Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет при избор на гуми за Land Rover Defender

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гуми за Land Rover Defender

Зависи от състезанията,в тези които кара РУСИ,стотината коня на 200тди са много малко,но в тези които кара Тедо,нямат такова огромно значение,дали са 150 или 250,реално караш стотина а другите пасът около трасето.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
      Зависи от състезанията,в тези които кара РУСИ,стотината коня на 200тди са много малко,но в тези които кара Тедо,нямат такова огромно значение,дали са 150 или 250,реално караш стотина а другите пасът около трасето.
      +++
      2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Матора е наточен, а бутонката няма нужда от развъртане. В повечето случаи.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
          Goodyear Вранглер МТ старата шарка(такива имаме) или бутон ако е МНОГО кално.Но ние сме с 4,6 V8 и съответна трансмисия.За да разбереш какво животно е нашия ровър, ще ти кажа, че на Шумен скъсахме касета на ARB.
          Па нали бях там ! Бутона какъв размер е ?

Коментар

Първоначално публикуван от Tedo56 Преглед на мнение
            Па нали бях там ! Бутона какъв размер е ?
            235/85/16
            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от vmv_bmw Преглед на мнение
              Колега,пусни една снимка на твоя да видим как изглежда със тракторки ако е възможно
              Иначе вие за тези ли говорите [ATTACH=CONFIG]307151[/ATTACH]
              Форум - Клубове - Клубни ..... - Национална Сузуки среща Стара Загора 2011 - пос.35, 41 и 49 - зеления Дефендер с ОВ.
              Да за тези говорим.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                Колеги,аз карам тракторки,от много време(поне от 10г),за кал и сняг,няма равна,но не е за ежедневна употреба.На Дефендъра като му обух тракторките от руския джип,в калта все едно му изключих един цилиндър,иначе върви чудесно.На колегата Тедо ,бих предложил,да пробва.12.50х16 на Вида за 204лв,много са добри,като сменя двигателя смятам да сложа такива.
                Хора припомням от къде тръгнахме: Някой карал ли е Дефендера си с бутонки и ако да, с какви? В момента съм в голям размисъл - тракторки (тези които карам - принлизително 32, Клебер 280/70 -16 и съм много доволен като проходимост, но са ниски), Simex Exreme Trakker 32/10.5 -16 (което си е 33 по размери, че и отгоре, и реално на тези съм се спрял почти на 100%) или бутонки (ама какъв размер, какво марка). Гледайки клипчета от разни сериозни състезания, повечето са с гуми с шарка тип Саймекс, може би за защото са по универсални - и за кал и за камъни, а бутонките май са основно за кал. Аз пък искам да карам, а и караме в Троян шарено в един ден - и в кал, и по сухо, и по камъни. Ще ми се гумите да са едни, пък то май не става...
                Като изключим финансовата част - с кои от тези гуми бихте карали, купили, като припомням, че тежа 2.2 тона. Питам конкретно само за тези гуми и за бутонки. Бутонки не регенерат има ли? Роеих из форума, но намерих само регенерат на Федима. Как се държат извън пътя - на сухо и по камъни, споделете ако имате опит. На асвалта знам, возих се в една Гега, но не ме интересува?
                Моля за мнението ви.

Аз карам в момента с тракторки. По кратко въпроса е: има ли смисъл да ги сменям ?

Руси, кажи нещо за тези бутонки - как се държат в кал, на сухо, по камъни, по агресивни ли са от тракторките ?

Коментар

За Трявна бутонката е най подходяща. За камъни и каквато и да е твърда суха настилка не стават. Стават като станат бътоните наполовина. Иначе просто се подгъват и заминаваш. На Трявна не помня да имаше по трасето камъни. Ако е имало, не съм ги забелязал, защото са били малко. Кал има по много и навсякъде. Пък и с тая прогназа, ще е мазало като миналата година. Трасето беше невероятно добре подбрано. Тркторката за Трявна е на второ място след бутонката. Много подходяща за терена. Въпреки че ми се вижда доста широка. Поздрави и успех.

Коментар

Тарга като прочетеш поста преди твоя, какво би направил - ще си караш с тракторките Клебер 280/70-16, които имаш и харесваш, в кал, а по асвалта и в сухо с Интеркото МТ, или ще си купиш и Саймекс 32/10.5-16 за да си по висок. Не питам заради Трявна, а заради занимавките ни в Троян. За бутонките разбрах, за което благодаря. Бутонки 235, не са ли тесни за моя джип, при това тегло.

Коментар

Що да са тесни? Тесни са само за влажна дълбока оран и за плажа. Че няма дъно. За сухото ще си купя Петлас 9/ 16 и ще им нарежа още малко грайферите, както направи Слави.

Коментар

Колега,пусни една снимка на твоя да видим как изглежда със тракторки ако е възможно
                        Иначе вие за тези ли говорите [ATTACH=CONFIG]307151[/ATTACH]
                        Мисля, че ще успея да кача снимка:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1240137.jpg
Прегледи:2
Размер:626.3 КБ
ID:5258376 Даже успях !

Коментар

...или ще си купиш и Саймекс 32/10.5-16...
                          А откъде може да се купят такива? На каква цена?

Аз сега съм със същата шарка, само че регенерат на INSA. В сравнение с предните ми MT китайски гуми GT Adventuro са няколко ПЪТИ по-добри.
                          Лошото е, че много лесно и бързо им нарязах едрите блокове по периферията. Като че с нож си ги рязал. Тия камъни не прощават. Понякога мисля, че ги уредих така, заради увеличеното налягане на натиск върху земята от това, че са по-теснички. Друг път си мисля, че е просто стечение на обстоятелствата... Размера им е 235/85/16.
                          Без блокажи си за никъде. :D
                          Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Мисля, че ще успея да кача снимка:[ATTACH=CONFIG]307858[/ATTACH] Даже успях !
                            Браво,супер изглежда голям фен съм не опира ли в коловозите с тези гуми?

Коментар

Браво,супер изглежда голям фен съм не опира ли в коловозите с тези гуми?
                              За всяка гума има достатъчно дълбок коловоз, а ако не е, си го доизкопаваш. За това пък си има лебедка или колега за помощ.

Коментар

Днес покарах за първи път с бутонките 235/85/16.За балансирането-балансират се-с много тежести.По асфалта не смея да вдигна повече от 60,че много бучат.Карах в дълбока мека оран-след току-що разтопил се сняг-за няколко километра вече не виждах нищо от прозорците.Хвърля яко кал,ама върви.Карах и по полето със останали дълбоки преспи сняг и много мека основа отдолу-след мен яки коловози.Направо се очудих как не затънах някъде.Ako бях с BFG MT-със сигурност щях да остана някъде.Обаче стигнах до големия глинен баир-и дотам.Копае,хвърля яко,като натисна газта здраво се развърта и се чисти,но....Ето и малко клипче-гледайте последната част,където газта е до края-как копат-преди това си правя експерименти с малко газ:
                                http://www.youtube.com/watch?v=2goJsFoBjKk
                                Тедо предизвиквам те на тази глина с тракторките-декларира,че не е проблем за теб.
                                Като извод,който се налага след кратките тестове:Никога повече не искам да карам BFG MT на кал
                                2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X