Обява

Свий
Няма добавени обяви.

VM мотори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: VM мотори

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
    Като ти харесва, взимай 4000 бензин и ще си спестиш много главоболия.
    Да ,да, да,да
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      От това най вероятно ще се превърне в недвижима вещ.

Както винаги конкретен и точен
      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Не е по темата, но да кажа ако точно "Чероки" се търси има един 2.5 бензин безпроблемен мотор, както откъм разход, така и от поддръжка говоря от опит с такъв за около 300 000 км.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
          Не му чупи хатъра на човека (гледам вече "посиня" и дава акъли в раздел "какъв джип да си купя")...
          Не давам акъл на никого. Просто се опитах да споделя с вас това как може да се реши този проблем евентуално,заедно да порасъждаваме ,вие като хора с повече опит в джипките.А вие почнахте да хапете.Аааа не така!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Няма щото там е 125 кс.

Изобщо темата ВМ винаги ме е забавлявала безкрайно
            Става въпрос за мотор VM84A 84kw 258Nm

Коментар

Първоначално публикуван от иво хр Преглед на мнение
              Не давам акъл на никого. Просто се опитах да споделя с вас това как може да се реши този проблем евентуално,заедно да порасъждаваме ,вие като хора с повече опит в джипките.А вие почнахте да хапете.Аааа не така!
              Не те хапем бе човече! Лично аз набих има няма 12 000 лева в такъв Черок... Точно взе да става джип от него и VM-ското му сърце умря! Отивах на минимум 2000 лева ремонт, като имаш предвид, че не съм го прегрявал - просто трябваше да му се сменя половината карантия, която Андро ти е описал по-напред! Този мотор не става за офроуд, а ти пишеш, че искаш да го караш в гората, а там "апетита идва с яденето"! Става ама ако го караш айляшката и само на бавни, да не го мориш много! Проблема е, че му свикваш и започва да ти идва слаб, в следствие на което започваш да го настъпваш и да му вадиш душата, ама той толкова си може! В един момент се предава италианеца, щото не е мислен за такова натоварване! Ако не го мъчиш с големи и рошави гуми, и си го караш в заводски вид, с редовна и качествена поддръжка може и да те надживее, ама кефа го няма - пенсионерска история! Все пак не забравяй в какъв форум си - тука всеки е малко или много увреден от "калта в задника" и разбиранията се поизкривяват с времето и поизкривяването на ламарините в гората! Бъди сигурен, че всички са добронамерени! Можеш да се поразровиш назад и да намериш темата за моя Черок. Прочети я цялата и ще видиш как постепенно от твоя акъл, съм дошъл на акъла на повечето дето ги мислиш за хапливи! Пишем от личен опит колега...

Поздрави

Коментар

Това говори за манталитет като цяло и на майстори, и на собственици. Тоя ДВГ може да се направи и да кара колкото е карал. Трябва да се купят 4, или 5 нови глави, нова плоча за скоростите, да се сменят лагери и сегменти, да се шлайфа челото на блока, гарнитури + семеринги + болтове на главата, ГНП и дюзи ревизия, антифриз и масло, и пей сърце. Само, че трябва да се извадят мин. 5-6 хил. и нагоре, обаче никой не иска да ги вади и се почва едно кърпене на парче, и това е резултата. Да не вземе сега някой да се обиди! Не визирам никой и разбирам собствениците - на тия талиги толкова им падна цената, че е лудост да се дават такива пари за ремонти.
                И след тази операция двигателя е напълно готов за изненадите на маслената помпа: (скъсана ангренажна верига или превъртяли ангренажни колела ).

Коментар

Писах два пъти, а трябва пак да пиша. След няколко месечна употреба на цитирания VM на максимум възможности (ей, много върви това чудо ) се наложи въпросният ремонт със смяна на една глава, лепене на шпилки и гайки и съответните консумативи около работата (500 лв. с труда) Оттогава има повече от пет години, а жипа си върви. Не са нужни никакви циркулационни помпи, никакъв ремонт на парно отопление, никакви смени на радиатори...Нужно е да не се превишават 2 000 оборота и пей сърце! Никога не превишава нормалната температура - 85-90*, а като изключиш топъл двигател и след 4-5 минути провериш температурата в главите, виждаш увеличение с 2-3*, което е напълно приемливо.
                  Забравих да кажа, 2 000 оборота на 5-та са 100 км/час.
                  За нищо не давам този Жип, а и никой не дава нищо за него!
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Нямал съм досега джип.Карал съм само японски автомобили.И пак бих заложил на японско, но този джип ми харесва,там е белята.Ще опитам, пък какво толкова,като поиска скъп ремонт, на отпадъци и това е.Аз не обичам бързо каране.Не ми се купува скъп джип за гората.Това е малко като в онази приказка,погледната отстрани е неподходяща но погледната през мойте очи е най хубавата.Няма проблем! Наздраве!!!

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
                      И след тази операция двигателя е напълно готов за изненадите на маслената помпа: (скъсана ангренажна верига или превъртяли ангренажни колела ).
                      Аз съм отварял джип и ровър, и там няма верига - приводни колела. Изключено е да има проблем с приводните колела. Иначе си прав, че маслената помпа трябва да се ревизира и при необходимост замени.

Коментар

Ако си свикнал на японски, това ще ти се стори като бедствие.
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Аз съм отварял джип и ровър, и там няма верига - приводни колела. Изключено е да има проблем с приводните колела. Иначе си прав, че маслената помпа трябва да се ревизира и при необходимост замени.
                          Не при краислерите е верига и се къса! Най много изкарват на алфи и ровери ама там си е италянски вм

Коментар

Къде видя, че на Алфата е с по-ниски параметри?

От 1992 е с двигател 2.5 TD (164.K2A,164.K2B) (125 Hp) с 288N/m
                            До тогава е с 2.5 TD (164.A1A) (117 Hp) с 258N/m

JEEP слагат мисля разновидност на по-мощния ( нов ) двигател, но с параметрите на по-слабия.
                            WJ 4.7 Limited
                            0889 70 70 42

Коментар

Първоначално публикуван от Dany_iv Преглед на мнение
                              ..
                              JEEP слагат мисля разновидност на по-мощния ( нов ) двигател, но с параметрите на по-слабия.
                              Под НОВ аз имах предвид наистина новия - V6 от 2011г насам : VM - 630, който е >240к.с. >500Nm, който се слага във WK2.
                              Навярно трябва да се определи кой за кой двигател точно говори...
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                                Под НОВ аз имах предвид наистина новия - V6 от 2011г насам : VM - 630, който е >240к.с. >500Nm, който се слага във WK2.
                                Навярно трябва да се определи кой за кой двигател точно говори...
                                Това е модерен дизелов агрегат с отлични характеристики (засега и отзивите са такива), който няма нищо общо с коментираните по-горе...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X