Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет при избор на гуми за Land Rover Defender

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Land Rover Defender - дискусии за модела от фенове на марката

Така и така се е заформила дискусия, да я обогатя с още една "неизвестна"...

Та под 33' (което, не претендирам да съм прав, май е височина на гумата и няма общо с широчината на протектора?!) явно иматe предвид гума със "стандартната" за 33' широчина от 12.5 (ок. 315) или широчината на коментирания по горе Силвърстоун - 10.5 (ок. 265)? Питам по повод поста на Таргата, че 33'-ката ще опира в носача при пълен ляв и десен - каква е причината да опира - а) височината (33), б) широчината (315 или 265), б) и двете, г) не мога да преценя?
    А питам защото искам да сложа Тойо Оупън кънтри М/Т в размер 255/85/16, което като височина е 33 и малко, но е по-тясна от която и да е от двете 33-ки, които предполагам коментирате?

И всъщност въпроса е ще влязат ли 255/85/16 на стандартно окачване на Дефендър 110?

Сега, по съвета на многоуважаван, но за съжаление постоянно покриващ се другар , без никакви опирания при пълно завиване и артикулация, на джанти 7J с ЕТ8 (т.нар. "модулари"), с голямо удоволствие карам 265/75/16 (което вярно отговаря на 32, но пък е малко по-широко от новия размер)?!

Някакви идеи? Собствен опит? Някой? Естествено благодаря предварително...

Коментар

255/85/16 с модулари не опират в щангите(радиус-армовете). За веждите малко по-иначе стои въпросът, но ако ти опират леко ще ги подрежеш в долния край. С модулари не опират в щангите даже и 7х16 гуми.
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

33x10,5 (265)x16 Също опират.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Оставете човека малко да си очука главата и да смени няколко чифта гуми, няколко вида джанти, с фланци и без фланци и да види как му харесва
          Всички сме минали през това и колкото и да са ни съветвали пак сме си правили каквото искаме...
          sigpic

Коментар

Аз съм с 235 и те опират на пълен ляв или десен,купона е прав,аз съм на първи етап за сега

Коментар

Първоначално публикуван от kupona Преглед на мнение
              Оставете човека малко да си очука главата и да смени няколко чифта гуми, няколко вида джанти, с фланци и без фланци и да види как му харесва
              Всички сме минали през това и колкото и да са ни съветвали пак сме си правили каквото искаме...
              Съгласен съм.. докато не си чупи сам главата, човек.. от дума не се взема Но лошо няма нека пробва, важното е да е мераклия. От форума може да се научи много.
              Последно редактирано от joro/; 19-01-11, 01:43.
              Георги 00356/ 77777016 Малта
              Lаnd Rover 110 /Series II‎

Коментар

Първоначално публикуван от vmv_bmw Преглед на мнение
                Аз съм с 235 и те опират на пълен ляв или десен,купона е прав,аз съм на първи етап за сега
                235/85/16 би трябвало да е стандартен размер Заводски обаче май ги комплектоват с алуминиеви джанти и там ще да е хватката - различен офсет може би?

Всъшност и 265/75/16 е стандартен размер (май за 90ка, осмак) - та и той влиза без проблем с подходящи джанти - при мен явно са подходящите

Благодаря на Тарга и Крис Виком за отговорите!

А иначе за чупенето на главата е ясно, ако и да е много българско, ама да не разводнявам темата. Друго си е обаче да почерпиш челен опит, за да имаш варианти за чупене
                Аз и затова питах конкретно ако някой има собствен опит/е слагал/виждал гуми 255/85/16, на джанти 16х7 с ЕТ8, на стокова 110-ка...

А по света и извън нас колегите си качват и карат Дефендърите на 255/85/16 на Волфови джанти и 16х7 модулари, като съветват питащите като мен да не забравят да си регулират steering stops-овете, което бога ми, не знам какво значи и само предполагам, че може би е "нещо", което намалява ъгъла на завиване на колелото и съответно увеличава радиуса на завой?!

Коментар

Разбирам за мерака за големите гуми, но за да е ефекта пълен не трябва ли да се пипне и окачването. Иначе може и нископрофилни да му се сложат

Коментар

Първоначално публикуван от scaramouche Преглед на мнение
                    Разбирам за мерака за големите гуми, но за да е ефекта пълен не трябва ли да се пипне и окачването. Иначе може и нископрофилни да му се сложат
                    Абе знам ли... От това което съм чел и слушал от разкази на препатили очевидци, споделени пред огнището през дългите зимни вечери... колкото по-високи гумите - толкова по-високо от "асфалта" са ти мостовете. (Там съотношение между височина и широчина и кое е по-добре, колко са му тесни на Дефендъра мостовете и как му разширяваш следата с по-широките гуми и т.н. отделна тема, писано и питано много и мегдан да си чупиш главата голям, според собствените моментни предпочитания и мераци)

Окачването това разтояние не го променя, независимо с колко инча/сантиметра или лакътя ще го "повдигнеш".
                    Та ако в Радиал са продали размера с който караш в момента, но ти си се навил силно точно на определения модел гуми...тръгваш да слагаш наличния рамер, ама като не знаеш дали ще пасне на окачването, което си имаш, караш, обичаш и не искаш да сменяш... задаваш въпроси в несвяст...

А смяна на окачване за мен ще се осмисли, когато 1. реша да сложа размер гуми, който не пасва на стандартното (но това може да стане само ако съм прежалил средства за усилване на движението и намаляне на предавателни числа) - разбирай ако размера, който "мъча" в момента, не пасва ще си търся гуми в някой от стандартните; 2. имам нужда и мога да си позволя окачване, което ще даде по-добра артикулация на мостовете (понеже опцията за 4 бр. - пружина и демпфери с по 2 или 3 инча по дълги не ме радва хич); 3. заводското ми окачване започне да сдава багажа; 4. натоваря джипката с допълнителен "инвентар"; 5. Произволна комбинация от петте или всички заедно

Ама то това всичкото го има като информация във форума и сега някой ще вземе да си предяви авторските права...
                    Последно редактирано от Janko; 19-01-11, 13:33. Причина: сбъркани буквички

Коментар

Мисля че си много прав. Аз карам пък с най-тесните гумета по предписание R 16 като писалки са. Но си имат и те предимствата, но не ми е основната кола.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_MG_3341.jpg
Прегледи:1
Размер:59.6 КБ
ID:5245245

Коментар

Aз карам Дифендъра с гуми 33.12,5.15 Фулда,джанти 7,5.15 ЕТ0 и фланци 25мм.
                        На стандартното окачване и неопира никаде.Мотора ми е 200ТДИ.В момента изглежда така.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11122010639.jpg
Прегледи:2
Размер:112.8 КБ
ID:5245308
                        тел.0878908334-ИВО:roll:

Коментар

Сега ги премери с рулетката колко им е диаметъра. Утре де. Въобще работата отива на- хайде да си ги премерим.
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от Ивайло Христов Преглед на мнение
                            Aз карам Дифендъра с гуми 33.12,5.15 Фулда,джанти 7,5.15 ЕТ0 и фланци 25мм.
                            На стандартното окачване и неопира никаде.Мотора ми е 200ТДИ.В момента изглежда така.[ATTACH=CONFIG]291190[/ATTACH]
                            Тия джанти от какво са? Много самурайски изглеждат.
                            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

От: Гуми за Land Rover Defender

Джантите бяха с 4 дуки които заварих и пробих нови 5x139,7 като на Саморай,Витара фланците са преходни и джантите се стягат с болтове 14мм.от Фолксваген.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0027.jpg
Размер:88.8 КБ
ID:5245525Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0028.jpg
Размер:95.2 КБ
ID:5245526
                              тел.0878908334-ИВО:roll:

Коментар

От: Гуми за Land Rover Defender

А защо, като ти харесват с триъгълни дупки не си купи направо тези:

http://www.paddockspares.com/pp/WHEE...ght_Spoke.html
                                Те са изнесени и нямаше да има нужда от фланци.
                                Има и 15-ки.
                                http://www.paddockspares.com/pp/WHEE...ght_Spoke.html
                                "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X