Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет при избор на гуми за Land Rover Defender

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: LR Defender - дискусии за модела от фенове на марката

Гледах клипчетата, гледах и гумите на джипките, и ме гризе едно съмнение - дали бяха с гуми 33 или 35. Четох по горе и лекото обсъждане за размера на гумите. Джипката ми тежи без мен и навигатора 2200кг.. Не мога да взема решение 35/10.5 R16 или 33/10.5 R16 Силверстон Екстрим ще му ходи. Приемаме, че добре е усилен и повдигнат. Това 10.5 на 265 ли отговаря или се бъркам.

Коментар

Да. Отговаря на 265 и за Дифендър са широки. Ако си със стандартните предавки в дифа, 35ци ще му дойдат много. 33ки е по-добре.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Тедо за 35 се иска усилване на мостовете, на радатката и други главни предавания(4,11 за да елиминираш разликата в диаметъра на гумите).
        Кажи какво ти е усиленото за да видим дали ставаш за 35.
        Иначе на 35 ще е хубавец, отделен въпрос дали за Бг е нужно...

33" е 285/75/16.
        35" е 315/75/16.
        265/75/16 е 32".

Таргата пише с мен.
        Последно редактирано от Yaro; 20-12-10, 21:09.
        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Усилени полуоски и карета отпред и отзад (Ашкрофт), предни и задни блокажи АРБ, усилена раздатка. Но май всички ме убеждават да не правя глуписти и че 33 е достатъчно. Сега в калта основно карам с тракторки 280/75 - 16 на Клебер.

Коментар

От: Land Rover Defender - дискусии за модела от фенове на марката

Ууу сериозен си!
            Ще носи спокойно 35.За да въстановиш динамиката ще е добре да сложиш 4,11 ГП.Но и без тях трансмисията ще издържи.А и мотор си имаш(май беше ТД5).

Слагай щом те влече.Какви гуми си нарочил?Аз също искам да си направя една джипка на 35, нищо , че и на 33 си е чук.

п.с. Тракторките мен не ме кефят-дай ги на някой с теказесарка.

Коментар

В поста по горе не случайно писах Силверстон екстриим с двата размера които имат и 33/10.5 - 16 и 35/10.5 - 16. Венци кара с 33, а Наско с 35/12.5 . Само на Саймекс, който е трудно доставим, има 35/9.5 - 16. Затова и питах 10.5 дали отговаря на 265. Смятам го така - 10.5 х 25.4 = 266.7. Защо 265 да е широко за Дефендер? Да Тд5, пречипиран, та е около 165 коня.
              Не е въпроса какво ме влече, а кое е по правилното и доколко има смисъл. Аз съм повече траяладжия, отколкото раладжия и не си давам зор. Обичам сигурноста стига да мога да си я позволя.
              Последно редактирано от Tedo56; 20-12-10, 21:29.

Коментар

Щото е лек. С оранжевата бегачка на Трявна станахме за смях с тия широките гуми. Цапат върху калта и не могат да стъпят на твърдо. Напъни се за Саймекс.

Коментар

Добре си е според мен 265.Даже 285 е по-добре, а 315 е най-добре.Саймексите са само за кал.А у нас има доста асвалт.
                  Кво ще кажеш за новия гудиър(http://www.tirepackage.com/Tires/Goo...GDY750554326)?
                  Или за супер свампър ТЛС но по-благата шарка(http://www.tirepackage.com/Tires/Sup...&t_pn=SSTT-341)
                  Таргата с неговото моторче 235 му е тавана.
                  Слуховете, че дифендъра е лек са силно преувеличени...

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                    ...Слуховете, че дифендъра е лек са силно преувеличени...
                    Е, де..

Коментар

Първоначално публикуван от Tedo56 Преглед на мнение
                      ...Джипката ми тежи без мен и навигатора 2200кг..
                      А де..

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                        Добре си е според мен 265.Даже 285 е по-добре, а 315 е най-добре.Саймексите са само за кал.А у нас има доста асвалт.
                        Кво ще кажеш за новия гудиър(http://www.tirepackage.com/Tires/Goo...GDY750554326)?
                        Или за супер свампър ТЛС но по-благата шарка(http://www.tirepackage.com/Tires/Sup...&t_pn=SSTT-341)
                        Таргата с неговото моторче 235 му е тавана.
                        Слуховете, че дифендъра е лек са силно преувеличени...
                        Отказвам се.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                          Е, де..
                          2200kg. без водач и навигатор смятам, че не е леко. Толкова тежи моя, за другите не знам. Кво ли няма по него.

Коментар

Това сигурно е 110, мерен на някой кантар за желязо или подобно.
                            Англетата се кълнат в Кралицата за 1075кг. за дълга база, с всички течности, което значи И пълен резервоар, плюс водач.
                            Кажи ми коя (сериозна) дълга база тежи толкова?

Първоначално публикуван от Tedo56 Преглед на мнение
                            2200kg. без водач и навигатор смятам, че не е леко. Толкова тежи моя, за другите не знам. Кво ли няма по него.
                            Напълно не си прав.
                            Измери един дълъг Патрул или ТЛК80 с какво ли не по тях и ще се прибереш вкъщи спокоен.
                            А да питам, кое тогава е леко?...
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-12-10, 13:15.

Коментар

Баси. С какво го натовари толкова? Почти 600 кила.
                              Първоначално публикуван от Yaro
                              Напълно не си прав.
                              Измери един дълъг Патрул или ТЛК80 с какво ли не по тях и ще се прибереш вкъщи спокоен.
                              А да питам, кое тогава е леко?...
                              Късата Серия. 1450 кила, без туристите.
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-12-10, 13:15.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                                Баси. С какво го натовари толкова? Почти 600 кила.
                                Лебедка, клетка външна от дебела тръба, брони

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X