорите ги купих от Мото Фое в края на миналата година...
            Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
            Ужас Или е било наистина голям трап или амовете са били дефектни... Защото на външен вид изглеждат като моите - оригиналните от 1994г. ... За МотоПф няма да казвам нищо...
            Не, че защитавам мото-пфое, но подновяването на едно окачване далеч не е само смяна на амортисьори! Ако пружините са стари, те не държат нищо и всичко го отнася амортисьора. Lazar-е, добре е да огледаш и ти какво е при теб отдолу. Ам-ове от 1994г. са най-вероятно "less than great".

Коментар

Яро, пружините ми изглеждат добре, в смисъл не се забелязва умора, или омекване. Въпреки това, обмислям да ги заменя с нови, с по-дългичък ход, въпрос на време, най-вече по финансови причини.

П.П. Разходх се до джипката, за да измеря височината от земята до калника:
              заден калник - 0.83 м
              преден калник - 0.84 м

Коментар

Giorgio, сега виждам че си от Бургас От тамошното(ако има) МПф ли си купувал амовете и съединителя?

Коментар

Точно от тукашното МФ, при това са ми познати почти всички, включително и шефа на филиала, а отгоре на всичко са ми клиенти (аз им монтирах вратите на халето и бариерата на входа, а сега им ги поддържам)...

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение

П.П. Разходх се до джипката, за да измеря височината от земята до калника:
                    заден калник - 0.83 м
                    преден калник - 0.84 м
                    Ха и аз търчах до гаража да меря заден калник-83,5см. преден калник-84см.мислих че, нещо не е наред като я взех.А гумите са напомпани 2,5at.а стоят все едно са меки по ръководството ги дават-2,3at.Вие на какво налягане ги карате.
                    Land Rover Discovery:
                    - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                    Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Карам с налягане в гумите 2.5 атм (тия с които съм в момента са доста "меки" като материал, та за това с малко по-големичко налягане), а между другото винаги ги подбирам така, че километража да ми показва действителната скорост, да взема да отскоча да погледна размера им... като дойде време да си купувам гуми, все ги смятам, а после забравям.

П.П. Оказаха се "HANKOOK" - някаква корейска измишльотина, 245/70/R16

Коментар

Аз карам на 2-2.2, ще ида да премеря и височината, макар и с 32" да трябва да е повечко от ващо. скъсаните амове не говорят добре за пружините, но най-сигурно е, че са чао, ако при по-големи полегнали полицаи или дупки се усеща удър на тампони.

Коментар

Що се занимавате с глупости? Когато това е очевиден брак.
                          Там просто няма заварки. Все едно кой го е произвел - това е буклук.
                          По обичайният си начин да кажат - ми няма проблем - ще ги сменим.
                          Заведи дело, имаш право у нас, по мястото на събитието. Експертизата ще е в твоя полза, и съдията ще присъди в твоя полза.
                          Аз отговарям за експертизата.

Коментар

Попитах къде защото може да си направил грешка при монтажа на най-долната шайба,която трябва да е обърната с изпъкналото нагоре, а не както изглежда да затваря тампона.Имах същия проблем със смяна в друг сервиз и след като скъсах 3 реших да ги сменя в Дару и там ме светнаха.При обратен монтаж се получава удар желязо в желязо при който резултата е подобен на твоя.
                            Поздрави
                            M.P.

Коментар

С чисто срязване на трите точки?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X