Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Амортисьори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Скъсано окачване на Диско

Днес извършихме програма "минимум"... Тоест, успях да монтирам само новия ам и конусите. Хубавото беше поне, че намерих много разбран човек със сервиз и си работих като бял човек - с подемник и всичко останало

Ето и първия конус, сложен на мястото си:

Пружината с конуса:

Гаден момент се оказа монтирането на първия конус. Гайката, която беше в комплекта, по никакъв начин не можеше да влезе където и е мястото... Наложи се да ходя да купувам гайки, но от лявата страна гайката си се намести спокойно.

Оригиналната гайка и купената + мястото, където трябва да се навре пущината:

Направих плах опит да сложа и удължените тампони, но се оказа, че трябва да се прави метална планка, която да държи новия тампон.

Другото, което не успях да направя, беше да сложа полиуретановите тампони на амовете... На книжка е написано много лесно, обаче горните тампони по никакъв начин не можаха да влязат в ухото на ама. Слагахме ги на менгеме, мазахме с грес, влизат донякъде и в момента в който се отпуснат челюстите на менгемето, тампоните си излизат мазно навън...
    Поради тази причина се отказах да слагам полиуретанови тампони в долния край на ама, а за другите не остана време.

Убедих се нагледно в нуждата от колани за мостовете, само се чудя какъв е най-добрия начин да се определи дължината на коланите - дали да се вдига за гредите и за моста и после да се отпуска моста от единия край за да се определи къде трябва да се намеси колана, или да се кара на някоя поляна да се изкълчи моста и така? На мен като че ли първия вариант ми е по-разумен. Склонен съм и да си взема готови колани, обаче дали стандартните дължини вършат работа на всички машини, или е по-добре да се мери на място?
    A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

• Скъса ми се болта на амортисьора

Днес като се опитах да развия гайката на задния амортисьор на моето Диско се скъса резбата на шпилката, а се оказа че тя върви с цялата планка и я имат само на едно място втора употреба .
      Лепнах шпилката с течен метал овързах амортисиьора с телове за шасито, дано не се измъкне от оста,че то все трябва да се придвижа някак до работа понеделник.
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 11-04-09, 18:00. Причина: правопис

Коментар

• До: Скъса ми се болта на амортисьора

Не можели да се завари?
        _[img]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/img]_
        Disco 200 TDI

Коментар

За можене може ама надали ще изкара дълго тази заварка

Коментар

Първоначално публикуван от dulo Преглед на мнение
            За можене може ама надали ще изкара дълго тази заварка
            Ми със тел, повече ли ще изкара?

Коментар

А дали може да се навие нова резба ?

Коментар

Днес като се опитах да развия гайката на задния амортисьор на моето Диско се скъса резбата на шпилката, а се оказа че тя върви с цялата планка и я имат само на едно място втора употреба .
                Лепнах шпилката с течен метал овързах амортисиьора с телове за шасито, дано не се измъкне от оста,че то все трябва да се придвижа някак до работа понеделник.
                Нещо не вдявам. Шпилката ясно, ама за каква планка става дума? Не е било нужно да го лепиш и връзваш, а просто да го свалиш. Без един заден може да караш, по внимателно. Ако го свалиш, утре привечер може да го заваря, па колкото изкара.
                П.П. Чакай, че не е ясно къде си.

Коментар

Благодаря за предложението ама то си личи че вече е зварявано един път и сега пак се скъса от минимално усилие, явно заварката е корозирала та затова съм го прихванал с добрата стара българска тел та да не се измъкне от шпилката.Да изкара до понеделник когато ще сменя цялата планка а тази пак ще я заваря да има резерва,че може и някой друг да изпищи

Коментар

Ако правилно се ориентирам за какво става въпрос,ще споделя,как решихме подобен проблем при една Фероза.
                    Значи,при опит за смяна на амортисьор (заден),на един колега,му се беше скъсала въпросната шпилка(заварена е на планката която държи пакета с задните ресьори).
                    Свалихме размерите на старата шпилка,дължина,диаметъра на който се "надява" амортисьора,диаметър на резбата.
                    Изтърчахме при един стругар,той направи въпросната шпилка.
                    Изрязах ме и изпилих ме останките от старата шпилка,от планката и заварихме новата.
                    След това монтирахме новите амортисьори.
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-04-09, 12:55.
                    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Вденах, става въпрос за оста в която се надява ухото на ама.
                      Ами Тарана е казал как трябва да стане. Или нова.

Коментар

• Дали мога да карам така?

Здравейте колеги имам следното питане , пак счупих заден амортисьор и се чудя дали има опасност да счупя пружината ако карам така известно време (само градско и много внимателно) докато пристигне поръчката от падок.Спрях се на про комп амове

Коментар

• До: Дали мога да карам така?

Според мен можеш, но внимателно.

Миналата година на един приятел с Хюндай Соната - карахме я така 10 дни яко, че и до Варна и обратно ходихме.
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 13-03-10, 10:14. Причина: Гл. букви

Коментар

Да я счупиш, едва ли, но да я изтърсиш някъде и да се пребиеш - да....
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Карай внимателно и имай едно на ум,че ако минеш с по-голяма скорост през дупка"забравих,ние нямаме дупки" може да те обърне.И после трябва да има,операция http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E5%ED%E8%EA%F1
                              JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Здравейте колеги имам следното питане , пак счупих заден амортисьор и се чудя дали има опасност да счупя пружината ако карам така известно време (само градско и много внимателно) докато пристигне поръчката от падок.Спрях се на про комп амове
                                Давай газ и се не бой
                                Само гледай да не вдигаш повече от 40
                                няма начин да няма начин
                                http://album.bg/offroad_
                                0878 613 163

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X