Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет при избор на гуми за Land Rover Defender

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гуми за Land Rover Defender

Ее те мойте са такива

Коментар

Някой карал ли е Дефендера си с бутонки и ако да, с какви? В момента съм в голям размисъл - тракторки (тези които карам - принлизително 32, Клебер 280/70 -16 и съм много доволен като проходимост, но са ниски), Simex Exreme Trakker 32/10.5 -16 (което си е 33 по размери, че и отгоре, и реално на тези съм се спрял почти на 100%) или бутонки (ама какъв размер, какво марка). Гледайки клипчета от разни сериозни състезания, повечето са с гуми с шарка тип Саймекс, може би за защото са по универсални - и за кал и за камъни, а бутонките май са основно за кал. Аз пък искам да карам, а и караме в Троян шарено в един ден - и в кал, и по сухо, и по камъни. Ще ми се гумите да са едни, пък то май не става...
      Като изключим финансовата част - с кои от тези гуми бихте карали, купили, като припомням, че тежа 2.2 тона. Питам конкретно само за тези гуми и за бутонки. Бутонки не регенерат има ли? Роеих из форума, но намерих само регенерат на Федима. Как се държат извън пътя - на сухо и по камъни, споделете ако имате опит. На асвалта знам, возих се в една Гега, но не ме интересува?
      Моля за мнението ви.

Коментар

Simex Exreme e моя съвет. Ако искаш наистина добра гума! Бутонки не съм карал не мога да ти кажа, може би някой от колегите знае повече за тях.
        Георги 00356/ 77777016 Малта
        Lаnd Rover 110 /Series II‎

Коментар

Аз вече се снабдих с бутонки.Питах няколко човека,които са карали,и те казаха,че в калта бутонките нямат равни-чистят се по-добре от Силвърстоуна,но ме попитаха,колко процена от терена,по който се кара е гъста и лепкава кал?Затова предпочитат с по-уневерсална шарка.Слави и той току що се снабди с бутонки,Геро(победителя) на Шумен беше с бутонки-а и много други там-гледах снимките да видя кой с какви гуми е.Аз от май месец миналата година ги заглеждам,но не съм срещал друго освен Федима Крос 235/85/16.Тарга каза,че ако имаш добри основи,във Варна правят доста добри протектори с такава шарка.Май бутонките се карат повече на състезания отколкото на хард разходки.
          Последно редактирано от Младен Стоянов; 05-03-11, 19:00. Причина: Бях пуснал непроверена информация
          2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Първоначално публикуван от Tedo56 Преглед на мнение
            Някой карал ли е Дефендера си с бутонки и ако да, с какви? В момента съм в голям размисъл - тракторки (тези които карам - принлизително 32, Клебер 280/70 -16 и съм много доволен като проходимост, но са ниски), Simex Exreme Trakker 32/10.5 -16 (което си е 33 по размери, че и отгоре, и реално на тези съм се спрял почти на 100%) или бутонки (ама какъв размер, какво марка). Гледайки клипчета от разни сериозни състезания, повечето са с гуми с шарка тип Саймекс, може би за защото са по универсални - и за кал и за камъни, а бутонките май са основно за кал. Аз пък искам да карам, а и караме в Троян шарено в един ден - и в кал, и по сухо, и по камъни. Ще ми се гумите да са едни, пък то май не става...
            Като изключим финансовата част - с кои от тези гуми бихте карали, купили, като припомням, че тежа 2.2 тона. Питам конкретно само за тези гуми и за бутонки. Бутонки не регенерат има ли? Роеих из форума, но намерих само регенерат на Федима. Как се държат извън пътя - на сухо и по камъни, споделете ако имате опит. На асвалта знам, возих се в една Гега, но не ме интересува?
            Моля за мнението ви.
            Тедо купи си едни маркови МТ гуми и не се набутвай за бутони или саймекси.
            Горещо ти препоръчвам новото МТ на гудиър и известно олекотяване на колата, щото си се поолял с железата.На твойта кола хубавото е ниското тегло,силния и икономичен мотор и добрата трансмися(ако имаш и тракшън ОК).Лошото е късата база.Какво повече ти трябва освен едни хубави гуми?

Горния колега с умрелия двигател незнам за какво му е бутон.За него тракторката е идеална...
            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
              Тедо купи си едни маркови МТ гуми и не се набутвай за бутони или саймекси.
              Горещо ти препоръчвам новото МТ на гудиър и известно олекотяване на колата, щото си се поолял с железата.На твойта кола хубавото е ниското тегло,силния и икономичен мотор и добрата трансмися(ако имаш и тракшън ОК).Лошото е късата база.Какво повече ти трябва освен едни хубави гуми?

Горния колега с умрелия двигател незнам за какво му е бутон.За него тракторката е идеална...
              Тези марковите са супер за рали и за леки разходки.Карам БФГ МТ 255/85/16 старата шарка,но в долните ситуации не вършат работа.
              Червена глинеста кал на дъжд-абсолютна пързалка.От тук биха ме измъкнали едни Силверстоун Екстрийм или бутонки.
              http://www.youtube.com/watch?v=-IbkSX65GGM
              Както и от тук:
              http://www.youtube.com/watch?v=6S0yKL-B7NM&NR=1
              Последно редактирано от Младен Стоянов; 05-03-11, 23:56.
              2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Не съм знаел че износени от старите БФГ МТ са причисляват към марковите гуми.Колега, като покараш повечко "рали и леки разходки" и изпробваш повече гуми , ще започнат да ти се изясняват нещата.

Коментар

Лошото е късата база...

Късата база не е лошо.. Помислете!

Не съм знаел че износени от старите БФГ МТ са причисляват към марковите гуми.Колега, като покараш повечко "рали и леки разходки" и изпробваш повече гуми , ще започнат да ти се изясняват нещата.
                  Русев е прав , не си прави експерименти! Но ти си знаеш..
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 06-03-11, 19:51.
                  Георги 00356/ 77777016 Малта
                  Lаnd Rover 110 /Series II‎

Коментар

Руси вие с какви гуми ще карате на Трявна ?

Коментар

Първоначално публикуван от joro/
                      Русев е прав , не си прави експерименти! Но ти си знаеш..
                      Извинявай, не разбрах - това за мен ли се отнасяше или за Младен ?

Коментар

За първата част съм съгласен.Моите гуми не са критерий.За втората-въпрос на предпочитание.Идеални гуми за всички ситуации няма.Аз съм се спрял на бутонки и времето ще покаже...

Коментар

Извинявай, не разбрах - това за мен ли се отнасяше или за Младен ?
                          Колега,пусни една снимка на твоя да видим как изглежда със тракторки ако е възможно
                          Иначе вие за тези ли говорите Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Pneu Cross flanc.jpg
Прегледи:1
Размер:33.1 КБ
ID:5258030

Коментар

Руси вие с какви гуми ще карате на Трявна ?
                            Goodyear Вранглер МТ старата шарка(такива имаме) или бутон ако е МНОГО кално.Но ние сме с 4,6 V8 и съответна трансмисия.За да разбереш какво животно е нашия ровър, ще ти кажа, че на Шумен скъсахме касета на ARB.

Коментар

Колеги,аз карам тракторки,от много време(поне от 10г),за кал и сняг,няма равна,но не е за ежедневна употреба.На Дефендъра като му обух тракторките от руския джип,в калта все едно му изключих един цилиндър,иначе върви чудесно.На колегата Тедо ,бих предложил,да пробва.12.50х16 на Вида за 204лв,много са добри,като сменя двигателя смятам да сложа такива.

Коментар

200tdi ще успее ли да развърти бутонки изобщо. На мен ми се вижда друго предназначението на този двигател. Незнам колко е удачен за състезание.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X