Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Амортисьори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Скъсано окачване на Диско

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
    Ей за тия чашки става въпрос...
    .... ей ги на оргинално все още
    Прикачени файлове
    Land Rover Discovery:
    - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
    Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от 5-ракиев Преглед на мнение
      Ха, обаче шайбите отдолу са конусовидни, обърнати, а съм виждал с плоски такива!

Първоначално публикуван от Lany Преглед на мнение
      ...не ми изглежда нормално-такъв луфт,между тампона и тялото на ама.
      Преди малко проверих това на моите. Тялото на ама е плътно долу, до тампона, като на снимките на Петракиев. Доколкото си спомням по същия начин са монтирани и на Цецо.
      Май наистина не е нормално...

П.П.
      А сега иди обеснявай, че...
      Последно редактирано от Lazar; 03-11-08, 16:45. Причина: допълнение

Коментар

Аз не виждам причина проблема да е в окончанието на амортисьора. Дали тялото опира (свършва) долу до тампона или не, каква е разликата?

Коментар

По принцип, много пъти съм обсъждал с Емо (Lany) особенотите при лифт окачване, при Ленд Ровър и ето какво споделя той, на база челен опит:

При 2" лифт задължително:
          - конуси
          - двоен бъмп стоп
          - колани, които да пазят амортисьора
          - кардан с променен ъгъл на 30 градуса
          - удължени спирачни маркучи

После идва ред на разните му там гардове и усилени щанги,които лесно могат да се направят в БГ.

Прилагам и малко снимки от него:

Коментар

Може би ги правят стандартен размер. После по този начин ги удължават. Кеф ти по дълъг, кеф ти по къс.

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
              ... Може би ги правят стандартен размер. После по този начин ги удължават. Кеф ти по дълъг, кеф ти по къс.
              То ако беше така, напрактика щеше да има един амортисьор без значение от марка, дължини, ход, тегла, прочие...

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                То ако беше така, напрактика щеше да има един амортисьор без значение от марка, дължини, ход, тегла, прочие...
                А какъв е проблема по този начин да го удължът? Ако го направят по голям, съответно ще има и по голям ход. При по голям ход излиза пружината.

Коментар

Първоначално публикуван от 5-ракиев Преглед на мнение
                  Най-накрая правилно монтирани шайби.

А какъв е проблема по този начин да го удължът? Ако го направят по голям, съответно ще има и по голям ход. При по голям ход излиза пружината.
                  Проблема е че като удължаваш "разгънат", удължаваш и "згънат", па хода същия.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение

Проблема е че като удължаваш "разгънат", удължаваш и "згънат", па хода същия.
                    Едва ли е със същия ход като стандартния. Лифта май е 2,5". Въпросното дистанциране ми се вижда наполовина.

Коментар

Значи, белята стана в горния край на ама. Снимките са правени с телефон, защото батерията на апарата вече беше паднала.
                      На пипане и оглеждане не се вижда нищо счупено. За съжаление преди събота няма да мога да сваля ама и да го разгледам по-подробно.

A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

Станимире,

Обади се направо на Пламен Петров, който е вносител и представител на TrailMaster за България. Телефона му 0 8 7 8 4 5 6 6 9 0. Ако наистина проблема е в амортисьора, проблеми с гаранцията няма да имаш, уверявам те.

Коментар

Заварява се и става по здраво от оригиналния захват.

Коментар

Едва ли е със същия ход като стандартния. Лифта май е 2,5". Въпросното дистанциране ми се вижда наполовина.
                            Ми някой да ги премери.
                            Аз (много лекомислено) слагам бира че заводския амортисьор е с по-голям ход.
                            Максималното увеличение на хода при амортисьора е с половината от лифта и на практика при готовите китове е равносилно на шестица от ТОТОто.

Заварява се и става по здраво от оригиналния захват.
                            И аз бих го заварил.

По лошо е ако се измъкне стеблото. И това ми се е случвало. И като гаранцията е зад голямата вода - ходи се оправяй. С ТМ поне е лесно. Ей къде е София.
                            Последно редактирано от kinex; 03-11-08, 18:54.

Коментар

Ми някой да ги премери.
                              Аз (много лекомислено) слагам бира че заводския амортисьор е с по-голям ход. ...
                              За мерене, не съм ги мерил, че отдавна ги няма щатните амове, ама по ТТ данни те са по-къси с около 5 см, а ходът им е по-малък със 7 мм ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

...
                                Максималното увеличение на хода при амортисьора е с половината от лифта...
                                Ами то ама като е по дълъг с колкото е лифта май се получава точно така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X